CHAMPIONS LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Η ανατροπή έγινε με ψυχή και όχι με τακτική"

Γκουαρδιόλα: "Η ανατροπή έγινε με ψυχή και όχι με τακτική"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στάθηκε στην ψυχή των παικτών του που γύρισαν το ματς με την Γιουβέντους και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Τι είπε με τη σειρά του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε μια επική ανατροπή απέναντι στην Γιουβέντους και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά με τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου με δυο ακόμη τέρματα επιβλήθηκε 4-2 και άφησε εκτός την "Βέκια Σινιόρα".

Ο προπονητής των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το γεγονός ότι οι παίκτες του κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να προκριθούν στην 8άδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

"Με την ψυχή μας και όχι με τακτική καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Όταν χάνεις στην έδρα σου, η πίεση είναι μεγάλη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τη μια στιγμή είσαι κυρίαρχος και την άλλη αντιμέτωπος με την καταστροφή. Μείναμε ψύχραιμοι και το πίστεψα όταν μειώσαμε το σκορ.

Ο Μοράτα κατάφερε να μας δημιουργήσει προβλήματα και όταν αντικαταστάθηκε, ελέγξαμε καλύτερα την κατάσταση, καθώς ο Μάντζουκιτς δεν είναι τόσο επικίνδυνος εκτός περιοχής. Βέβαια, οφείλουμε να μάθουμε από το πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι και να μην το επαναλάβουμε", είπε αρχικά ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος στάθηκε και στο ακυρωθέν γκολ του Μοράτα στο 0-2:

"Η Γιουβέντους είναι μεγάλη ομάδα για να διαμαρτύρεται γι' αυτό. Ίσως ήταν μια λάθος απόφαση, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις, δίνεις το χέρι στον αντίπαλο και πας σπίτι σου. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν. Πέτυχαν δύο γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες και για άλλο".

Δεν ήθελε να μιλήσει για την διαιτησία ο Αλέγκρι

Με τη σειρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στάθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του, εξέφρασε την πικρία του για τον αποκλεισμό, ενώ δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για την διαιτησία και το αν η Γιουβέντους έχει παράπονα.

"Είναι κρίμα να αποκλείεσαι ύστερα από μια τέτοια εμφάνιση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είναι πανέμορφο. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με μεγαλύτερο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τέλος.

Από 'κει και πέρα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για τη διαιτησία και θα σταθώ στην ομάδα μου που έπαιξε στα ίσα απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League παρά το γεγονός ότι είχαμε απουσίες", είπε ο Αλέγκρι και απάντησε για την αλλαγή του Μοράτα;

"Ήθελα έναν πιο φρέσκο επιθετικό, να απασχολεί τους αμυντικούς της Μπάγερν και γι’ αυτό το λόγο έβγαλα τον Μοράτα και έβαλα στη θέση του τον Μάντζουκιτς. Στα τελευταία 20 λεπτά χάσαμε την ενέργειά μας και οπισθοχωρήσαμε".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ