CHAMPIONS LEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα στο Champions League

Real Madrid's Sergio Ramos celebrates at the end of the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. Real Madrid won 4-2. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Sergio Ramos celebrates at the end of the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. Real Madrid won 4-2. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Σπουδαίο επίτευγμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέρριψε το ρεκόρ διαδοχικών παρουσιών στα ημιτελικά του Champions League που διατηρούσε η Μπαρτσελόνα από το 2013.

Η πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου δεν χάρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης μόνο την παρουσία της στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για τη φετινή σεζόν, αλλά την έκανε και να καταρρίψει ένα ιστορικό ρεκόρ που διατηρούσε η Μπαρτσελόνα στο Champions League από το 2013. Πρόκειται για αυτό που αφορά τις διαδοχικές παρουσίες μιας ομάδας στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (18/04), εκείνο άνηκε στους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι κυρίως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην άκρη του πάγκου τους και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2008 - 2013 (μόνο τον πρώτο χρόνο βρισκόταν ο Φρανκ Ράικαρντ στη θέση), είχαν κατορθώσει να φτάσουν στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για έξι συνεχόμενες σεζόν.

Το εν λόγω ρεκόρ ισοφαρίστηκε από τους "μερένγκες" την αγωνιστική περίοδο 2015 - 2016, στο τέλος της οποίας κατέκτησαν το τρόπαιο, ωστόσο τη φετινή σεζόν κατάφεραν και να το καταρρίψουν! Στο διάστημα αυτό, οι Μαδριλένοι έχουν αλλάξει τέσσερις προπονητές. Ο λόγος για τους Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ και Ζινεντίν Ζιντάν.

Μάλιστα, σε περίπτωση που οι Βαυαροί έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά της τρέχουσας διοργάνωσης, θα έφταναν επίσης τις έξι, με συνέπεια οι τρεις "γίγαντες" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να... ισοβαθμούσαν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μέχρι που έφτασε η Ρεάλ τις επτά τελευταίες σεζόν στο Champions League:

2010 - 2011: Ημιτελικά - Αποκλεισμός από Μπαρτσελόνα

2011 - 2012: Ημιτελικά - Αποκλεισμός από Μπάγερν Μονάχου

2012 - 2013: Ημιτελικά - Αποκλεισμός από Μπορούσια Ντόρτμουντ

2013 - 2014: Κατάκτηση

2014 - 2015: Ημιτελικά - Αποκλεισμός από Γιουβέντους

2015 - 2016: Κατάκτηση

2016 - 2017: Ημιτελικά (τουλάχιστον)

Photo Credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ