CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορικοί καυγάδες στο Champions League

Ιστορικοί καυγάδες στο Champions League

Πέρασαν εννέα χρόνια από το Ίντερ-Μίλαν που δεν τελείωσε ποτέ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 ματς που άφησαν εποχή στο CL λόγω επικών επεισοδίων. Συμμετέχουν παίκτες, προπονητές, οπαδοί και... διαιτητές (videos)!

Το Champions League έχει να επιδείξει αμέτρητους πρωταγωνιστές, εκπληκτικά γκολ, ματς που καθήλωσαν και εκατομμύρια στιγμές συγκίνησης στους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα διαθέτει και την.. σκοτεινή πλευρά του.

Όπως αυτή που είδαν σοκαρισμένοι όλοι πριν από ακριβώς 9 χρόνια, με την μεγάλη μάχη της Ίντερ με τη Μίλαν στο "Μεάτσα" για τα προημιτελικά της διοργάνωσης να μην ολοκληρώνεται ποτέ λόγω απίστευτης έκτασης επεισοδίων που προξένησαν οι φίλοι των "νερατζούρι".

Με αφορμή εκείνο το ιστορικό παιχνίδι μεταξύ των δύο σπουδαίων ποδοσφαιρικών εκπροσώπων του Μιλάνου, το Sport24.gr συνέλεξε 10 από τα πιο... τρελά ματς στο θεσμό, εκεί δηλαδή που η λογική (παρ)έδωσε τη θέση της στην τρέλα και το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Μου ξανάρχονται ένα ένα ματς "δοξασμένα"...

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπλάκμπερν (1995): Η Μπλάκμπερν έκανε τη μεγάλη έκπληξη τη σεζόν 1994-95 κατακτώντας την Premier League και αφήνοντας στη 2η θέση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους "ρόβερς" να ανταμείβονται πέρα από το τρόπαιο και με τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η μία και μοναδική ωστόσο συμμετοχή τους σε αυτό το θεσμό δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τερμάτισαν τελευταίοι σε ένα όμιλο θεωρητικά βατό (Σπαρτάκ Μόσχας, Λέγκια και Ρόζενμποργκ οι υπόλοιπες ομάδες). Σαν να μην έφτανε αυτό, στον αγώνα της Μόσχας με τη Σπαρτάκ οι Γκρέιαμ Λε Σο και Ντέιβιντ Μπάτι αντάλλαξαν... γροθιές μέσα στα έκπληκτα μάτια των συμπαικτών τους που πρόλαβαν να τους χωρίσουν πριν ο διαιτητής σκεφτεί να τους στείλει πρόωρα στα αποδυτήρια για δυσφήμηση του αθλήματος.

Ρόμα - Γαλατάσαραϊ (2002): Αγγλία και Τουρκία φημίζονται για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους, ωστόσο στην αναμέτρηση της Ρόμα με τη Γαλατάσαραϊ εκείνοι που άναψαν το φυτίλι ήταν οι πρωταγωνιστές εντός γηπέδου. Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού Άντερς Φρισκ που βρήκε τις δύο ομάδες ισοπαλες με 1-1 (σκόρερ ο Καφού για τους "λύκους" στο 52' και ο Ουμίτ Καράν για την "Τσιμ Μπομ" στο 45'), ακολούθησε μία απερίγραπτη... κλωτσοπατινάδα εντός γηπέδου με τη συμμετοχή παικτών και παραγόντων, για να μπουν στη συνέχεια στην εξίσωση και οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν μάταια να επιβάλλουν την τάξη.

Ίντερ - Βαλένθια (2004): Η "λευκή" ισοπαλία της Ίντερ με τη Βαλένθια για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων ήταν αρκετή να στείλει τους Μιλανέζους στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, με τη φάση όμως που ήταν "όλα τα λεφτά" στο ματς να εκτυλίσσεται στις καθυστερήσεις. Εκεί Αντριάνο και Κανέιρα έγιναν από ποδοσφαιριστές... μποξέρ (νίκησε κατά κράτος ο Βραζιλιάνος!), με τον Ρώσο διαιτητή Βαλεντίν Ιβάνοφ να μην έχει άλλη επιλογή από το να τους δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ρόμα - Ντιναμό Κιέβου (2004): Το είχε τελικά η μοίρα του Άντερς Φρισκ κάθε φορά που πήγαινε στη Ρώμη για να διαιτητεύσει ματς της Ρόμα στο Champions League, αυτό να έχει άσχημη εξέλιξη. Έτσι, δύο χρόνια μετά τα επεισόδια στο Ρόμα-Γαλατάσαραϊ, ο Σουηδός σφύριξε και το ματς της Ρόμα με τη Ντιναμό Κιέβου το οποίο κράτησε μόλις 45 λεπτά. Με το φινάλε του πρώτου μέρους, απέβαλε τον Φιλίπ Μεξές για χτύπημα εκτός φάσης στον Βερπακόφσκις και λίγα δευτερολεπτα αργότερα έπεσε αιμόφυρτος στο χορτάρι από ένα αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα. Φυσικά, ο αγώνας δεν συνεχίστηκε ποτέ (1-0 οι Ουκρανοί στο ημίχρονο), με την UEFA να κατακυρώνει το ματς με 3-0 για τους φιλοξενούμενους και να υποχρεώνει τους "τζαλορόσι" να παίξουν τα δύο επόμενα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους χωρίς κόσμο.

Ίντερ - Μίλαν (2005): Όσα χρόνια και αν περάσουν οι εικόνες με τα επεισόδια στο "Μεάτσα" στο πλαίσιο του ιταλικού (και μιλανέζικου) εμφυλίου Ίντερ-Μίλαν για τους προημιτελικούς της σεζόν 2004-05, δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από τις μνήμες των ποδοσφαιρόφιλων. Η Μίλαν είχε νικήσει στο πρώτο ματς που ήταν τυπικά γηπεδούχος με τέρματα των Σταμ και Σεβτσένκο και είχε αποκτήσει αβαντάζ για την πρόκριση, το οποίο έγινε πολύ μεγαλύτερο στο 30ο λεπτό του αγώνα ρεβάνς, όταν ο "Σέβα" έκανε το 1-0 για τους "ροσονέρι". Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε ο Καμπιάσο σκόραρε με κεφαλιά όμως ο Μάρκους Μερκ υπέδειξε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ντίντα και δεν μέτρησε το γκολ και το γεγονός έφερε το... πρόωρο φινάλε. Οι εξαγριωμένοι τιφόζι της Ίντερ ξεκίνησαν τη ρίψη αμέτρητων φωτοβολίδων από την Curva Nord, με μία από αυτές να χτυπάει στον ώμο τον Ντίντα και έπειτα από μερικά λεπτά ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να διακόψει οριστικά το ματς. Η Μίλαν το πήρε στα χαρτιά με 3-0 (συνολικό σκορ 5-0 στη σειρά κόντρα στους... ξαδέρφους της Ίντερ) ενώ η συμπολίτισσά της όχι μόνο αποκλείστηκε από τη συνέχεια αλλά τιμωρήθηκε από την UEFA με 200.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και τιμωρήθηκε να παίξει τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στο Champions League τη σεζόν 2005-06 κεκλεισμένων των θυρών.

Βαλένθια - Ίντερ (2007) : Το ζευγάρι Βαλένθια-Ίντερ για τη φάση των "16" έβγαλε νικητές τους Ισπανούς, όμως σημαδεύτηκε από άγρια επεισόδια στο φινάλε. Οι Ισπανοί απέσπασαν ισοπαλία στο "Μεάτσα" με 2-2 που τους ήταν αρκετή για να προκριθούν με το 0-0 της ρεβάνς στο "Μεστάγια", με τον αγωνιστικό χώρο να μετατρέπεται ωστόσο σε ρινγκ μέσα σε χρόνο dt. Και τι δεν έγινε στο γήπεδο: μπόλικες μπουνιές μεταξύ των παικτών, "κυνηγητό", εισβολή σεκιουριτάδων για να σώσουν την κατάσταση, ένταση στη φυσούνα αλλά και προσπάθεια των παικτών της Ίντερ για εισβολή στα αντίπαλα αποδυτήρια με στόχο τον Ναβάρο. Αμέσως μετά ήρθαν οι "καμπάνες" της UEFA, με τους Ναβάρο και Μαρτσένα από πλευράς Βαλένθια και τους Μπουρντίσο, Κόρδομπα και Μάικον από την Ίντερ να κατηγορούνται για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (2008): Ο τελικός του "Λουζνίκι" βρήκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί της Τσέλσι στα πέναλτι και να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από εννέα χρόνια (κάνοντας έτσι 3 τα Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη της), με τα άσχημα σημάδια για την Τσέλσι να έρχονται ωστόσο από την... παράταση. Εκεί ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποβλήθηκε τέσσερα λεπτά πριν το ρολόι δείξει το 120ο λεπτό, με τον Σλοβάκο ρέφερι Λούμπος Μίχελ να του δείχνει την κόκκινη κάρτα για σφαλιάρια στον Νεμάνια Βίντιτς και ακολούθως τους παίκτες των δύο αγγλικών ομάδων να συμμετέχουν σε ένα γαϊτανάκι λεκτικών αντιπαραθέσεων.

Τσελσι-Μπαρτσελονα (2009): Με ένα εκπληκτικό σουτ στο φινάλε του δεύτερου ημιτελικού του "Στάμφορντ Μπριτζ", ο Αντρές Ινιέστα έριξε στο καναβάτσο την Τσέλσι (η οποία μέχρι εκεινη τη στιγμή κρατούσε το εισιτήριο για τον τελικό της Ρώμης με το γκολ του Εσιέν), με το παιχνίδι όμως να μην... τελειώνει με το τριπλό σφύριγμα του Όβρεμπο. Οι παίκτες των "μπλε" θεώρησαν τους εαυτούς τους αδικημένους από σφυρίγματα του Νορβηγού (είχαν φωνάξει για τρία πέναλτι) και έκαναν έντονα παράπονα, με αυτούς όμως που ξέφυγαν από τα όρια να είναι ο Μίχαελ Μπάλακ και -κυρίως- ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός "πήγε καροτσάκι" τον διαιτητή και του μίλησε πολύ άσχημη γλώσσα ενώ χρειάστηκε η βοήθεια των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου για να μην προβεί και σε χειρότερες ενέργειες...

Μίλαν - Τότεναμ (2011): Στα χρόνια που φόρεσε την κοκκινόμαυρη φανέλα ήταν δύσκολο να πετύχεις παίκτη της Μίλαν πιο παθιασμένο και αφοσιωμένο σε αυτή από τον Τζενάρο Γκατούζο και το γεγονός αυτό τον είχε κάνει (πέραν των αδιαμφισβήτητων προσόντων του) ως έναν από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της εξέδρας. Στο 450ο ματς του ωστόσο με τους Μιλανέζους "βγήκε εκτός εαυτού" καθώς όχι μόνο αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον βοηθό προπονητή στην Τότεναμ, Τζο Τζόρνταν, αλλά του έριξε και μία κουτουλιά (!), με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμό. "Έχασα τον έλεγχο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανα. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου", δήλωσε ο "Ρίνγκιο", με την Μίλαν να αποδέχεται την απόφαση της UEFA και να μην υποβάλλει ένσταση για μείωση της ποινής.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (2011): Η τριετία Μουρίνιο στη Μαδρίτη προσέφερε μονομαχίες αλήστου μνήμης (και απείρου κάλλους) με τη Μπαρτσελόνα του Γουαρδιόλα, και ένα από από τα κορυφαία περιστατικά εντός γηπέδων έλαβε χώρα σε ματς των δύο ομάδων για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό ήταν η αποβολή του Πέπε σε ματς στο "Μπερναμπέου" για μαρκάρισμα πάνω στον Ντάνι Άλβες (κρίθηκε από τον διαιτητή ότι ο Πορτογάλος έκανε επικίνδυνο παίξιμο), με τον Μουρίνιο αλλά και αρκετούς παίκτες της Ρεάλ να κάνουν λόγο για "θέατρο" του Βραζιλιάνου. "Είναι πολύ εύκολο να μιλάς και να λες πράγματα. Ο κόσμος παρεξηγεί το γεγονός ότι παίζω επιθετικά και λέει ψέματα. Δεν άγγιξα τον Άλβες", δήλωσε μετά τον (χαμένο) αγώνα ο Άλβες, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στην αυστηρή κριτική που δέχτηκε για το "δυναμικό" παιχνίδι του.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ