CHAMPIONS LEAGUE

Η βραδιά που το Ολντ Τράφορντ αποθέωσε τον Ρονάλντο

Η βραδιά που το Ολντ Τράφορντ αποθέωσε τον Ρονάλντο

Στις 23 Απριλίου 2003, οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποθέωσαν με standing ovation τον Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος έκανε χατ-τρικ με την Ρεάλ στο Όλντ Τράφορντ.

Όταν αναφερόμαστε σε βραδιές Champions League μία από αυτές είναι η βραδιά της 23ης Απριλίου 2003. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρονάλντο. Το "φαινόμενο" έσβησε τα όνειρα των παικτών της Μάντσεστερ Γ. για συμμετοχή των "κόκκινων διαβόλων" στον τελικό του Champions League που είχε οριστεί να γίνει στο γήπεδο της Μάντσεστερ, με το χατ-τρικ που έκανε στο "Ολντ Τράφορντ" ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η απόδοση του ανάγκασε τους φιλάθλους της Μάντσεστερ να τον χειροκροτήσουν και να τον αποθεώσουν με standing ovation την στιγμή της αλλαγής του στο ματς. O Ρονάλντο δεν επηρεάστηκε από την έδρα και την πίεση του αγώνα και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στο Champions League.

Η Ρεάλ ήταν το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη με 3-1. Ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα όχι όμως και μη ανατρέψιμο. Οι "γκαλάκτικος" δεν είχαν στην σύνθεση τους τον Ραούλ.

Η εικόνα της Μάντσεστερ είχε αλλοιωθεί μετά την ήττα της στο Μπερναμπέου όπως και η φήμη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η μετέπειτα πρωταθλήτρια έπρεπε να δείξει στον κόσμο ότι στο νησί διεξάγεται το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

'Ηταν μία βραδιά όπου επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ρεάλ ενώ ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, με την παρουσία του στις κερκίδες του γηπέδου, πείστηκε απ' όσα είδε και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ. Η Ρεάλ έγινε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Η ισοφάριση στο σκορ από τον Φαν Νίστελρόι πριν το ημίχρονο αναπτέρωσε τις λιγοστές ελπίδες της Μάντσεστερ για ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ρονάλντο, με δύο γκολ σε δέκα λεπτά, έκανε χατ-τρικ. Στο 60' το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της Ρεάλ που έπρεπε να δεχτεί έξι τέρματα συνολικά για να αποκλειστεί.

Η προσωπικότητα και το ταλέντο του έκαναν την διαφορά. Για ακόμα μία φορά είχε αποδείξει ότι ήταν παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επόμενη ημέρα τον αποθέωσαν και πέρασαν στα χαμηλά των σελίδων τα δύο γκολ του Μπέκαμ και η απόφαση του Άλεξ Φέργκιουσον να μην βάλει τον Άγγλο στην βασική 11αδα.

Η Μάντσεστερ πήρε μία νίκη γοήτρου με 4-3 αλλά όλοι στις δηλώσεις τους μετά το ματς σχολίασαν την εξαιρετική εμφάνιση του βραζιλιάνου και το χειροκρότημα που του χάρισε απλόχερα το κοινό του Ολντ Τράφορντ.

ΜακΜάναμαν (Ρεάλ):λοι εντυπωσιάστηκαν με τον Ρονάλντο. Είχε δεχτεί πολύ κριτική για την φυσική του κατάσταση αλλά με το χατ-τρικ έδειξε στον κόσμο την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα ιστορικό ματς".

Γκιγκς (Μάντσεστερ Γ.): " Ο Ρονάλντο ήταν άπιαστος. Το χατ-τρικ έκανε την διαφορά".

Κολίνα (Διαιτητής): " Όταν ο Ρονάλντο έκανε το χατ-τρικ οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ ήταν σίγουροι ότι η ομάδα τους θα αποκλείονταν. Την στιγμή της αλλαγής το Ολντ Τράφορντ σηκώθηκε και τον χειροκρότησε γιατί αυτό που είχε κάνει ήταν κάτι μοναδικό".

Μπέκαμ (Μάντσεστερ Γ.: " Ο Ρονάλντο μας κατέστρεψε. Ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι ήταν τιμή τους που βρέθηκαν στο Όλντ Τράφορντ εκείνη την βραδιά".

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Μπαρτέζ, Βερόν(63' Μπέκαμ), Φέρντιναντ, Μπατ, Νίστελρόι, Γκιγκς, Κιν(82' Φόρτσουν), Σόλτσκιερ, Ο' Σέι, Μπράουν, Σιλβέστρ(79' Νέβιλ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Kασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο, Ζιντάν, Ελγκέρα, ΜακΜάναμαν(69' Πορτίγιο), Φίγκο(88' Παβόν), Ρονάλντο(67' Σολάρι), Γκούτι, Μακελελέ

Γκολ: 43' Φαν Νίστελρόι, 71', 85' Μπέκαμ - 12', 50', 59' Ρονάλντο, 52' Ελγκέρα(αυτογκόλ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ