CHAMPIONS LEAGUE

Η #protifora των σταρ στο Champions League

Η #protifora των σταρ στο Champions League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχουν πετύχει αρκετά γκολ. Η #protifora, ωστόσο, είναι πάντα ξεχωριστή. Το Sport24.gr θυμάται τα πρώτα γκολ των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζινεντίν Ζιντάν και Ραούλ Γκονθάλεθ. (video)

#protifora μένει πάντα στο μυαλό ", λένε. Έχουν πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στο μυαλό τους. Έχουν πετύχει πολλά γκολ. Ποιο, ωστόσο, ήταν το πρώτο τους; Ποιο αυτό με το οποίο "άνοιξαν" λογαριασμό; Δείτε την πρώτη φορά των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζινεντίν Ζιντάν και Ραούλ Γκονθάλεθ.

Η #PROTIFORA ΤΟΥ ΜΕΣΙ

Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι στο Champions League ήρθε το 2005 απέναντι σε μια ελληνική ομάδα. Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Νοεμβρίου 2005 και η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, στο "Camp Nou" για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν του "τριφυλλιού" με 5-0 χάρη στα γκολ των Φαν Μπόμελ, Μέσι και Ετο'ο. Μάλιστα, ήταν η #protifora που σκόραρε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Αργεντινός.

"Ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, πήρα την μπάλα στην περιοχή, είδα τον γκολκίπερ να βγαίνει και "τσίμπησα" την μπάλα", υποστήριξε ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξή του ενθυμούμενος το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Η #PROTIFORA ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ

Η #protifora άργησε λίγο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο , αλλά από εκεί και μετά "πήρε φωτιά". Το πρώτο γκολ του Πορτογάλου στο Champions League σημειώθηκε στις 10 Απριλίου του 2007 στην εντός έδρας αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρόμα.

O CR7 είδε το όνομά του στο φωτεινό πίνακα των σκόρερς δίπλα σε αυτά των Κάρικ, Σμιθ, Ρούνεϊ και Εβρά. Από τότε έχουν περάσει δέκα χρόνια, ο Κριστιάνο έχει αλλάξει ομάδα, φορά τη φανέλα της Ρεάλ και έχει ήδη πετύχει συνολικά (συμπεριλαμβανομένου του πρώτου) 95 γκολ στη διοργάνωση.

Η #PROTIFORA ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ

Πριν τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο τεχνικός του δεύτερου στη Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε για πρώτη φορά στις 19 Μαρτίου του 1997, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο. Με τη φανέλα της Γιουβέντους, στην οποία αγωνιζόταν τότε πριν πάρει τη μεταγραφή για τη Ρεάλ. Αντίπαλος η Ρόσενμποργκ από τη Νορβηγία.

Ο "Ζιζού" άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 της νίκης της "Γηραιάς Κυρίας", ο Νικόλα Αμορούζο. Ο Γάλλος βιρτουόζος πέτυχε συνολικά 13 γκολ στην καριέρα του, σε επίπεδο Champions League. Η #protifora για τον Γάλλο ήταν σε ηλικία 24 ετών. Και για όσους είναι έως 24 ετών, η CU παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα SOCIAL MEDIA ΠΑΚΕΤΟ, με το οποίο μπορούν να αναζητούν, να ανακαλύπτουν και να μοιράζονται μέσω των social media .

Η #PROTIFORA ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ

Το πρώτο γκολ του Ραούλ σημειώθηκε στις 18 Οκτώβρη του 1995 στην εντός έδρας νίκη της Ρεάλ, με 6-1, επί της Φερεντσβάρος στο "Santiago Bernabeu". Μάλιστα ένα λεπτά μετά το πρώτο (23'), ήρθε και το δεύτερο γκολ (24'). Στο ίδιο ματς ήρθε και το τρίτο (84') για το 6-1. Φερνάντο Ιέρο και Ιβάν Ζαμοράνο (με δύο) γκολ πέτυχαν τα άλλα γκολ των "μερένγκες". Μέχρι να εμφανιστούν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι ήταν ο καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης.

Σε εκείνο το ματς του τετάρτου ομίλου, με αντίπαλο την ουγγρική ομάδα, έγινε η αρχή. Συνολικά, στην ευρωπαϊκή του καριέρα, πέτυχε 71. Τα πρώτα 66 με τη φανέλα της Ρεάλ, τα υπόλοιπα πέντε με τη φανέλα της Σάλκε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ