CHAMPIONS LEAGUE

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ

Διαβάστε χρήσιμα στοιχεία της Μάλμε. Οι τίτλοι, φετινά στατιστικά, ο εξαιρετικός Ρόζενμπεργκ, ο ανερχόμενος αστέρας Φόρσμπεργκ, τα κενά στην άμυνα, η διάταξη, η έδρα αλλά και η καθοδήγηση του Χαρέιντε (vids).

Για πρώτη φορά στην υπεραιωνόβια ιστορία της (σ.σ.: ιδρύθηκε 1910) η Μάλμε επικύρωσε το εισιτήριο της για τους ομίλους του Champions League.

Μεγαλύτερη στιγμή στην διαδρομή του σουηδικού συλλόγου η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979, όταν ηττήθηκε με 1-0 από την Νότιγχαμ.

Η πλούσια τροπαιοθήκη της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 20 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα. Η Μάλμε εδρεύει στην ομώνυμη πόλη του σουηδικού Νότου σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.

Μάλιστα τις δύο πόλεις ενώνει η γέφυρα του Όρεσουντ. Το Μάλμε έχει περισσότερους από 300.000 κατοίκους αλλά και πάνω από 100 διαφορετικές εθνικότητες. Έδρα της είναι το "Swedbank Stadion" χωρητικότητας 24.000 θέσεων.

Την τελευταία διετία η απόλυτη κυρίαρχος του σουηδικού ποδοσφαίρου. Κατέκτησε το 2013 το πρωτάθλημα, αφήνοντας την ΑΪΚ Στοκχόλμης, ενώ στην τρέχουσα Alsvenskan (Α' Σουηδίας) συντηρεί διαφορά 10 βαθμών έναντι της Έλφσμποργκ τέσσερις αγωνιστικές πριν την εκπνοή του πρωταθλήματος.

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ

Προπονητής της Μάλμε από τον Ιανουάριο του 2014 θεωρείται ο 60χρονος Νορβηγός, Άγκε Χαρέιντε, ενώ μεγάλο αστέρι της θεωρείται ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό.

Ο 32χρονος φορ επέστρεψε έπειτα από 9 χρόνια στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Άγιαξ, Βέρντερ Βρέμης, Σανταντέρ και Γουέστ Μπρομ.

Ο Ρόζενμπεργκ προτού επιστρέψει στην πατρίδα του, φρόντισε να δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς όλα τα υπάρχοντα του από το σπίτι που διέμενε στην Αγγλία.

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ

Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 12 φορές στο σουηδικό πρωτάθλημα και 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο 22χρονος μέσος Εμίλ Φόρσμπεργκ είναι εκείνος που έχει στρέψει πάνω τα φώτα της δημοσιότητας με 13 γκολ στην Allsvenskan και 4 στο Champions League.

Ο Χαρέιντε συνηθίζει να αλλάζει το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται η Μάλμε ανάλογα με τη διοργάνωση. Στη Σουηδία προτιμά σύστημα 4-4-2 ρίχνοντας το βάρος στην κατοχή της μπάλας.

Στο Champions League αρέσκεται σε 5-3-2 ψάχνοντας το γκολ με αντεπιθέσεις. Συνήθως επιλέγει ένα ευθύ επιθετικό στυλ, με μακρινές μπαλιές στους Ισαάκ Τελίν και Μάρκους Ρόσενμπεργκ, τους δύο επιθετικούς δηλαδή.

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ
Μάλμε

Ο Τελίν είναι παίκτης περιοχής και εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Ρόσενμπεργκ, ο οποίος θεωρείται η "πριμαντόνα"
της ομάδας είναι ιδιαίτερα εύστροφος και δημιουργεί πολλά γκολ.

Το πρόβλημα της Μάλμε εντοπίζεται κυρίως στην αμυντική της γραμμή. Οι αμυντικοί της Μάλμε θεωρούνται άπειροι για μία διοργάνωση όπως το Champions League.

Το καλοκαίρι oι πρωταθλητές Σουηδίας πούλησαν το δεξί τους μπακ, Αλμπορνόζ, στο Αννόβερο, ενώ ο αριστερός οπισθοφύλακας Ρικαρντίνιο, είναι εκτός λόγω τραυματισμού εδώ και κάποιες εβδομάδες. Οι αντικαταστάτες τους, δεν έχουν την ίδια ποιότητα.

Εμίλ Φόρσμπεργκ, αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Μάλμε, ενώ διαθέτει το πνεύμα πολεμιστή. Παίζει από τα αριστερά, έχει πολύ καλή τεχνική και εξαιρετικό σουτ.

Είναι ποδοσφαιριστής που επελαύνει από τα αριστερά σουτάροντας με το δεξί. Ο πατέρας του Φόρσμπεργκ αλλά και ο παππούς του έπαιξαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Σουηδία.

Ο ανερχόμενος Φόρσμπεργκ και η σταθερή αξία Ρόζενμπεργκ

Οι πρωτοπόροι του σουηδικού πρωταθλήματος έχουν υποστεί μόλις μία ήττα στο "Swedbank Stadion" (4/5/2014) από την Χάκεν με 2-1.

Για να φτάσουν στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League απέκλεισαν κατά σειρά τις Βένστπιλς (0-0 εντός, 1-0 εκτός), Σπάρτα Πράγας (ήττα 4-2 εκτός, νίκη 2-0 εντός), ολοκληρώνοντας την μεγάλη έκπληξη με τον αποκλεισμό της Σάλτσμπουργκ στα play-off.

Οι Σουηδοί ηττήθηκαν με 2-1 στην Αυστρία, όμως ήταν εντυπωσιακοί στη ρεβάνς (3-0). Στο 19' η ομάδα του Χαρέιντε προηγούνταν με 2-0!

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, ηττήθηκε με 2-0 από την Γιουβέντους. Άντεξε για ένα ημίχρονο, όμως λύγισε στην επανάληψη με τον Τέβεζ να σημειώνει και τα δύο τέρματα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΛΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΕΖΟΝ


Εντός έδρας νίκες

8

Εκτός έδρας νίκες

8

Σύνολο

16

Εντός έδρας ισοπαλίες

4

Εκτός έδρας ισοπαλίες

4

Σύνολο

8

Εντός έδρας ήττες

1

Εκτός έδρας ήττες

1

Σύνολο

2

Εντός έδρας γκολ

31

Εκτός έδρας γκολ

21

Σύνολο

52

Παθητικός εντός έδρας γκολ

14

Παθητικό εκτός έδρας γκολ

11

Σύνολο

25

Κίτρινες κάρτες

36

Κόκκινες κάρτες

1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ