CHAMPIONS LEAGUE

Η Λιόν κατέκτησε το Champions League γυναικών

Η Λιόν κατέκτησε το Champions League γυναικών
AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Η Λιόν επικράτησε με 4-1 της Βόλφσμπουργκ στον τελικό Champions League και συνέχισε την κυριαρχία της στο γυναικείο ποδόσφαιρο με τρίτο σερί τίτλο.

Η Λιόν σημείωσε τέσσερα γκολ στην παράταση και επικράτησε με 4-1 της Βόλφσμπουργκ στον τελικό Champions League γυναικών.

Οι Γερμανίδες προηγήθηκαν με ένα τυχερό γκολ της Περνίλε Χάρντερ στο 3ο λεπτό του επιπλέον χρόνου μετά από το 0-0 στο 90λεπτο του τελικού στο "Βαλερί Λομπανόβσκι" του Κιέβου.

Η αποβολή της Αλεξάντερ Ποπ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 96', όμως, έφερε την κατάρρευση. Η Αμαντλίν Ανρί ισοφάρισε στο 98', η Εζενί Λε Σομέρ έκανε την ανατροπή στην επόμενη φάση, η Άντα Χέγκερμπεγκ αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 103' και η Καμίλ Αμπιλί διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 116'.

Η Λιόν έφτασε σε τρίτη σερί κατάκτηση Champions League και πέμπτη στην ιστορία της, ενώ έχει ήδη 12 σερί τίτλους στη Γαλλία και οδεύει για το έβδομο σερί κύπελλο.

Μάλιστα, με τη νίκη αυτή διεύρυνε το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις σε 41 αγώνες, με 36 νίκες και μόλις 5 ισοπαλίες, έχοντας 209 γκολ υπέρ και 8 εναντίον.









Photo credits: AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ