CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Σάλκε αλλά και η παρουσία του Λεονάρντο Ζαρντίμ μέσα από το μικροσκόπιο του Sport24.gr

Διαβάστε την κριτική για τους 14 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν απέναντι στην Σάλκε αλλά και για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ποιοι είχαν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την ήττα με 2-1 από την γερμανική ομάδα στο Καραϊσκάκης.

Μέγιερι:

Φανερά αγχωμένος, είχε σοβαρή ευθύνη στο γκολ του Παπαδόπουλου που δεν μέτρησε, αλλά όχι στα άλλα δύο της Σάλκε. Γενικά ήταν πολύ σφιγμένος, εντελώς διαφορετικός από ότι πριν από έναν χρόνο όταν ο Βαλβέρντε είχε κάνει αντίστοιχη έκπληξη και τον είχε ρίξει στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στη θέση του Κοστάντζο αν και δεν είχε παίξει κανένα παιχνίδι.

Χολέμπας:

Από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, έστω και αν έχει σοβαρή ευθύνη στο πρώτο γκολ των Γερμανών. Δημιούργησε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος πονοκεφάλους στη γερμανική άμυνα από αριστερά, ενώ ήταν πολύ καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Μανωλάς:

Φανερά τρακαρισμένος, δεν μπόρεσε να καλύψει τις «τρύπες» που ήθελε ο Ζαρντίμ στο κέντρο της άμυνας.

Ερασιτεχνική η αντίδρασή του στο πέναλτι που παραχώρησε. Δεν είχε καλή συνεργασία με τον Κοντρέρας και αποτελούσε πηγή κινδύνων.

Κοντρέρας:

Η εμπειρία του πολύτιμη μεν, αλλά του λείπουν παιχνίδια και αυτό ήταν φανερό τόσο στα τρεξίματα, όσο και σε κάποιες λάθος τοποθετήσεις του. Επίσης χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» με τους υπόλοιπους, δεν είχε καθόλου καλή συνεργασία με τον Μανωλά.

Τοροσίδης:

Δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα που είχε γενικά χθες ο Ολυμπιακός. Σαφώς από τον αρχηγό περιμένεις περισσότερα, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Μοντέστο:

Βοήθησε μαζί με τον Μανιάτη στην αμυντική λειτουργία, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο δημιουργικό κομμάτι. Κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα, κέρδισε μάχες στο κέντρο, αλλά ως εκεί.

Μανιάτης:

Κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Κορσικανό (με τον οποίο ήταν το κεντρικό δίδυμο στο κέντρο) όσον αφορά την αμυντική λειτουργία, ενώ πρόσφερε κάτι παραπάνω στην επίθεση, χάνοντας μάλιστα μια κλασσική ευκαιρία.

Αμπντούν:

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δείχνοντας διάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα και από τα αριστερά, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα πολλές φορές να παγιδεύεται στο παιχνίδι των Γερμανών.

Φουστέρ:

Δεν μπόρεσε να δώσει μεγάλη βοήθεια ούτε στην επίθεση, αλλά ούτε και σε ανασταλτικό ρόλο. Δεν δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του.

Μασάντο:

Θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ιδανικά με γκολ από τα...αποδυτήρια, αλλά τελικά ήταν ο αδύναμος κρίκος της ομάδας του. Λάθος μεταβιβάσεις, νευρικότητα και γενικά πολύ κακές επιλογές. Δεν μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, αφού δεν είναι εξτρέμ (ουσιαστικά είχε αποκτηθεί ως αντι-Ιμπαγάσα).

Τζιμπουρ:

Αν και μπήκε δυνατά και είχε διάθεση, βραχυκυκλώθηκε από το εκπληκτικό παιχνίδι του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος και τον εξουδετέρωσε πλήρως κρατώντας τον μακριά από την εστία του Ούνερσταλ.

Οι αλλαγές:

Ο Ιμπαγάσα ήταν η πιο θετική αλλαγή και θα έπρεπε να είχε μπει από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Αντίθετα Μήτρογλου και Γκρέκο πέρασαν ουσιαστικά απαρατήρητοι χωρίς να μπορέσουν να αλλάξουν την κακή εικόνα του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής:

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, πραγματοποίησε αλλαγές – έκπληξη, οι οποίες δεν του βγήκαν και φέρει σαφώς τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα και κυρίως την αναιμική εμφάνιση του Ολυμπιακού. Έβαλε μια ενδεκάδα που για πρώτη φορά έπαιξε μαζί, παρουσιάζοντας ουσιαστικά νέα άμυνα και τερματοφύλακα, χωρίς ωστόσο να του βγει το ρίσκο. Ισως έπρεπε τον 22χρονο κήπερ να τον χρησιμοποιήσει τουλάχιστον σε έναν αγώνα πρωταθλήματος πριν τον ρίξει στα βαθιά του Τσάμπιονς Λίγκ. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ