CHAMPIONS LEAGUE

Η "εκδίκηση" του Μοράτα

Chelsea's scorer Alvaro Morata, left, and his teammate Marcos Alonso, right, celebrate their side's first goal during a Champions League group C soccer match between Atletico Madrid and Chelsea at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Chelsea's scorer Alvaro Morata, left, and his teammate Marcos Alonso, right, celebrate their side's first goal during a Champions League group C soccer match between Atletico Madrid and Chelsea at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Άλβαρο Μοράτα χρειάστηκε επτά ματς για να πετύχει το πρώτο του γκολ απέναντι στην Ατλέτικο και το έκανε στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του νέου γηπέδου. Η "εκδίκηση" του πρώην ball boy του "Estadio Vicente Calderon". (video, φωτογραφία)

Μπορεί να έγινε γνωστός και να διέπρεψε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην άλλη μεγάλη ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, την Ατλέτικο.

Ο 24χρονος διεθνής Ισπανός επιθετικός της Τσέλσι ξεκίνησε από την "cantera rojiblanca" (ακαδημία της Ατλέτικο) και παρακολουθούσε τα καλοκαιρινά camps με δάσκαλο τον Μίλινκο Πάντιτς (πρώην ποδοσφαιριστή των "κολτσονέρος" και του Πανιωνίου) μαζί με τους Νταβίντ ντε Χέα και Κόκε.

Καθώς δεν υπολογιζόταν από τον τότε τεχνικό, Χοσέ Μαρία Αμορορτού, έφυγε για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Χετάφε. Αργότερα μεταπήδησε στα αντίστοιχα των "μερένγκες" και λίγο-πολύ η συνέχεια είναι γνωστή.

Ως μέλος της "cantera rojiblanca", ο Άλβαρο Μοράτα υπήρξε ball boy στο παλιό γήπεδο της Ατλέτικο, "Estadio Vicente Calderon". Υπάρχει και η χαρακτηριστική φωτογραφία από εκείνη την εποχή (ζητά τη φανέλα του Καμενί από το Ατλέτικο - Εσπανιόλ της 16ης Απρίλη του 2005):

Η "εκδίκηση" του Μοράτα

Κι όμως, χρειάστηκε επτά ματς για να σκοράρει απέναντι στην Ατλέτικο. Το έκανε, μάλιστα, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο νέο γήπεδο, "Wanda Metropolitano", από όπου οι "μπλε" έφυγαν με τη νίκη (1-2) χάρη στο γκολ του Μισί Μπατσουαγί. Οι Ισπανοί μιλούν για την "εκδίκηση" του παιδιού που δεν το πίστεψε ποτέ η "Ατλέτι".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΡΑΤΑ ΣΤΟ 1:46:

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ