CHAMPIONS LEAGUE

Φόβοι για επεισόδια στο Σέλτικ-Χαποέλ Μπερ Σεβά

Φόβοι για επεισόδια στο Σέλτικ-Χαποέλ Μπερ Σεβά

Υψηλού κινδύνου, όσον αφορά στην πρόκληση επεισοδίων, είναι η αναμέτρηση της Γλασκώβης, ανάμεσα στη Σέλτικ και την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Δείτε τον λόγο.

Η Σέλτικ υποδέχεται τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό, για τα playoffs του Champions League με την UEFA να έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Το θρησκευτικό "πέπλο" που καλύπτει την αναμέτρηση κάνει τους διοργανωτές ιδιαίτερα ανήσυχους. Οι οπαδοί της Σέλτικ είναι γνωστοί για τα φιλοπαλαιστινιακά τους αισθήματα, τα οποία δε διστάζουν να εκφράσουν και στο γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, η Σέλτικ - όπως κι άλλες τρεις ομάδες της Ιρλανδίας - είχαν τιμωρηθεί από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία επειδή οι οπαδοί τους τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, καθώς και γιατί έφεραν σημαίες αυτής στα ματς. Η αιτιολογία ήταν η χρήση "προκλητικών συμβόλων".

Το τρέχον καλοκαίρι ο Ισραηλινός μέσος της Σέλτικ, Νιρ Μπιτόν, είχε αναρτήσει μήνυμα στήριξης στον στρατό της πατρίδας του στο Instagram, με αρκετούς οπαδούς της ομάδας της Γλασκώβης να ζητούν την απομάκρυνσή του από την ομάδα.

Φόβοι για επεισόδια στο Σέλτικ-Χαποέλ Μπερ Σεβά

Οπαδοί της Σέλτικ με παλαιστινιακές σημαίες στο γήπεδο

"Ο Μπιτόν έδειξε το πρόσωπό του. Η καριέρα του στη Σέλτικ, πρέπει να τελειώσει. Δεν θα πρέπει να φορά άλλο αυτή τη φανέλα". Η ιστορία των αναμετρήσεων της Σέλτικ με ισραηλινές ομάδες παρυσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τον Δεκέμβρη του 2009, τέθηκε αντιμέτωπη με την Χαποέλ Τελ-Αβίβ και οπαδοί της ομάδας τροφοδότησαν όλους τους θεατές με μαύρες, πράσινες και λευκές σημαίες ως αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Βέβαια, η ομάδα στην επίσημη θέση της πήρε αποστάσεις: "Το γήπεδο δεν είναι χώρος πολιτικής διαδήλωσης". Όσον αφορά το σημερινό ματς, ήδη υπάρχει κινητοποίηση μέσω γκρουπ στο Facebook.

Φόβοι για επεισόδια στο Σέλτικ-Χαποέλ Μπερ Σεβά

Το γκρουπ των Σκωτσέζων οπαδών έχει το όνομα "Οι οπαδοί της Σέλτικ για την Παλαιστίνη" κι έχει την εξής περιγραφή: "Από τα τέλη των 80's, οι σημαίες της Παλαιστίνης είναι ορατές στο Celtic Park. Πάντα οι οπαδοί μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. Πάντα στήριξαν την ιρλανδική αντίσταση, όποιος έρχεται εδώ στηρίζει την Παλαιστίνη"

Το βέβαιο είναι ότι θα ακουστούν συνθήματα κατά του Ισραήλ, την Τετάρτη το βράδυ. Το θέμα είναι στη δράση να μην υπάρχει αντίδραση. Οι Ισραηλινοί προς το παρόν κρατούν ήπιους τόνους, αν και τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται να είναι δρακόντια.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ