CHAMPIONS LEAGUE

Η κατάρα των play off χτύπησε ξανά τους Ιταλούς!

Η κατάρα των play off χτύπησε ξανά τους Ιταλούς!

Η Ρόμα γνώρισε βαριά ήττα από την Πόρτο στο "Olimpico" και έγινε η έκτη ιταλική ομάδα την τελευταία 7ετία που αποτυγχάνει να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League μέσω προκριματικών. Μόνο η Μίλαν έχει ξεπεράσει το σκόπελο!

Μετά την ισοπαλία 1-1 που είχε αποσπάσει στο "Dragao" η Ρόμα απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έναντι της Πόρτο, όμως στη ρεβάνς του "Olimpico" το βράδυ της Τρίτης (23/8) έγινε η απόλυτη ανατροπή.

Οι "δράκοι" του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο προηγήθηκαν νωρίς, οι Ρωμαίοι του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξαν στη συνέχεια αυτοκαταστροφικές τάσεις με τις απευθείας κόκκινες κάρτες που αντίκρισαν (απολύτως δικαιολογημένα) οι Ντε Ρόσι και Παλμέρι στο 39' και στο 50' αντίστοιχα, και κάπως έτσι ουδείς απόρησε όταν είδε στο φινάλε το τελικό σκορ να γράφει 3-0 υπέρ των Πορτογάλων.

Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό δεν αποτέλεσε ηχηρό στραπάτσο μόνο για τη Ρόμα αλλά και για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, με τους "τζαλορόσι" να πέφτουν και εκείνοι θύμα της "κατάρας"¨που θέλει τις ιταλικές ομάδες να "τρώνε τα μούτρα τους" κάθε φορά που παίζουν στα play off του Champions League.

Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (R) celebrates after scoring his second goal during the UEFA Champions League play-off second leg football match Athletic Bilbao vs SSC Napoli at the San Mames stadium in Bilbao on August 27, 2014.  AFP PHOTO / RAFA RIVAS        (Photo credit should read RAFA RIVAS/AFP/Getty Images)
Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (R) celebrates after scoring his second goal during the UEFA Champions League play-off second leg football match Athletic Bilbao vs SSC Napoli at the San Mames stadium in Bilbao on August 27, 2014. AFP PHOTO / RAFA RIVAS (Photo credit should read RAFA RIVAS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Συγκεκριμένα, η Ρόμα έγινε η 6η ομάδα από την Ιταλία μέσα στα τελευταία επτά χρόνια που αποτυγχάνει να εξασφαλίσει συμμετοχή στους ομίλους παίζοντας προκριματικά, κάνοντας... παρέα στις Λάτσιο (2015), Νάπολι (2014), Ουντινέζε (2011, 2012) και Σαμπντόρια που είχαν ανάλογη "τύχη".

Η μοναδική ιταλική ομάδα που έχει καταφέρει να ξεπεράσει το... βουνό των προκριματικών του Champions League είναι η Μίλαν το 2013, η οποία ξεπέρασε τότε το εμπόδιο της Αϊντχόφεν. Σημειώνεται πως η Ρόμα δεν αποχαιρέτησε οριστικά την Ευρώπη αφού θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Europa League, θεσμό που θα συμμετέχουν επίσης από ιταλικής πλευράς οι Ίντερ, Φιορεντίνα και ενδεχομένως η Σασουόλο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ