CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ριέκα και στην Κροατία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "ερυθρολεύκων".

Με την τριάδα που συνέθεσαν Οφόε, Ζιλέ και Ρομάο να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" και να "κλειδώνει" τους Κροάτες, τον Μάριν... άλλον άνθρωπο και τον Καπίνο να δηλώνει "παρών" όταν χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός νίκησε (0-1) τη Ριέκα κι επέστρεψε στους ομίλους του Champions League.

ΚΑΠΙΝΟ: Η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 55', στο πλασέ του Γκαβράνοβιτς από κοντά και ο Στέφανος τα πήγε περίφημα. Όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, γίνεται ολοένα και καλύτερος. Κράτησε στο 55' το 0-1 και έβαλε με τη σειρά του το... χεράκι του για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Στο 21' έχασε τον Γκοργκόν στην κοντινή κεφαλιά, όμως, αυτή ήταν ίσως και η μοναδική κακή στιγμή του στο παιχνίδι. Σε όλο το υπόλοιπο ματς χωρίς να είναι εντυπωσιακός, τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής. Πήρε αρκετά μέτρα επιθετικά, με αποτέλεσμα να δίνει βοήθειες στον Καρσελά, ενώ αμυντικά παρότι από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχε απέναντί του τον “διάολο” Έμπερ, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

ΡΕΤΣΟΣ: Μπορεί να είχε κάποιες κακές μεταβιβάσεις της μπάλας που οδήγησαν την Ριέκα σε αντεπίθεση, αλλά για ακόμη μία φορά ήταν “βράχος”. Αρκετές φορές έκοψε τους Κροάτες σαν μαχαίρι στο βούτυρο! Φανταστείτε ότι στο 38' έκοψε δύο παίκτες της Ριέκα σε κόντρα επίθεση. Στο 13' έβγαλε και πάνω από τη γραμμή το σουτ του Γκαβράνοβιτς. Αν γινόταν εκεί το 1-0, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελισσόταν το ματς.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Αν και δεν είναι στο 100%, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο από τους αντιπάλους του. Τις περισσότερες φορές είχε σωστές τοποθετήσεις, ειδικά μετά το 20', ενώ στο 32' λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ στο 32' (δοκάρι). Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε λάθη.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Είχε προβληματάκια αμυντικά ο Κούτρης. Έκανε ένα λάθος στο 53' που έδωσε τη δυνατότητα στον Μίσιτς να απειλήσει με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ από την πλευρά του πάλι ξέφυγε ο Γκοργκόν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η φάση του Γκαβράνοβιτς στο 55'. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου είχε έναν... δαίμοντα απέναντί του, τον Γκοργκόν και τα βρήκε σκούρα. Δικαιολογημένα ο Χάσι προχώρησε στην αντικατάστασή του στο 61' με τον Φιγκέιρας.

ΡΟΜΑΟ: Παντού ήταν ο Αφρικανός σε ακόμη ένα ματς. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση, σε ρόλο “κόφτη”. Χαλάλι η κίτρινη που πήρε στο 9', αφού ο Γκοργκόν έβγαινε απέναντι από τον Καπίνο και έπρεπε να ρίξει ο Ρομαό μία κλοτσιά παραπάνω για να αποσοβήσει το 1-0. Μετά το 15' ανέβηκε πολύ και από κάποιο σημείο και μετά ήταν απροπέλαστος στη μεσαία γραμμή.

ΖΙΛΕ: Αθόρυβη δουλειά έκανε ο Βέλγος, ο οποίος πήρε για τα καλά τα πάνω του μετά το 20λεπτο. Ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του, ηρεμούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού όταν είχε την κατοχή, ενώ παραλίγο να σκοράρει στο 34' από... καραμπόλα. Θετικό το πρόσημο και σήμερα.

ΟΦΟΕ: Ό,τι και να πούμε για τον Βέλγο είναι λίγο. Αρχοντικός με μία λέξη! Η μπάλα συνεχώς περνούσε από τα πόδια του. Ακόμα και στο κακό διάστημα του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο, ήταν αυτός που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο... Φορτούνη και έκανε ματσάρα! Δεν είναι η σέντρα του στο 20' στο κεφάλι του Μπεν. Δεν είναι η ασίστ στο Μάριν στο 25' για το 0-1. Ήταν η συνολική του παρουσία που έβγαζε μία αύρα ηγέτη. Τόσο απλά...

ΚΑΡΣΕΛΑ: Δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός και εκρηκτικός στο παιχνίδι του, αλλά σίγουρα συγκαταλέγεται στους διακριθέντες. Βοήθησε πολύ και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς από δικό του κόψιμο ξεκίνησε η αντεπίθεση στο γκολ του Μάριν στο 25'. Σε γενικές γραμμές κρατούσε μπάλα, ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του και έδινε λύσεις στην ανάπτυξη των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΜΑΡΙΝ: Άλλος άνθρωπος ο Γερμανός μετά το γκολ του στο 25'. Πρώτα απ' όλα έκανε έξοχη κίνηση στη συγκεκριμένη φάση, θα μπορούσε να σκοράρει και στο 31' με ένα φαλτσαριστό σουτ που έδιωξε ο Σλούγκα, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, σήμανε συναγερμός στην κροατική άμυνα. Κουράστηκε γιατί έτρεξε αρκετά, ίσως και περισσότερο από κάθε άλλη φορά και λογικό ήταν που αντικαταστάθηκε, έτσι ώστε ο Σεμπά να δώσει και κάποιες βοήθειες στον Φιγκέιρας.

ΜΠΕΝ: Έτρεξε πολύ ο Αφρικανός και ήταν μονίμως ο πρώτος αμυντικός του Ολυμπιακού. Είχε την κεφαλιά στο 20' που δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η παρουσία του κρίνεται θετική για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι όσες φορές γινόταν κάτοχος της μπάλας τραβούσε πάνω του και τους δύο στόπερ της Ριέκα και άνοιγε διαδρόμους στον... διαστημικό Οφόε να κάνει κίνηση δεύτερου κυνηγού. Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 83', όμως, δεν ήταν ψύχραιμος στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πρσκάλο.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Αντικατέστησε τον Κούτρη που στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους αντιμετώπισε ένα σωρό προβλήματα με τον Γκοργκόν στο 61' και στο 65'. Σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Μπεν και πέρασε η μπάλα από τα πόδια των Οφόε και Μάριν, παραλίγο να βάλει μία γκολάρα!

ΣΕΜΠΑ: Μπήκε στο 66' αντί του κουρασμένου Μάριν, είχε ορισμένες καλές ενέργειες, έτρεξε αρκετές φορές πίσω για να βοηθήσει τον Φιγκέιρας και στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν ήταν κακός.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο 80' αντί του Ρομαό και τρία λεπτά αργότερα με μία φοβερή μπαλιά έβγαλε τον Μπεν τετ α τετ, αλλά ο Αφρικανός δεν κατάφερε να νικήσει για το 0-2 τον Πρσκάλο. Κράτησε μπάλα όσο χρειαζόταν και κάπου εκεί τερμάτισαν τα όνειρα των Κροατών.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ