CHAMPIONS LEAGUE

H UEFA προχωρά σε νέες αλλαγές στο Champions League!

H UEFA προχωρά σε νέες αλλαγές στο Champions League!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mail", η διοίκηση της UEFA σκέφτεται να μεταφέρει τα παιχνίδια του Champions League το απόγευμα του Σαββάτου, δημιουργώντας πρόβλημα στις ευρωπαϊκές λίγκες.

Η UEFA συνεχίζει απρόσκοπτα τις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του Champions League και του Europa League, παρά τις έντονες διαφωνίες των Ευρωπαϊκών Λιγκών. Ήδη, απ' τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν γίνει γνωστές οι αλλαγές στον τρόπο που προκρίνονται οι ομάδες στις τελικές φάσεις για την τριετία 2018-21, με τα ισχυρά πρωταθλήματα να βγαίνουν ευνοημένα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Ευρωπαϊκές Λίγκες να συνεδριάζουν και να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Παρ' όλα αυτά, δεν φαίνεται πως βρήκαν ανταπόκριση, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας " Daily Mail", οι διοικούντες την UEFA σκέφτονται να μεταφέρουν τα παιχνίδια του Champions League το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τα τηλεοπτικά έσοδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Σκωτίας, Νιλ Ντονκάστερ οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν την τριετία 2021-24 και βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση. "Η απειλή είναι πραγματική και σημαντική. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την τριετία 2018-2021, όμως ο δρόμος που έχει χαράξει η UEFA είναι πολύ επικίνδυνος", ήταν το σχόλιο του Ντονκάστερ στο συνέδριο "Leaders 2016".

Οι μικρότερες Ευρωπαϊκές Λίγκες εκφράσουν φόβο πως, σε βάθος χρόνου, το Champions League θα μετατραπεί σε μία κλειστή λίγκα. Μάλιστα, σύμφωνα με στέλεχος της Premier League "υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν".

Όπως όλα δείχνουν ο δρόμος πως τη συναίνεση και τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι μακρύς και δύσβατος. Προς το παρόν, η UEFA δεν φαίνεται να είναι συνεργάσιμη, χαράζοντας μία νέα πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παρ' όλα αυτά, πολλά θα εξαρτηθούν απ' τις κινήσεις των ευρωπαϊκών λιγκών, οι οποίες έχουν στην πραγματικότητα το "πάνω χέρι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σημαντικές αλλαγές σε Champions και Europa League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ