ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 | ΜΟΝΑΚΟ
Ελεγχόμενη έκρηξη στο Γκραντ Πρι του Μονακό
Ένα περίεργο δέμα έκανε την εμφάνιση του στο Γκραντ Πρι του Μονακό με τους πυροτεχνουργούς να πραγματοποιούν ελεγχόμενη έκρηξη.
Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "καίγονται" για το "διπλό", ενώ σπουδαίες είναι οι αναμετρήσεις, Νάπολι - Μπάγερν και Ρεάλ - Λιόν. Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το βράδυ της Τρίτης διεξάγονται οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στους 4 πρώτους ομίλους του Champions League και το Sport24.gr σας βάζει στο κλίμα.
Τα ματς που ξεχωρίζουν βάσει ονομάτων που συγκρούονται είναι Νάπολι - Μπάγερν και Ρεάλ - Λιόν.
H τρίτη αγωνιστική του Champions League! Μπες στο Seri και κέρδισε μέχρι 100.000 ευρώ!!!
Το έργο της Ίντερ είναι πολύ δύσκολο στο "Μετροπόλ" καθώς από την μία η Λιλ είναι εξαιρετική ομάδα, από την άλλη οι "νερατζούρι" βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Μπορείτε παρακάτω να δείτε αναλυτικά πρόγραμμα και βαθμολογίες και εν συνεχεία λίγα λόγια για κάθε ματς ξεχωριστά, όπου μπορείτε να διαβάσετε και γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πάρει φέτος το Champions League!
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης & βαθμολογίες:
Group A
Νάπολι - Μπάγερν
Μάντσεστερ Σίτι - Βιγιαρεάλ
1. Μπάγερν 6 (4-0)
2. Νάπολι 4 (3-1)
3. Μάντσεστερ Σίτι 1 (1-3)
4. Βιγιαρεάλ 0 (0-4)
Group B
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τράμπζονσπορ (19:00)
Λιλ - Ίντερ
1. Τράμπζονσπορ 4 (2-1)
2. 'Ιντερ 3 (3-3)
3. Λιλ 2 (3-3)
4. ΤΣΣΚΑ 1 (4-5)
Group C
Οτελούλ Γκαλάτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βασιλεία - Μπενφίκα
1. Βασιλεία 4 (5-4)
2. Μπενφίκα 4 (2-1)
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 (4-4)
4. Οτελούλ Γκαλάτι 0 (1-3)
Group D
Ρεάλ - Λιόν
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άγιαξ
1. Ρεάλ 6 (4-0)
2. Λιόν 4 (2-0)
3. Άγιαξ 1 (0-3)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-3)
*όλα τα ματς στις 21:45, εκτός του ΤΣΣΚΑ - Τράμπζονσπορ στις 19:00
Group A
Νάπολι - Μπάγερν
Η Νάπολι ψάχνει την νίκη που θα την φέρει στην 1η θέση του ομίλου, προερχόμενη από την πρώτη εντός έδρα ήττα (1-2 από Πάρμα) από τον περασμένο Απρίλη.
Πάντως από το 2008, όταν και επέστρεψε σε διεθνείς διοργανώσεις μετά από 13 χρόνια, είναι αήττητη στο "Σαν Πάολο" σε 9 ματς, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία 6.
Ο Μάρκο Ντοναντέλ είναι νοκ-άουτ για τους Ιταλούς, όπως και ο Άριεν Ρόμπεν για τους Γερμανούς, αλλά επιστρέφει ο Φρανκ Ριμπερί.
Η Μπάγερν είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με "2 στα 2" στο Champions League και +5 στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ ο Μάριο Γκόμεθ έχει 15 γκολ σε 10 ματς φέτος (& εθνική Γερμανίας).
Μάντσεστερ Σίτι - Βιγιαρεάλ
Μάντσεστερ Σίτι και Βιγιαρεάλ δεν έχουν αμφότερες νίκη, ενώ οι Ισπανοί χωρίς βαθμοί και χωρίς γκολ μέχρι τώρα απογοητεύουν.
Το τελευταίο δεν ισχύει μόνο στην Ευρώπη, καθώς το "κίτρινο υποβρύχιο" έχει μόνο 2 νίκες στα τελευταία τους 15 ματς, ενώ φέτος στα 6 εκτός έδρα μετρά δύο ισοπαλίες και 6 ήττες.
Η Σίτι από την άλλη εντυπωσιάζει στην Αγγλία (πρωτοπόρος), αλλά θέλει τώρα να κάνει το ίδιο και στο Champions League.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του (3), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σέρχιο Αγκουέρο που δεν αγωνίστηκε το Σάββατο λόγω προβλήματος στον προσαγωγό.
Νιλμάρ, Μουσάκιο, Μάρκο Ρουμπέν, Καμούνιας, Άνχελ Λόπες και Σένα απουσιάζουν για την Βιγιαρεάλ.
Group B
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τράμπζονσπορ
Μετά την νίκη στο Μιλάνο η Τράμπζονσπορ ξέρει καλά πως αν πάρει έστω ισοπαλία στην Μόσχα θα κάνει σπουδαίο βήμα έστω για την 3η θέση, αν όχι για πρόκριση στους "16".
Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά, ενώ η ομάδα από την Τραπεζούντα δεν έχει παίξει ποτέ με Τούρκους.
Το μεγάλο αστέρι της Τράμπζοσπορ, Μπουράκ Γιλμάζ, θα εκτίσει την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ απουσιάζουν επίσης οι Πάουλο Ενρίκε, Ρόμπερτ Βίτεκ και Μπαρίς Ατάς.
Λιλ - Ίντερ
Η Ίντερ πάει από... σφαλιάρα σε σφαλιάρα και ελπίζει πως στο "Μετροπόλ" θα πάρει μια μεγάλη νίκη που να αλλάξει την ψυχολογία.
Μετά την ήττα στο Μιλάνο από την Τράμπζονσπορ, μία από την Λιλ θα την... κολλήσει στον τοίχο, ενώ το καλό για το Κλαούντιο Ρανιέρι είναι πως επιστρέφει ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.
Ο Βάλτερ Σαμουέλ είναι νοκ-άουτ και ο Κόρντομπα που τον αντικατέστησε δεν είναι δηλωμένος στο Champions League, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο Ζούλιο Σέζαρ θα ξεπεράσει τους πόνους στην πλάτη για να αγωνιστεί.
Group C
Οτελούλ Γκαλάτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Φαντάζει απίστευτο, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 2 αγωνιστικές δεν έχει νίκη.
Η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν την περίοδο 1998-1999, όταν δηλαδή εν συνεχεία κατέκτησε το τρόπαιο και μάλιστα είχε δύο ισοπαλίες, την 2η στην Αγγλία με 3-3 με την Μπαρτσελόνα, όπως και φέτος με την Βασιλεία!
Ο Οτελούλ δύσκολα θα εμποδίσει την ManUtd να πάρει πάντως την πρώτη της νίκη, καθώς φαντάζει αδύναμη με 2 νίκες σε 7 εντός έδρας ματς φέτος, ενώ έχει 5 ήττες στα τελευταία 9 ματς.
Ο Ρίο Φέρντιναντ απουσιάζει, αλλά ο Νεμάνια Βίντιτς επιστρέφει για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που υπολογίζει εδώ και καιρό τους Κλέβερλι, Γκίμπσον και Ραφαέλ.
Βασιλεία - Μπενφίκα
Βασιλεία και Μπενφίκα είναι μαζί στην κορυφή, έτσι τα δύο μεταξύ τους ματς που ακολουθούν μοιάζουν με τελικούς, καθώς ξέρουν καλά πως η ManUtd... θα ξυπνήσει.
Οι Ελβετοί προσπαθούν να ξεπεράσουν το "σοκ" της φυγής του Τόρτσεν Φινκ από την τεχνική ηγεσία για να αναλάβει το Αμβούργο, ενώ υπηρεσιακός ανέλαβε ο Χάικο Βόγκελ.
Η Βασιλεία είναι αήττητη για 9 ματς, με τον Αλεξάντερ Φράι να έχει 9 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια, ενώ θα απουσιάσουν οι Στόκερ, Γιαπί και Βόσερ.
Ο Ζόρζε Ζεζούς από την άλλη δεν έχει στην διάθεσή του τον Ένσο Πέρες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χάβι Γκαρθία.
Group D
Ρεάλ - Λιόν
Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει πετύχει 3 χατ-τρικ μέσα στον Οκτώβριο, δύο σερί με την Ρεάλ και ένα με την Αργεντινή, αλλά επιστρέφει και ο Καρίμ Μπενζεμά.
Θέμα συζήτησης είναι αν ο Ζοζέ Μουρίνιο θα τους βάλει και τους δύο στην 11άδα κόντρα στην Λιόν, με τον ίδιο να τονίζει πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό.
Πέπε και Φάμπιο Κοεντράο επέστρεψαν επίσης, αλλά και ο Μαρσέλο από τιμωρία. Αμφίβολος είναι ο Αλμπιόλ και νοκ-άουτ οι Ρικάρντο Καρβάλιο, Λασανά Ντιαρά και Νουρί Σαχίν.
Η Λιόν στηρίζει πολλά στους φορμαρισμένους, Μπάστος και Μπαφετιμπί Γκομίς, απουσιάζουν εδώ και καιρό οι Λισάντρο Λόπες και Γιανίκ Ταφέρ, ενώ επέστρεψαν οι Γκρενιέ, Κρις, Άντερσον και Γκουρκούφ στο τελευταίο ματς με την Νανσί.
Ρεάλ και Λιόν δεν έχουν δεχτεί γκολ στα πρώτα δύο ματς, με την Ισπανούς να έχουν όμως 6 βαθμούς και τους Γάλλους 4.
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άγιαξ
Όπως τόνισε και ο προπονητής της Ντίναμο, Κρούνοσλαβ Γιούρτσιτς, αυτό το ματς είναι η "χρυσή ευκαιρία" για την ομάδα του Ζάγκρεμπ να πάρει βαθμούς.
Φαντάζει με "μάχη" της 3η θέσης, από την οποία αν υπάρχει κάποια ομάδα 6 βαθμούς, θα μπορούσε να απειλήσει την Λιόν για την 2η θέση.
Η Ντίναμο την Παρασκευή γνώρισε την 1η της ήττα στο πρωτάθλημα στην 11η αγωνιστική, ενώ η Ρεάλ δυσκολεύτηκε να την νικήσει στο Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα.
Μπάντελ και Κόβατσιτς επέστρεψαν για τους Κροάτες, ενώ ο Βρσάλκο θα εκτίσει την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ μακροχρόνιες είναι οι απουσίες των Άντεμι, Αλίσπαχιτς, Μπίστσαν και Τσάγκο.
Όσον αφορά στον Άγιαξ, ο Φρανκ ντε Μπουρ ελπίζει ότι ο Φερμίρ θα ξεπεράσει το πρόβλημα στο στομάχι και παίξει βασικός στο τέρμα, ενώ τραυματίες είναι οι Σίγκθορσον, Εζμπιλίζ και Μπόιλεσεν.
Ένα περίεργο δέμα έκανε την εμφάνιση του στο Γκραντ Πρι του Μονακό με τους πυροτεχνουργούς να πραγματοποιούν ελεγχόμενη έκρηξη.
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ματαίωσαν το ραντεβού ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο
Το όνομα του αδερφού του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, Οδυσσέα, έπεσε στο τραπέζι την ώρα που έκλεινε η μεταγραφή του νεαρού άσου της Ξάνθης.
Αποθεώθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ζοζέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα του μέσω του ποδοσφαίρου, την προσωπική του ζωή αλλά και το όνειρο που είχε από μικρός.
Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος αναλύει τα όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ και τα όσα... θέλει να βλέπει ο κόσμος. Η "ισοφάριση" της ενέργειας, τα μετρημένα κουκιά του Παναθηναϊκού κι ο Ολυμπιακός που απλά δε λέει να παρατήσει ένα παιχνίδι πριν αυτό τελειώσει.
Λίγες ώρες πριν τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του Copa del Rey. Τα 110 χρόνια του θεσμού, η διοργάνωση, τα ρεκόρ, τα γήπεδα και η λίστα των νικητών σε όλους τους τελικούς (φωτογραφίες & videos)