CHAMPIONS LEAGUE

Η RB Λειψίας και η Ζάλτσμπουργκ κινδυνεύουν με απαγόρευση συμμετοχής στο Champions League!

Η RB Λειψίας και η Ζάλτσμπουργκ κινδυνεύουν με απαγόρευση συμμετοχής στο Champions League!

Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, η RB Λειψίας και η Ζάλτσμπουργκ κινδυνεύουν με απαγόρευση συμμετοχής στο επόμενο Champions League, εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους!

Η RB Λειψίας είναι η μεγάλη έκπληξη της εφετινής σεζόν στην Bundesliga, καθώς ύστερα από 21 αγωνιστικές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω απ' την πρωτοπόρο Μπάγερν και διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις τόσο το πρωτάθλημα όσο και την πρόκριση στο Champions League.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι αν η νέα δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου καταφέρει, μέσω απ' το πρωτάθλημα, να κερδίσει ένα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι πιθανό να μην αγωνιστεί στο θεσμό! Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, τόσο η RB Λειψίας όσο κι η Ζάλτσμπουργκ ανήκουν σε θυγατρικές εταιρείες της Red Bull.

Κάτι που απαγορεύει η UEFA μέσω του καταστατικού της. Σύμφωνα με το άρθρο 5, δύο ομάδες που βρίσκονται υπό το ίδιο ή παρόμοιο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Γι' αυτό το λόγο είναι πιθανό να απαγορευθεί η συμμετοχή μίας εκ των δύο στο επόμενο Champions League. Αυτή την στιγμή η Ζάλτσμπουργκ είναι πρώτη στο αυστριακό πρωτάθλημα και πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Επομένως, μένει να φανεί σε ποια βαθμολογική θέση θα τερματίσει η Λειψία.

"Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την στιγμή ένα υποθετικό σενάριο. Θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες στις αρχές Ιουνίου, όταν θα δημοσιευτεί απ' την UEFA η λίστα των συμμετεχόντων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της UEFA στο Omnisport.

Απ' την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λειψίας, Όλιβερ Μίντσλαφ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός: "Δεν υπάρχει άγχος στη Λειψία, καθώς δεν υπάρχουν αρνητικές ενδείξεις απ' την UEFA. Αν προκριθούμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αγωνιστούμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ