CHAMPIONS LEAGUE

Ημέρα των ρεκόρ η Τρίτη στο Champions League

Ημέρα των ρεκόρ η Τρίτη στο Champions League
Ίσκο Μπενζεμά Ρονάλντο Πέπε

Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ράφα Μπενίτεθ έγραψαν ιστορία στο Champions League στις 8/12, ενώ η Ισπανία κατακτά... την Ευρώπη. Διαβάστε τα στατιστικά της Τρίτης.

Οκτώ ματς, τριάντα γκολ μας επιφύλασσε η Τρίτη (8/12) στο Champions League. Σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε διάφορα στατιστικά ρεκόρ ( ή ισοφάριση ρεκόρ) με μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά τα περισσότερα έγιναν στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάλμε, όπου η "βασίλισσα" επικράτησε με 8-0! Ας τα δούμε αναλυτικά...

-- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 10 γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο Champions League. Όσες είχε και ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Στην κορυφή ο Ντελ Πιέρο με 11.

-- Επίσης ο Πορτογάλος ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Κάρλος στα γκολ από φάουλ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Βραζιλιάνος έχει 25 και ο Ρονάλντο πλέον 26.

-- Έχουμε κι άλλο Κριστιάνο. Θέλει ένα ακόμα χατ-τρικ στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών για να ισοφαρίσει τους Πούσκας και Ντι Στέφανο στην ιστορία της Ρεάλ. Από 5 οι... παλιοί.

-- Κλείνουμε για τον Ρονάλντο με άλλα δυο. Είναι ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που σκοράρει τέσσερα γκολ στο Champions League σε ένα ματς από το 1965 (το είχε κάνει ο Πούσκας εναντίον της Φέγενορντ). Τέλος ο Πορτογάλος το κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά. Δεν είναι η πιο γρήγορη όμως, αφού ο Λουίς Αντριάνο το κατάφερε σε 16 εναντίον της ΜΠΑΤΕ το 2014.

-- Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League δυο παίκτες κάνουν χατ-τρικ στο ίδιο ματς (Ρονάλντο - Μπενζεμά).

-- Οι δυο μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του θεσμού (Champions League πάντα) έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Ακούει στο όνομα Ράφα Μπενίτεθ. Το 2016 με την Ρεάλ και το 2007 με την Λίβερπουλ (εναντίον της Μπεσίκτας επίσης με 8-0).

-- Επτά ισπανικές ομάδες ξεκίνησαν στα Κύπελλα Ευρώπης και οι επτά συνεχίζουν στην επόμενη φάση! Τρεις στο Champions League και τέσσερις στο Europa League.

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα.

Europa League: Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σεβίλλη (3η στο Champions League), Βαλένθια (3η στο Champions League).

-- Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει συμμετάσχει 6 φορές στην ιστορία της στο Champions League (από το 1992 δηλαδή και μετά). Τις τέσσερις έχει τερματίσει πρώτη στη φάση των ομίλων (μία 2η και μία 3η).

-- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων του Champions League.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ