CHAMPIONS LEAGUE

Γκέλα για Ρεάλ, στους "16" η Ντόρτμουντ

Γκέλα για Ρεάλ, στους "16" η Ντόρτμουντ

Η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0, αλλά χρειάστηκε το γκολ του Κόβατσιτς στο 85' για να πάρει βαθμό από την Λέγκια στην Βαρσοβία (3-3). Στους "16" η Ντόρτμουντ που νίκησε 1-0 την Σπόρτινγκ (videos)

Λέγκια και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στην Βαρσοβία, έτσι η ομάδα της Μαδρίτης δεν εξασφάλισε πρόκριση στους "16", όπως η Ντόρτμουντ που νίκησε 1-0 τη Σπόρτινγκ στη Γερμανία.

Η Ρεάλ μάλιστα προηγήθηκε με 2-0, οι Πολωνοί έκαναν τρομερή ανατροπή και προηγήθηκαν 3-2 στο 83', αλλά ο Κόβατσιτς στο 85' ισοφάρισε, έτσι η ομάδα του Ζιντάν γλίτωσε την ήττα.

Η Σπόρτινγκ την 5η αγωνιστική υποδέχεται την ισπανική ομάδα και αν τη νικήσει, τότε μπορεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης τελευταία αγωνιστική να αποκλειστεί και με ισοπαλία με τη Ντόρτμουντ!

Γκέλα για Ρεάλ, στους "16" η Ντόρτμουντ

Λέγκια - Ρεάλ 3-3

Σκόρερς: 40' Οτζίτζα-Οφόε, 58' Ράντοβιτς, 83' Πουλέν / 1' Μπέιλ, 35' Μπενζεμά, 85' Κόβατσιτς

Γήπεδο: "Marszałka Józefa Piłsudskiego", Βαρσοβία

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέταξε την Ρεάλ με 4-4-2, με Μοράτα και Μπενζεμά στην επίθεση, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ στα άκρα, με τον Ουαλό μόλις στο 1ο λεπτό να ανοίγει το σκορ με γκολάρα!

Τρομερό αριστερό σουτ στην κίνηση, εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο 55ο δευτερόλεπτο και να είναι το πιο γρήγορο γκολ της ομάδας της Μαδρίτης στην ιστορία της στο Champions League! Το ρεκόρ το είχε ο Μπενζεμά, ο οποίος είχε σκοράρει μετά από 83 δευτερόλεπτα στις 22/11/2011.

Ο Μπενζεμά ήταν αυτός που στο 35' έκανε το 0-2, με το 35ο του γκολ στο Champions League, όσα είχε και Φέρενς Πούσκας με την Ρεάλ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η Λέγκια μείωσε στο 40' με το τρομερό σουτ του Οτζίτζα-Οφόε, έτσι η ομάδα της Μαδρίτης δέχτηκε γκολ για 10ο σερί ματς, αρνητικό ρεκόρ που είχε και το 2008 με τον Σούστερ στον πάγκο.

Δεν δέχτηκε όμως μόνο ένα, καθώς στο 58' ο Ράντοβιτς με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε και στο 83' ο Πουλέν ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή.

Τελικά γλίτωσε την ήττα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Ματέο Κόβατσιτς ισοφάρισε για το τελικό 3-3.

ΛΕΓΚΙΑ: Μάλαρτζ, Μπερεσίνσκι, Ρζεζνίτσακ, Πάζνταν, Χλούσεκ, Κοπτσίνσκι, Μουλέν, Οτζίτζα-Οφόε (87' Γιοντλόβιετς), Γκιλιέρμε, Ράντοβιτς (77' Πρίγιοβιτς), Νίκολιτς (69' Κουχάρτσικ).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Φάμπιο Κοεντράο (77' Μάρκο Ασένσιο), Κρόος, Κόβατσιτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Λούκας Βάθκεθ), Μοράτα (85' Μαριάνο Ντίαθ).

Γκέλα για Ρεάλ, στους "16" η Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ 1-0

Σκόρερ: 12' Αντριάν Ράμος

Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Ο Τόμας Τούχελ άφησε εκτός 18άδας τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, λόγω "εσωτερικού ζητήματος", όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντόρτμουντ, έτσι στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αντριάν Ράμος.

Ο Κολομβιανός μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, με κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Ματίας Γκίντερ από δεξιά, γκολ που ήταν αρκετό για τους Γερμανούς να πάρουν τη νίκη, αλλά και την πρόκριση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Ραφαέλ Γκερέιρο, Βάιγκλ, Γκονσάλο Κάστρο (69' Πίστσεκ), Γκέτσε (69' Ρόντε), Πούλισιτς, Ουσμάν Ντεμπελέ (56' Σέρλε), Αντριάν Ράμος.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (5-4-1): Ρουί Πατρίσιο, Στσελότο, Πάουλο Ολιβέιρα, Κοάτες, Ρούμπεν Σεμέντο, Ζέεχελααρ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Σέζαρ (58' Άντριεν Σίλβα), Ζέλσον Μαρτίνς, Μπράιαν Ρουίς (78' Μάρκοβιτς), Καστενιό (46' Ντοστ).

Γκέλα για Ρεάλ, στους "16" η Ντόρτμουντ

Η βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 10 (11-3)

2. Ρεάλ 8 (12-7)

3. Σπόρτινγκ 3 (4-5)

4. Λέγκια 1 (4-16)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (22/11)

Σπόρτινγκ - Ρεάλ

Ντόρτμουντ - Λέγκια

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Λέγκια - Ρεάλ 3-3

Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ 1-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ