CHAMPIONS LEAGUE

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

"Bayern Munich's midfielder Thomas Mueller (R) celebrates scoring the 2-2 goal during the UEFA Champions League, Round of 16, second leg football match FC Bayern Munich v Juventus in Munich, southern Germany on March 16, 2016. / AFP / ODD ANDERSEN        (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)"
"Bayern Munich's midfielder Thomas Mueller (R) celebrates scoring the 2-2 goal during the UEFA Champions League, Round of 16, second leg football match FC Bayern Munich v Juventus in Munich, southern Germany on March 16, 2016. / AFP / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

Η Γιουβέντους προηγήθηκε με 2-0 στο Μόναχο, αλλά η Μπάγερν ισοφάρισε στο 91' και νίκησε με 4-2 στην παράταση, έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, σε ένα ιστορικό ματς (videos)

Η Μπάγερν πήρε επική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 4-2 την Γιουβέντους στην παράταση.

Η ομάδα του Τορίνο προηγήθηκε με 2-0 στο 28', θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το σενάριο ήταν ίδιο με το ματς στην Ιταλία, όπου η Μπάγερν είχε προηγηθεί 2-0 και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 2-2.

Με τρομερό Μοράτα και σκόρερς τους Πογκμπά και Κουαδράδο η "Γιούβε" πήγαινε για σπουδαία πρόκριση, έχοντας εξαιρετική απόδοση στο πρώτο 45άλεπτο, αλλά μείωσε ο Λεβαντόβσκι στο 73' και ισοφάρισε στο 91' ο Τόμας Μίλερ.

Τελικά δεν... τα είπαν στα πέναλτι οι Μπουφόν και Νόιερ, καθώς στο 108' ο πρώτος νικήθηκε από τον Τιάγκο Αλκάνταρα, αλλά και στο 110' από τον Κομάν, τις αλλαγές του Γκουαρδιόλα (ο Κομάν είναι δανεικός από την Γιουβέντους για 2 χρόνια με δικαίωμα αγοράς των Βαυαρών).

Όσον αφορά στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έστησε εξαιρετικά την "Γιούβε" με 4-5-1, για περίπου 65 λεπτά όλα πήγαιναν καλά, αλλά μετά τα... θαλάσσωσε. Έβγαλε στο 68' τον Κεντίρα και έβαλε τον Στουράρο, ενώ στο 72' έβγαλε τον ακούραστο, Μοράτα, για να βάλει τον ανέτοιμο, Μάντζουκιτς.

Ο ίδιος ανέφερε πως απλά ήθελε να φρεσκάρει στην ομάδα, δεν υπήρχε δηλαδή πρόβλημα τραυματισμού, ενώ και η τρίτη του αλλαγή, με τον Ρομπέρτο Περέιρα αντί του Κουαδράδο στο 89', μάλλον και αυτή λανθασμένη επιλογή ήταν.

Αυτή ήταν η 5η σερί χρονιά και 8η στις τελευταίες 9 σεζόν που προκρίθηκε στα προημιτελικά η Μπάγερν, κάτι που καταφέρνει για 27η φορά στην ιστορία της.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση
Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Μπάγερν - Γιουβέντους 4-2

Σκόρερς: 73' Λεβαντόβσκι, 91' Τόμας Μίλερ, 108' Τιάγκο Αλκάνταρα, 110' Κομάν / 5' Πογκμπά, 28' Κουαδράδο

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Το ματς στο Μόναχο ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τους Βαυαρούς, καθώς από λάθος του Ντέιβιντ Αλάμπα στο 5ο λεπτό, μετά την μπαλιά του Σάμι Κεντίρα, η μπάλα έφτασε στον Στέφαν Λίχτσταϊνερ, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Πολ Πογκμπά που με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα (από τερματοφύλακα) άνοιξε το σκορ!

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασαν την ψυχραιμία τους και στο 22' δέχτηκαν δεύτερο γκολ από τον Μοράτα, το οποίο λανθασμένα δεν μέτρησε για οφ-σάιντ.

Τελικά το 0-2 δεν άργησε να έρθει και έγινε στο 28' με εξαιρετικό τέρμα. Ο Κεντίρα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του πήρε την μπάλα και την έδωσε στον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος ξεκίνησε μια "τρελή" κούρσα. Πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χουάν Κουαδράδο και αυτός αφού με προσποίηση απέφυγε τον Φίλιπ Λαμ, πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ για το δεύτερο ιταλικό γκολ.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν ήρθε στο 42' και ήταν διπλή, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να αποκρούει το κοντινό πλασέ του Τόμας Μίλερ και εν συνεχεία την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Λεβαντόβσκι και να περνά λίγο άουτ.

Λίγο έλειψε η "γηραιά κυρία" να πετύχει και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 44' ο Πογκμπά έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και πάσα στον Κουαδράδο στο δεύτερο δοκάρι, ο Κολομβιανός πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Μάνουελ Νόιερ.

Αλάμπα και Μπενατιά ταλαιπωρήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και στο 46' ο Γκουαρδιόλα έβγαλε στον Μπενατιά και έβαλε τον Μπερνάτ, έτσι ο Αλάμπα από αριστερό μπακ πήγε στόπερ μαζί με Κίμιχ (ο Μπερνάτ αριστερά).

Στο 57' ο Μάνουελ Νόιερ σταμάτησε τον Μοράτα και η Μπάγερν κατάφερε να μειώσει στο 73', με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο δεύτερο δοκάρι να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Ντόουγκλας Κόστα από δεξιά, αφού πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ ο Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 91' με τον Τόμας Μίλερ και να στείλουν το ματς στην παράταση. Από το κλέψιμο του Βιδάλ ο Κομάν έκανε την σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Τόμας Μίλερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα μπήκε στο ματς στο 101' αντί του Φρανκ Ριμπερί και στο 108' ο Ισπανο-Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 3-2 με κοντινό πλασέ, αφού έκανε το "ένα-δύο" με τον Τόμας Μίλερ.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 4ο γερμανικό γκολ, με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν, άλλη μία αλλαγή που άλλαξε το ματς από τον Γκουαρδιόλα, με τον Γάλλο άσο να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

Λίγο έλειψε στο 116' η "Γιούβε" να μπει ξανά στο ματς και να βάλει... φωτιά στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μάριο Μάντζουκιτς και εν συνεχεία αστόχησε ο Ρομπέρτο Περέιρα από κοντά.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μπενατιά (46' Μπερνάτ), Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (60' Κομάν), Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα, Ριμπερί (101' Τιάγκο Αλκάνταρα), Λεβαντόβσκι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (68' Στουράρο), Πογκμπά, Κουαδράδο (89' Ρομπέρτο Περέιρα), Αλέξ Σάντρο, Ερνάνες, Μοράτα (72' Μάντζουκιτς).

Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση
Η Μπάγερν απέκλεισε την Γιουβέντους στην παράταση

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη 8/3

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-0 [ 3-2 ]

Ρεάλ - Ρόμα 2-0 [ 2-0 ]

Τετάρτη 9/3

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-2 [ 0-1 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2 [ 1-2 ]

Τρίτη 15/3

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν 0-0 [8-7 πέν.] [ 0-0 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου 0-0 [ 3-1 ]

Τετάρτη 16/3

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 3-1 [ 2-0 ]

Μπάγερν - Γιουβέντους 4-2 (παρ.) [ 2-2 ]

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (με λινκ για την ανασκόπηση)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

7 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Μπάγερν - Γιουβέντους 4-2 [παρ.] (highlights)

Μπάγερν - Γιουβέντους 4-2 [παρ.] (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ