CHAMPIONS LEAGUE

Η κλήρωση του Champions League με περσινό τελικό και αγγλικό εμφύλιο

Η κλήρωση του Champions League με περσινό τελικό και αγγλικό εμφύλιο
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης και αγγλικός "εμφύλιος" μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προέκυψε στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League.

Ενδιαφέροντα ζευγάρια προέκυψαν από την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League. Η Γιουβέντους θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τη Ρεάλ για τον περσινό χαμένο τελικό στη διοργάνωση, όπου οι "μερένγκες" είχαν επικρατήσει με 4-1 στο Κάρντιφ και είχαν γίνει η πρώτη ομάδα που διατηρεί τα σκήπτρα μετά από την αναμόρφωση της διοργάνωσης το 1992.

Μάλιστα, εκείνη η ήττα έδωσε στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν κίνητρο να συνεχίσει για ακόμα μία φορά, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός εκ των ελαχίστων σημαντικών τίτλων που λείπει από την τροπαιοθήκη του.

Από τις τρεις χώρες που θα μπορούσαν να βγάλουν "εμφύλιο", αυτό συνέβη με τις εκπροσώπους της Αγγλίας. Η Λίβερπουλ η μοναδική ομάδα που φέτος κατάφερε να δώσει ποδοσφαιρικό μάθημα στη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας στα μέσα Ιανουαρίου με 4-3 στο "Άνφιλντ" για το πρωτάθλημα (η πρώτη ήττα των "πολιτών" εντός των συνόρων φέτος), δίνει νέο ραντεβού με την "αρμάδα" του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Γίργκεν Κλοπ θα αναβιώσει την προπονητική κόντρα του με τον Καταλανό τεχνικό, η οποία άρχισε από τη Γερμανία και τις αναμετρήσεις Μπάγερν - Ντόρτμουντ.

Η εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζει για τρίτη φορά μέσα στη χιλιετία τη Ρόμα, αλλά για πρώτη σε νοκ άουτ και όχι σε φάση ομίλων. Από το 6-1 του 2015 έχουν αλλάξει πολλά και για πρώτη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε που έφυγε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012 θα έρθει αντιμέτωπος με τον Κώστα Μανωλά που πήγε στον Ολυμπιακό το ίδιο καλοκαίρι.

Τέλος, η Μπάγερν πήρε την ομάδα που έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των 16, τη Σεβίλλη που απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, με συνέπεια να εστιάζει όλη την προσοχή της εκεί, από τη στιγμή που η κατάκτηση της Bundesliga μοιάζει δεδομένη.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 3-4 Απριλίου και οι ρεβάνς 10-11 Απριλίου. Η κλήρωση των ημιτελικών θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 του μήνα, με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στις 24-25 Απριλίου και 1-2 Μαΐου.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Μπαρτσελόνα - Ρόμα

Σεβίλλη - Μπάγερν

Γιουβέντους - Ρεάλ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ