CHAMPIONS LEAGUE

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

Το ΑΠΟΕΛ έχασε με 1-0 από την Αστάνα, στο Καζακστάν, για το πρώτο ματς των play-offs του Champions League. Νίκες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σπόρτινγκ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ και Λάτσιο. (VIDEO)

Το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο και γνώρισε την ήττα από την Αστάνα, στο Καζακστάν, για το πρώτο ματς των play-offs του Champions League. Ωστόσο η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη ρεβάνς της Κύπρου. Η ομάδα του Πασιένσια έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες με Ντε Βινσέντι, Λεάλ και Αστίς, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο γκολ.

Η Αστάνα μπήκε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενη και τις αρρυθμίες που αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ στις πρώτες του επαφές με το συνθετικό χλοοτάπητα. Ο Βάτερμαν απέκρουσε μόλις στο τέταρτο λεπτό, κεφαλιά του Νουσερμπάγιεφ.

Στο 13ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Ντομίνγκος Πασιένσια διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, υπήρχε επαφή με τον Κοζάκο αμυντικό αλλά ο Κασάι δεν υπέδειξε παράβαση.

Και στο επόμενο λεπτό, η Αστάνα άνοιξε το σκορ. Μετά τη σέντρα του Κετεβοάμα από αριστερά, ο Τζολτσίγεβ πήρε την καρφωτή κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας, του Βάτερμαν. Εφραίμ και Ντε Βινσέντι αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, και η Αστάνα βρέθηκε ξανά σε θέση βολής με τον Ντζολτσίγεβ, στο 28'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερο. Μόλις στο 50' το δυνατό σουτ του Αργεντινού επιθετικού της κυπριακής ομάδας, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Έριτς. Ούτε στο 52' με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Εφραίμ, ούτε στο 55' με την κλασική ευκαιρία του Αστίς, ούτε στο 62' με το δυνατό σουτ του Λεάλ, δεν κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να φθάσει στην ισοφάριση.

Στο 77', οι Κοζάκοι άρχισαν να ανεβάζουν εκ νέου ρυθμό και απείλησαν με το σουτ του Μαξίμοβιτς. Η Αστάνα προσέγγισε και το δεύτερο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Τόσο με το σουτ του Κετεβοάμα στο 81', όσο και με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 87'. Σε αμφότερες των περιπτώσεων, ο Βάτερμαν δήλωσε "παρών". Στο 90ό λεπτό, ο Σέρζιο έκανε τη σέντρα, αλλά Πιατκόβσκι και Σωτηρίου δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Εάν εμφανίσει το πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Κύπρο και να είναι αυτό που θα πανηγυρίσει την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Ο Ντεπάι νίκησε την Μπριζ

Η Μπριζ προηγήθηκε στο "Όλντ Τράφορντ", χάρη στο αυτογκόλ του Κάρικ. Αλλά οι Βέλγοι υπολόγιζαν χωρίς την παρουσία ενός Ολλανδού. Ο Μέμφις Ντεπάι με δύο γκολάρες γύρισε το ματς για τη Μάντσεστερ, στο 13' και στο 43'. Ο Ντεπάι έκανε τη σέντρα και για το τρίτο γκολ της Μάντσεστερ, το οποίο προήλθε από το κεφάλι του Φελαϊνί.

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

Έτσι το έργο των ποδοσφαιριστών του Λουίς Φαν Χάαλ, έγινε λίγο πιο εύκολο ενόψει της ρεβάνς του Βελγίου. Η Μπριζ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μέχελε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 80ό λεπτό.

Ελαφρύ προβάδισμα για τη Λάτσιο

Δυνατό και σκληρό ήταν στη Ρώμη, το ματς της Λάτσιο με τη Λεβερκούζεν, στην οποία αγωνίστηκε καθόλη τη διάρκειά του ο διεθνής Έλληνας μέσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος. Η Λεβερκούζεν άγγιξε το γκολ στο 69ο λεπτό, αλλά ο Κίσλινγκ ορθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

Σαν να μην έφθανε αυτό για τις "ασπιρίνες", ο Κεϊτά Μπαλντέ άνοιξε το σκορ για τη Λάτσιο στο 77'. Το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Νίκη- δικαίωση για τη Σπόρτινγκ

Η Ζόρζε Ζεζούς είδε τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να παίρνει το προβάδισμα από το 12ο λεπτό με τον Τεόφιλο Γκουτιέρες. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο ιδανικά για την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας, στη συνέχεια. Ο Σεϊντού Ντουμπιά έχασε πέναλτι στο 27ο λεπτό, ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω στο 40ό, ισοφαρίζοντας για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

Η Σπόρτινγκ διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε χέρι του Μπερεζούτσκι προ του Σλιμανί. Όλα αυτά μέχρι το 82ο λεπτό, όταν ο Αλγερινός φορ των "λιονταριών" αποκατέστησε την αδικία στην οικονομία του ματς και γκολ έδωσε τη νίκη, με 2-1 στην πορτογαλική ομάδα.

Εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή η ΜΠΑΤΕ

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ πίεζε από νωρίς την Παρτίζαν. Ωστόσο, οι Σέρβοι αντιστεκόταν με νύχια και με δόντια στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό δεν το έβγαλαν αναίμακτα. Καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Γέβτοβιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκαν οι Λευκορώσοι που λυτρώθηκαν χάρη στο γκολ του Γκορντέιτσουκ, στο 75ο λεπτό. Το 1-0 δείχνει ότι η πρόκριση θα κριθεί στο Βελιγράδι.

Έχασε, αλλά μπορεί το ΑΠΟΕΛ!

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Άνιτσιτς, Ίλιτς, Ποστνίκοβ, Μαξίμοβιτς, Ζιούκοφ (85' Μπεϊζεμπέκοβ), Κετεβοάμα (92' Μουζίκοβ), Σιόμκο, Κάνιας, Νουσερμπάγιεβ (68' Καμπανανγκά), Ντζολτσίγεβ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρζιο, Αστίς, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Μακρίδης (85' Σωτηρίου), Ντε Βινσέντι, Αλεξάνδρου (46' Πιατκόβσκι), Εφραίμ (63' Στίλιτς), Λεάλ

ΛΑΤΣΙΟ: Μπερίσα, Μπάστα, Ντε Φράι (89' Τζεντιλέτι), Μαουρίσιο, Λούλιτς, Ονάζι (53' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μπίγλια, Παρόλο, Καντρέβα, Φελίπε Άντερσον, Κλόζε (46' Κεϊτά)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Ταχ, Παπαδόπουλος, Ουέντελ, Μπελαραμπί, Μπέντερ, Κράμερ, Σον Χέουνγκ-Μιν (46' Μεχμέντι), Τσαλχάνογλου (84' Μπραντ), Κίσλινγκ (94' Κρούζε)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ (46' Σβάινσταϊγκερ), Σναϊντερλέν, Μάτα, Γιανουζάι (72΄Χαβιέρ Ερνάντες), Ντεπάι, Ρούνεϊ (84' Φελαϊνί)

ΜΠΡΙΖ: Μπουζές, Κουλς, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Σίμονς (40' Κλαουντεμίρ), Φόρμερ, Βάθκεθ (78' Φάνακεν), Ντίερκχ, Μπολινγκολί - Εμ'Μπομπό, Ντιαμπί (56' Ουλαρέ)

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΒ: Τσέρνικ, Ζαβνέρχικ, Πολιακόβ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Αλεξίεβιτς, Γιαμπλόνσκι (71' Σίγκνεβιτς), Χλεμπ (86' Μπάγκα), Γκορντέιτσουκ, Βολόντκο (64' Στάσεβιτς), Ροντιόνοβ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ζίβκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς, Φαμπρίσιο, Πέτροβιτς, Γιέβτοβιτς, Μπάμποβιτς, Μπράσανατς, Ουμαρού, Ζίβκοβιτς (89' Ίλιτς), Μποζίνοφ (54' Τρούγιτς)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Νάλντο, Ολιβέιρα, Ζέφερσον, Ζοάο Μάριο (76' Κάρλος Μανέ), Ρουίς (65' Ακουιλάνι), Καρίγιο, Αντριάν Σίλβα, Τεόφιλο Γκουτιέρες (76' Μάρτινς), Σλιμανί

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέγεβ, Φερνάντες, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ναμπάμπκιν (92' Αντρέι Μπερεζούτσκι), Βέρνμπλουμ, Ντζαγκόεβ, Τόσιτς, Ερεμένκο, Μουσά, Ντουμπιά (89' Νάτχο)

Τα ματς των play-offs

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ

Αστάνα (Καζαχστάν) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0 (14' Ντζολτσίγεβ)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) - Παρτίζαν (Σερβία) 1-0 (75' Γκορντέιτσουκ)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Σκεντερμπέου (Αλβανία) - Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Σέλτικ (Σκωτία) - Μάλμε (Σουηδία)

Βασιλεία (Ελβετία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ

Λάτσιο (Ιταλία) - Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-0 (77' Κεϊτά Μπαλντέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Μπριζ (Βέλγιο) 3-1 (13', 43' Ντεπάι, 94' Φελαϊνί / 8' αυτ. Κάρικ)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 2-1 (12' Τεόφιλο Γκουτιέρες, 82' Σλιμανί) / 40' Ντουμπιά)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Βαλένθια (Ισπανία) - Μονακό (Γαλλία)

Αστάνα - ΑΠΟΕΛ 1-0

Τα γκολ του Μάντσεστερ - Μπριζ

Τα γκολ του Σπόρτινγκ - ΤΣΣΚΑ

Τα γκολ του Λάτσιο - Λεβερκούζεν

Τα γκολ του ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Παρτίζαν

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ