CHAMPIONS LEAGUE

Η Ατλέτικο έβαλε τέλος στο παραμύθι της Λέστερ

Atletico Madrid's Saul Niguez, center, walks back up the pitch after scoring with Antoine Griezmann, left, during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Leicester City and Atletico Madrid at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, April 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Atletico Madrid's Saul Niguez, center, walks back up the pitch after scoring with Antoine Griezmann, left, during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Leicester City and Atletico Madrid at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, April 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Λέστερ το πάλεψε, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ατλέτικο και η ομάδα της Μαδρίτης είναι αυτή που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια! (videos)

Η Ατλέτικο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για 6η φορά στην ιστορία και για 3η τα τελευταία 4 χρόνια, έπειτα από την ισοπαλία με 1-1 στο Λέστερ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε επικρατήσει 1-0 στη Μαδρίτη και πλέον θα διεκδικήσει την συμμετοχή σε τρίτο τελικό τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ οι "αλεπούδες" στην παρθενική τους χρονιά στην διοργάνωση έφτασαν στους "8", γράφοντας και φέτος ιστορία.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή ήταν 4η ευρωπαϊκή συμμετοχή της Λέστερ και στις 3 από αυτές έχει αποκλειστεί από την Ατλέτικο!!!

Η πρώτη ήταν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1961/62 και η δεύτερη στον πρώτο γύρο του UEFA Cup 1997/98.

Leicester City's Jamie Vardy and Atletico Madrid's Diego Godin, right, challenge for the ball during the second leg of the UEFA Champions League quarter final soccer match at the King Power Stadium in Leicester, Tuesday April 18, 2017. (Nick Potts/PA via AP)
Leicester City's Jamie Vardy and Atletico Madrid's Diego Godin, right, challenge for the ball during the second leg of the UEFA Champions League quarter final soccer match at the King Power Stadium in Leicester, Tuesday April 18, 2017. (Nick Potts/PA via AP) AP

* θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Λέστερ - Ατλέτικο 1-1

Σκόρερς: 61' Βάρντι / 26' Σαούλ

Γήπεδο: "Leicester City Stadium", Λέστερ

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς όμως ευκαιρίες, με την πρώτη να έρχεται στο 21' για την Λέστερ, με τους Μαχρέζ, Βάρντι και Οκαζάκι να συνδυάζονται και τον τελευταίο να αστοχεί από κοντά.

Πιο αποτελεσματική η Ατλέτικο, στην πρώτη της καλή φάση έφτασε στο γκολ, με τον Σαούλ να ανοίγει το σκορ στο 26' με καταπληκτική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Φιλίπε Λουίς από αριστερά.

Το σουτ του Μαχρέζ κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ στο 34', ο Τσίλγουελ στο 51' έχασε σπουδαία ευκαιρία, αστοχώντας από κοντά, αλλά από νέο σουτ του ίδιου του 20άχρονου Άγγλου αμυντικού ήρθε η ισοφάριση στο 61'.

Ο Σάβιτς με το σώμα κόντραρε το σουτ του Τσίλγουελ και ο Τζέιμι Βάρντι στάθηκε τυχερός, η μπάλα ήρθε στα πόδια του και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1 στο 61'.

Οι "αλεπούδες" ανέβασαν τατακόρυφα την απόδοσή τους και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για την ανατροπή πολύ γρήγορα, με τα σουτ των Ουγιόα στο 65' και Βάρντι στο 68', να κοντράρουν αμφότερα σε αμυντικούς, ενώ στο 69' έγινε το ίδιο με τους του Ντίντι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την κόντρα και δεν έδωσε κόρνερ.

Η Ατλέτικο έκανε αυτό που έπρεπε εν συνεχεία για να διατηρήσει το 1-1 και μην αγχωθεί περισσότερο, με τους Άγγλους να απειλούν στο 72' με το "τακουνάκι" του Βάρντι και στο 76' με το φάουλ του Μαχρέζ, ενώ τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν (84' Αμάρτεϊ), Μπεναλουάν (46' Τσίλγουελ), Φουχς, Ντίντι, Ντρίνκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Ουγιόα), Βάρντι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουάνφραν (56' Λούκας Ερνάντεθ), Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (74' Κορέα), Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (69' Τόρες), Γκριεζμάν.

Leicester's Jamie Vardy, third left, celebrates scoring his side's first goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Leicester City and Atletico Madrid at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, April 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Jamie Vardy, third left, celebrates scoring his side's first goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Leicester City and Atletico Madrid at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, April 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Λέστερ - Ατλέτικο 1-1 [ 0-1]

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 (παρ.) [ 2-1]

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους [ 0-3]

Μονακό - Ντόρτμουντ [ 3-2]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Λέστερ - Ατλέτικο 1-1

AP Photo/Rui Vieira

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ