CHAMPIONS LEAGUE

Η βραδιά των ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η βραδιά των ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Οι μαγικοί αριθμοί "13" "40", "57" και "61' για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το τρομερό ρεκόρ του Κέιλορ Νάβας, η απάντηση της Ρεάλ στους έξι σερί αποκλεισμούς και η κατάρα των εκτός έδρας αγώνων για τη Ρόμα. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το τρίτο ημίχρονο από τη μάχη στο "Bernabeu".

H Ρόμα έχανε τις ευκαιρίες (οι παίκτες της είχαν πέντε σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ!) όμως η Ρεάλ έβαζε τα γκολ και έτσι μετά το 2-0 στο "Olimpico" η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ και στη Μαδρίτη και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League για έκτη σερί σεζόν .

Εκείνος μάλιστα που "έκλεψε την παράσταση" ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος μετά τα τέσσερα γκολ στη Θέλτα το περασμένο Σάββατο και τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από μερίδα οπαδών των "μερένγκες" συνέχισε το... βιολί του, πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ στο φετινό Champions League που του επέτρεψε να προσθέσει μερικά ακόμα ρεκόρ στον λογαριασμό του. Αυτά είναι:

✔ Με το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Στσέσνι έφτασε τα 90 στο Champions League (σε 123 αγώνες), με 44 να έχουν σημειωθεί σε εντός έδρας ματς, ο ίδιος αριθμός σε εκτός έδρας ενώ 2 έχουν σημειωθεί σε ουδέτερο έδαφος. Σημειώνεται πως ο Πορτογάλος μετράει και 27 ασίστ και είναι πρώτος και σε αυτή την κατηγορία, με τους Μέσι και Ινιέστα να έπονται με 23 ασίστ έκαστος.

Η βραδιά των ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

✔ Είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε νοκ-άουτ αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αφού μετράει 57 έναντι 56 του Τσάβι. Ακολουθούν οι Κασίγιας (55), Ινιέστα (53), Λάμπαρντ (52), Μέσι και Βαλντές (51).

✔ Αυτό ήταν το 61ο ματς Champions League στο οποίο σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον δεύτερο στη σχετική λίστα να είναι ο Ραούλ που έχει βρει δίχτυα σε 51 αγώνες ενώ τρίτος είναι ο Μέσι που έχει χριστεί σκόρερ σε 51 ματς.

✔ Ο CR7 έφτασε τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή είναι η έκτη συνεχόμενη σεζόν που πετυχαίνει 40 ή και περισσότερα τέρματα.

✔ Από τα 40 φετινά γκολ τα 13 είναι στο Champions League (είναι πρώτος σκόρερ, με τον δεύτερο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να έχει 7), ενώ όλη η Ρόμα σταμάτησε φέτος στα 11 γκολ σε 8 αγώνες που έδωσε στη φετινή διοργάνωση.

✔ Η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε το ματς με 37 τελικές προσπάθειες, με τις 14 εξ αυτών να έχουν την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι εντυπωσιακό πως στο φετινό Champions League έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 113 περιπτώσεις ομάδων που ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους χωρίς να φτάσουν τόσες προσπάθειες.

Η βραδιά των ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

✔ Οι 37 τελικές προσπάθειες κόντρα στη Ρόμα (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποκρούστηκαν) συνιστούν ρεκόρ για τους Μαδριλένους σε αγώνα Champions League από τη σεζόν 2003-04 ενώ οι 18 του ημιχρόνου αποτελούν ρεκόρ για τη Ρεάλ μετά τη σεζόν 2006-07.

✔ Η Ρόμα συνιστά μία από τις αγαπημένες ομάδες του Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς απέναντι της μετράει 5 γκολ σε 6 ματς Champions League. Άλλωστε απέναντι στους "λύκους" βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη διοργάνωση, σκοράροντας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 7-1 επί των "λύκων" τη σεζόν 2006-07 για τα προημιτελικά.

Πέρα απά τρομερά στατιστικά του Κριστιάνο Ρονάλντο, η σύγκρουση της Ρεάλ με τη Ρόμα μας έδωσε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τις δύο ομάδες. Αυτά είναι:

➔ Η Ρεάλ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο ιταλικής ομάδας σε νοκ-άουτ αναμέτρηση στην Ευρώπη μετά από οκτώ συνεχόμενους αποκλεισμούς , καθώς η αμέσως προηγούμενη φορά που το είχε πετύχει αυτό ήταν τον Σεπτέμβριο του 1987 απέναντι στη Νάπολι.

➔ Οι Μαδριλενοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League για έκτη συνεχόμενη σεζόν (από τη σεζόν 2010-2011 και μετά) ενώ προηγουμένων αποκλείονταν για έξι συνεχόμενες σεζόν στους "16" της διοργάνωσης (από το 2004-05 μέχρι το 2009-2010).

Η βραδιά των ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

➔ Ο Κέιλορ Νάβας συμπλήρωσε 720 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στο φετινό Champions League (η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα φέτος που διατηρεί απαραβίαστη την εστία της) και απέχει 133' από το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

➔ Η Ρόμα δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που θα ανέτρεπε εντός έδρας ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα, αντίθετα συμπλήρωσε 20 σερί ματς που δέχεται γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι της στη διοργάνωση, με το ρεκόρ αυτό να είναι το 5ο χειρότερο όλων των εποχών.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ