CHAMPIONS LEAGUE

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

Ο άνθρωπος-ασίστ Ντι Μαρία, οι ασταμάτητοι Ίμπρα και Ζόνας, ο άσφαιρος Ντιέγκο Κόστα και η πρώτη φετινή ήττα του Χίντινκ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα στατιστικά από τα ματς της Τρίτης στο Champions League.

Η έδρα "μίλησε" στα δύο πρώτα ματς για τη φάση των "16" του Champions League, με την Τσέλσι να την εκμεταλλεύεται επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι στο Παρίσι ( 39' Ιμπραχίμοβιτς, 78' Καβάνι / 45'+1 Όμπι Μικέλ) και την Μπενφίκα να την αξιοποιεί κάμπτοντας με 1-0 την αντίσταση της Ζενίτ (91' Ζόνας) στη Λισσαβώνα.

Ποιά ήταν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν από αυτή την πρώτη σπουδαία βραδιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για το 2016; Μα φυσικά ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο οποιός σκόραρε για πρώτη φορά με φάουλ στο Champions League και πρώτη φορά κόντρα στην Τσέλσι, ο Ντι Μαρία που έχει κάνει το όνομά του συνώνυμο με τις ασίστ, ο Καβάνι με το... μαγικό άγγιγμα αλλά και ο Ζόνας που παραμένει "καυτός" από το ξεκίνημα της σεζόν με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

H ακτινογραφία των δύο αγώνων μέσα από στατιστικά στοιχεία:

➔ Η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκλήρωσε το ματς με 61% κατοχή της μπάλας, 20 τελικές προσπάθειες (8 εντός εστίας), 9 κόρνερ και 593 ολοκληρωμένες πάσες. Στον αντίποδα η Τσέλσι είχε 39% κατοχή της μπάλας, 9 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας), 3 κόρνερ και 310 ολοκληρωμένες πάσες.

➔ Το Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι είναι το τρίτο κατά σειρά ζευγάρι που τίθεται αντιμέτωπο για τρίτη διαδοχική σεζόν σε νοκ-άουτ φάση του Champions League μετά από τα Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης (2000-02) και Τσέλσι-Λίβερπουλ (2007-09).

➔ Το γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κόντρα στην Τσέλσι ήταν το 46ο του συνολικά στο Champions League, πρώτο όμως για τον Σουηδό με εκτέλεση φάουλ και ταυτόχρονα πρώτο του σε τέσσερα παιχνίδια του στο Champions League απέναντι στους Λονδρέζους. Επιπλέον ήταν το 33ο του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του με τη φανέλα της Παρί και της εθνικής Σουηδίας.

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

➔ Ο Τζον Όμπι Μίκελ σκόραρε για την Τσέλσι μόλις το δεύτερο γκολ του στο Champions League, με το παρθενικό του να έχει σημειωθεί το 2014 απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

➔ Η τελευταία φορά που η Τσέλσι δέχτηκε γκολ από φάουλ στο Champions League ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2009 από την Ατλέτικο, με σκόρερ για τους Μαδριλένους τον Σέρχιο Αγκουέρο, ενώ συνολικά ήταν το πέμπτο γκολ που δέχεται από φάουλ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

➔ Το γκολ του Έντινσον Καβάνι με το οποίο χάρισε τη νίκη στην Παρί κόντρα στην Τσέλσι και της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης για τους "8" του Champions League ήταν το 17ο για τον Ουρουγουανό σε 33 παιχνίδια του στη διοργάνωση. Είναι εντυπωσιακό πως σκόραρε μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, μόλις στην πέμπτη επαφή του με τη μπάλα!

➔ Η Παρί Σεν Ζερμέν μετράει μόλις μία ήττα στα τελευταία 38 ευρωπαϊκά παιχνίδια της εντός έδρας (έχει επίσης 25 νίκες και 12 ισοπαλίες) και αυτή ήταν από τη Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2015 με σκορ 3-1.

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

➔ Ο Άνχελ Ντι Μαρία μετράει ήδη 3 γκολ και 2 ασίστ στο φετινό Champions League ενώ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στο Champions League τις τέσσερις τελευταίες σεζόν (10)!

➔ Ο Ντιέγκο Κόστα έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις σε ένα από τα 15 τελευταία παιχνίδια του στο Champions League.

➔ Αυτό ήταν το 110ο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν στην Ευρώπη όπου άνοιξε πρώτη το σκορ και το 92ο στο οποίο πήρε τη νίκη στο φινάλε.

➔ Ο Λοράν Μπλαν έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής που νίκησε τον Γκους Χίντινκ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Ολλανδού στον πάγκο της Τσέλσι (πρώτος φέτος) με τον προηγούμενο να είναι ο Χάρι Ρέντναπ.

➔ O Ζόνας βρίσκεται φέτος σε εκπληκτική κατάσταση και αυτό το απέδειξε με το γκολ του κόντρα στη Ζενίτ, με τον φορ της Μπενφίκα να φτάνει φέτος τα 25 τέρματα σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Η τριάδα-φωτιά της Παρί και ο εκτελεστής Ζόνας

➔ Mε τη νίκη της κόντρα στη Ζενίτ, η Μπενφίκα έφτασε τις 5 επιτυχίες κόντρα σε ρωσικούς συλλόγους στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας επίσης 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (πέρυσι απέναντι στη Ζενίτ).

➔ Η Ζενίτ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από το γκολ του Ζόνας στο 91' και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" του Champions League.

➔ O Κώστας Μήτρογλου δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη Ζενίτ (ήταν βασικός και έγινε αλλαγή στο 61') παρόλα αυτά μετράει 8 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του με τους "αετούς" σε όλες τις διοργανώσεις.

➔ Η Μπενφίκα ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 61% κατοχή της μπάλας, 15 τελικές προσπάθειες (5 εντός εστίας), 5 κόρνερ και 445 ολοκληρωμένες πάσες. Από την άλλη πλευρά η Ζενίτ είχε 39% κατοχή, 5 τελικές προσπάθειες (2 εντός εστίας), 3 κόρνερ και 202 ολοκληρωμένες πάσες.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ