CHAMPIONS LEAGUE

Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα

"MADRID, SPAIN - APRIL 13:  Antoine Griezmann of Atletico celebrates his team's first goal during the UEFA Champions league Quarter Final Second Leg match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Vincente Calderon on April 13, 2016 in Madrid, Spain.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)"
"MADRID, SPAIN - APRIL 13: Antoine Griezmann of Atletico celebrates his team's first goal during the UEFA Champions league Quarter Final Second Leg match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Vincente Calderon on April 13, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)" "BONGARTS/GETTY IMAGES"

Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Μπαρτσελόνα και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Champions League για 2η φορά τα 3 τελευταία χρόνια! Σκόρερ ο Γκριεζμάν, δεν δόθηκε πέναλτι στο 90' στους Καταλανούς (videos)

Για δεύτερη φορά μέσα στα 3 τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 στη Μαδρίτη, ανατρέποντας το 2-1 των "μπλαουγκράνα" πριν 8 βράδια στο "Καμπ Νόου".

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των "ροχιμπλάνκος", φτάνοντας τα 6 στην φετινή διοργάνωση.

Τόσα έχει και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για πέμπτο σερί ματς δεν σκόραρε, κάνοντας μία ακόμη κακή εμφάνιση, ενώ μόνο ο Λουίς Σουάρες ήταν λίγο απειλητικός για τους φιλοξενούμενους, αν και βέβαια αυτό που έκανε περισσότερο ήταν να χτυπά τον Ντιέγκο Γκοντίν!

Τα τελευταία 9 χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει 7 συμμετοχές στα ημιτελικά και οι δύο που απέτυχε ήταν λόγω Ατλέτικο και Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την τρίτη της ήττα στα τελευταία της 4 ματς (μία νίκη στα τελευταία 5), αλλά είναι δεδομένο πως αδικήθηκε, καθώς στο 90' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Γκάμπι, με τον Ριτσόλι να δίνει φάουλ (ήταν όμως εντός περιοχής η παράβαση).

Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα σημαίνει πως η Μίλαν θα παραμείνει η τελευταία που έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές την κορυφή της Ευρώπης, το 1989 και το 1990. Όσον αφορά στην Ατλέτικο, έφτασε τους "4" για 5η φορά στην ιστορία της.

Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα
Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0

Σκόρερ: 36' και 88' πέν. Γκριεζμάν

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Προσεκτική στην άμυνα η Ατλέτικο, αλλά και πολύ επικίνδυνη στην επίθεση, καθώς έδειξε από νωρίς την αποφασιστικότητά της, απειλώντας στο 3ο λεπτό με τον Γκάμπι, στο 4ο με τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο και στο 7ο με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός την επόμενη φορά δεν απέτυχε και στο 36' άνοιξε το σκορ τους "ροχιμπλάνκος", στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από την τρομερή σέντρα του Σαούλ από δεξιά με το εξωτερικό.

Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα
© AP

Ούτε μία φορά δεν απείλησε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 52' η ομάδα της Μαδρίτης είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε κεφαλιά του Αουγκούστο Φερνάντες, ενώ στο 61' το σουτ του Γκριεζμάν σταμάτησε με δεύτερη προσπάθεια ο Γερμανός πορτιέρε.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 66ο λεπτό για να απειλήσει για πρώτη φορά η "Μπάρτσα", με τον Λουίς Σουάρες να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Όμπλακ να μπλοκάρει, όπως και στο 84' στο... χλιαρό πλασέ του Ουρουγουανού.

Στο 86' ο Αντρές Ινιέστα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στην μεγάλη περιοχή, ο Ριτσόλι έδωσε το πέναλτι και από τα 11 βήματα ο Γκριεζμάν έκανε το 2-0, φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση.

Στο 90' έγινε η φάση του αγώνα, καθώς ο Γκάμπι έκανε χέρι εντός περιοχής, αλλά ο Ιταλός ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι, έδωσε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Μέσι ήταν άστοχος στην εκτέλεση του φάουλ, ενώ αν είχε δοθεί το πέναλτι και είχε ισοφαρίσει η "Μπάρτσα", το ματς θα πήγαινε στην παράταση.

Βέβαια, ο Αντρές Ινιέστα που κάνει την προσπάθεια και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Γκάμπι, ίσως έπρεπε νωρίτερα να είχε αποβληθεί για το δικό του χέρι (πήρε κίτρινη).

Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (93' Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ, Φερέιρα Καράσκο (74' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν (90' Κορέα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (65' Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

"MADRID, SPAIN - APRIL 13: Luis Suarez of FC Barcelona slips as he stops the ball during the UEFA Champions league Quarter Final Second Leg match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Vincente Calderon on April 13, 2016 in Madrid, Spain.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)"
"MADRID, SPAIN - APRIL 13: Luis Suarez of FC Barcelona slips as he stops the ball during the UEFA Champions league Quarter Final Second Leg match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Vincente Calderon on April 13, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)" "BONGARTS/GETTY IMAGES"

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Ρεάλ - Βόλφσμπουργκ 3-0 [ 0-2 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-0 [ 2-2 ]

Τετάρτη

Μπενφίκα - Μπάγερν 2-2 [ 0-1 ]

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0 [ 1-2 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

16 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσετσερ Σίτι)

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0 (highlights)

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0 (goals και φάσεις)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ