CHAMPIONS LEAGUE

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να παίξει για πρώτη φορά σε τελικό CL αλλά η παράδοση λέει... Ρεάλ. Διαβάστε για το τρομερό ευρωπαϊκό ρεκόρ των Μαδριλένων όταν φέρνουν ισοπαλία εκτός έδρας στο πρώτο ματς σε νοκ-άουτ παιχνίδια.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν "πονοκεφαλιάζει" ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League, με την συμμετοχή των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά να παραμένει αμφίβολη και τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι ο μοναδικός "σίγουρος" από την επιθετική τριπλέτα που συνθέτουν οι "BBC", παρόλα αυτά υπάρχει μία ιδιαίτερη παράμετρος που μπορεί να κάνει τον Γάλλο να αισιοδοξεί.

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Αυτή έχει να κάνει με μία εκπληκτική παράδοση που συνοδεύει την Ρεάλ Μαδρίτης όλες αυτές τις δεκαετίες της ένδοξης ευρωπαϊκής ιστορίας της, και η οποία θέλει τους "μερένγκες" να βρίσκουν -σχεδόν- πάντα τον τρόπο να προκρίνονται μέσα από νοκ-άουτ σειρές όταν έχουν το δεύτερο ματς στο "Santiago Bernabeu" και έχουν αποσπάσει προηγουμένως εκτός έδρας ισοπαλία.

Οι αριθμοί είναι καθόλα εντυπωσιακοί αφού στις 23 συνολικά φορές που η δεκάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε ισοπαλία εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, εξασφάλισε την πρόκριση 22 φορές, με το ποσοστό επιτυχίας για την Ρεάλ να είναι κάτι λιγότερο από... 96%!

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ρεκόρ της μετά από ισοπαλία χωρίς γκολ στο πρώτο εκτός έδρας ματς, όπως συνέβη δηλαδή και στο "Etihad Stadium" την περασμένη Τρίτη απέναντι στην -πρωτάρα σε ημιτελικά Champions League- Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας να μετράει "7 στις 8" προκρίσεις.

Η τελευταία μάλιστα σημειώθηκε πέρυσι απέναντι στην Ατλέτικο, με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης να έρχονται ισόπαλες χωρίς τέρματα στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο "Vicente Calderon" και την Ρεάλ να παίρνει το εισιτήριο για τους "4" νικώντας με 1-0 στο σπίτι της, χάρη στο χρυσό γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες στο 88' από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο .

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Η μοναδική φορά που κάποια ομάδα μπόρεσε να πετάξει εκτός συνέχειας την Ρεάλ ήταν πριν από 25 χρόνια, με την Σπαρτάκ Μόσχας της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης να την αποκλείει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (ο θρυλικός Αλφρέδο Ντι Στέφανο ήταν στο πάγκο της ως υπηρεσιακός) επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 μέσα στην Μαδρίτη...

Για όσους "πιστεύουν" πολύ στην παράδοση, υπάρχουν δύο ακόμα στοιχεία που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της Ρεάλ ώστε να βρεθεί στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Από τη μία η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει προκριθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή σειρά μετά από "λευκή" ισοπαλία εντός έδρας και από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θυμίζει την ομάδα προηγούμενων χρόνων που δεν έδινε σημασία στην άμυνα και το "πλήρωνε ακριβά".

Είναι ενδεικτικό πως από τα 11 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν έχει δεχτεί γκολ στα 9 από αυτά, με τον Κέιλορ Νάβας να κρατάει 8 φορές ανέπαφη την εστία του (έλειψε μόνο στο 8-0 επί της Μάλμε) και να γίνεται ο πρώτος γκολκίπερ στην ιστορία της Ρεάλ που έχει να επιδείξει τέτοιο επίτευγμα.

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

Το ρεκόρ της Ρεάλ στην Ευρώπη μετά από λευκή ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς:

● Κύπελλο Πρωταθλητριών 1958-59 (Προημιτελικά)

✔ Βίνερ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 , Ρεάλ Μαδρίτης - Βίνερ 7-1

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

● Κύπελλο Κυπελλούχων 1970-71 (Φάση των "32")

✔ Χιμπέρνιαν - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Χιμπέρνιαν 5-0

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

● Κύπελλο Κυπελλούχων 1970-71 (Ημιτελικά)

✔ Αϊντχόφεν - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Αϊντχόφεν 2-1

Η Ρεάλ στον τελικό του CL κατά... 96%!

● Κύπελλο Πρωταθλητριών 1972-73 (Προημιτελικά)

✔ Ντίναμο Κιέβου - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Ντίναμο Κιέβου 3-0

● Κύπελλο Πρωταθλητριών 1980-81 (Προημιτελικά)

✔ Σπαρτάκ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Σπαρτάκ Μόσχας 2-0

● Κύπελλο Κυπελλούχων 1982-83 (Φάση των "32")

✔ Μπάια Μάρε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάια Μάρε 5-2

● Κύπελλο Πρωταθλητριών 1990-91 (Προημιτελικά)

✘ Σπαρτάκ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Σπαρτάκ Μόσχας 1-3

● Champions League 2014-15 (Ημιτελικά)

✔ Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ