CHAMPIONS LEAGUE

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

Το Sport24.gr μίλησε με τους ρεπόρτερ των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Champions League, οι οποίοι ανέλυσαν τα δυνατά, αλλά και τα αδύνατα σημεία της Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη κόντρα στη Γιουβέντους και το Sport24.gr απευθύνθηκε στο ρεπόρτερ της "Μεγάλης Κυρίας" από την ιταλική εφημερίδα "La Stampa", αλλά και σε αυτούς των δύο άλλων ομάδων του ομίλου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε, που την αντιμετώπισαν στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές.

"Η Γιούβε φοβάται Καραϊσκάκη και τον Μήτρογλου"

Μόνο εύκολη δεν θεωρούν την αποστολή της Γιουβέντους στην Ελλάδα για το ματς του Ολυμπιακού οι άνθρωποί της, όπως δήλωσε στο Sport24.gr, ο ρεπόρτερ της Γιουβέντους στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa", Μασιμιλιάνο Νερότσι.

"Είδαμε την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την Ατλέτικο"

Η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας στην πρεμιέρα τους στη φάση των ομίλων κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο τορινέζικο στρατόπεδο, ενώ δίπλα στη λέξη "ατού" για τους Πειραιώτες έχουν καρφιτσώσει φωτογραφία του Κώστα Μήτρογλου αλλά και του σταδίου "Γεώργιος Καραϊσκάκης". "Η Γιουβέντους φοβάται πολύ αυτό το παιχνίδι, κυρίως για την ατμόσφαιρα που μπορεί να συναντήσει στην Αθήνα. Ξέρουν ότι θα παίξουν μέσα σε ένα "τρελοκομείο" και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αναμέτρηση.

Οι παίκτες και ο τεχνικός της Γιουβέντους έχουν δει και ξαναδεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης και έμειναν έκπληκτοι από την ήττα την Ισπανών.Επιπλέον, αυτός ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος και συνεπώς αυτό το παιχνίδι είναι αποφασιστικό για την πρόκριση στην επόμενη φάση", τονίζει χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ για θέματα Γιουβέντους στην εφημερίδα "La Stampa", Μασιμιλιάνο Νερότσι, και προσθέτει:

"Ο Άντζελο Ογκμπόνα, ο οποίος θα πάρει θέση την Τετάρτη στην άμυνα της Γιουβέντους, δήλωσε ότι "θυμίζει νοκ-άουτ ζευγάρι η κόντρα με τους Έλληνες: το πρώτο ματς στην Αθήνα και η ρεβάνς στο Τορίνο δύο εβδομάδες αργότερα.Δεν πρέπει να κάνουμε το παραμικρό λάθος και να δώσουμε το μάξιμουμ, κρίνεται η πρόκριση σε αυτά τα δύο παιχνίδια".

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

Μήτρογλου και... Τέβες

Όσο για τους παίκτες-βαρόμετρο σε αυτό το ματς σύμφωνα με τους Τορινέζους, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας "La Stampa" υπογραμμίζει: "Η Γιούβε φοβάται πολύ τον Μήτρογλου από τους παίκτες του Ολυμπιακού και ποντάρει πολύ στο παιχνίδι του Τέβες, ο οποίος έχει μεγαλώσει σε θερμές ατμόσφαιρες, για να πάρει τους βαθμούς στην Αθήνα".

Η προϊστορία και η ξεχωριστή ανάμνηση

Φυσικά, μία αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γιουβέντους δεν θα μπορούσε να μην ξυπνάει μνήμες στους γείτονες από τη στιγμή που "ερυθρόλευκοι" και "μπιανκονέρι" έχουν... παρελθόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Ιταλό συνάδελφο να θυμάται τρία ματς με ευχάριστη κατάληξη για την "γηραιά κυρία".

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

"Οι μπιανκονέρι έχουν θαυμάσιες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό: δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό 7-0 στο Τορίνο το 2003 αλλά και η εκτός έδρας νίκη με 2-1 με τα δύο γκολ του Νέντβεντ που το βράδη της Τετάρτης θα είναι στο "Καραϊσκάκης" ως παράγοντας των μπιανκονέρι.

Υπάρχει έπειτα και μία ξεχωριστή ανάμνηση που συνδέει τη Γιούβε και τον Ολυμπιακό: τον Νοέμβριο του 1997, πάντα για το Champions League, η Γιούβε πέρασε τον όμιλο ως καλύτερη δεύτερη χάρη σε μία ισοπαλία στα τελευταία δευτερόλεπτα στο Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 2-2, σε ένα ματς που η ελληνική ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί".

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μανιάτη

Ο Χόρχε Γκαρθία Ερνάντεθ, δημοσιογράφος που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Ατλέτικο Μαδρίτης στην "AS", θεωρεί μέσω του Sport24.gr ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πιο δύσκολο έργο από τους "κολτσονέρος" στην αντιμετώπιση της Γιουβέντους, λόγω... Πίρλο. Δείτε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα τρωτά σημεία της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Πίρλο και όλα... αλλάζουν

"Η Ατλέτικο νίκησε τη Γιουβέντους στο " Calderón", αλλά για τον Ολυμπιακό θα είναι πιο δύσκολα. Δεν είναι ένα σχόλιο υποτιμητικό για τον Ολυμπιακό, στον Πειραιά μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Το λέω γιατί στο "Calderón" δεν έπαιξε ο Αντρέα Πίρλο για λογαριασμό της Γιουβέντους, τον οποίον οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, θα βρουν απέναντί τους. Για να καταλάβετε τι εστί Γιουβέντους, θα παραθέσω τις δηλώσεις του Τούρκου μέσου της Ατλέτι, Αρντά Τουράν. Είπε μετά το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, ότι εκείνο ήταν το πιο δύσκολο ματς από τότε που έφτασε στη Μαδρίτη, πιο δύσκολο ακόμη και από εκείνα με τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα."

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

Πρόβλημα πίσω, θάνατος μπροστά

"Η Γιουβέντους είναι πάνω - κάτω σαν την Ατλέτικο του Σιμεόνε. Σκληρή, δυνατή, συμπαγής. Σε όλες τις γραμμές. Τώρα είναι η Γιουβέντους συν την ταυτότητα του Πίρλο. Η Ατλέτι την πίεσε ψηλά και αυτό δημιούργησε ορισμένα προβλήματα. Μπονούτσι και Κιελίνι είχαν πολλά προβλήματα στην επικοινωνία του με τον Μαρκίζιο, που είχε εκ των πραγμάτων δύσκολο έργο να υποκαταστήσει τον Πίρλο. Και παρά το γεγονός ότι, οι "ροχιμπλάνκος" ισοκατένειμαν τις δυνάμεις τους, παρά το γεγονός ότι τα έκανα όλα σχεδόν τέλεια, το παιχνίδι όδευε προς μία δίκαια ισοπαλία. Μέχρι να εμφανιστεί, αυτή η ιδιοφυΐα που λέγεται Αρντά Τουράν."

Κάντο όπως με τη Μάντσεστερ

"Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να προκαλέσεις ασφυξία στον Πίρλο, για να κερδίσεις αυτή τη Γιουβέντους. Για μένα, πρέπει Μιλοβόγιεβιτς, Μανιάτης και Εντινγκά, όχι να είναι αλάνθαστοι γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον για τον οποιοδήποτε, αλλά να βρεθούν σε αληθινά μεγάλη βραδιά. Κάπως, όπως απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ πέρυσι, Πιστέψτε με, Πογκμπά και Βιδάλ είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν από το πουθενά να δημιουργήσουν πρόβλημα."

Άλλο Ρόσενμπεργκ, άλλο Τέβες

"Στην άμυνα είναι προφανές ότι λάθη, όπως στο Μάλμε, δεν συγχωρούνται, απλά απαγορεύονται. Ο Μποτία είχε μία απαίσια νύχτα στη Σουηδία και αύριο απέναντί του δεν θα είναι ο Ρόσενμπεργκ, αλλά ο Τέβες..."

15/10/09 cara redaccion de diario as redactores 
JORGE GARCIA HERNANDEZ
15/10/09 cara redaccion de diario as redactores JORGE GARCIA HERNANDEZ DIARIO AS

Υπάρχουν κενά, αλλά...

Ο Γιόχαν Βαλ, ρεπόρτερ της Μάλμε στη μεγαλύτερη σουηδική εφημερίδα, Expressen, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη για το παιχνίδι με την Ατλέτικο, καταθέτει στο Sport24.gr την άποψή του για τη Γιουβέντους, την οποία οι Σκανδιναβοί αντιμετώπισαν εκτός έδρας, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

"Έτσι παίζει η Γιουβέντους"

Αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός

"Για εμένα ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση αυτή. Δεν το λέω αυτό γιατί απογοητεύτηκα από την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στη Σουηδία, αλλά επειδή εντυπωσιάστηκα από την εμφάνιση της ιταλικής στο Τορίνο. Πραγματικά σκέφτομαι και σκέφτομαι και είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποια αδυναμία της Γιουβέντους. Όλες οι γραμμές είναι υψηλότατου επιπέδου από τον Τζίτζι Μπουφόν και τον Πολ Πογκμπά, μέχρι τον Κάρλος Τέβες. Η Μάλμε κράτησε το μηδέν στην εστία της για μία περίπου ώρα, όχι λόγω της άμυνάς της, αλλά λόγω του τερματοφύλακά της, Ρόμπιν Όλσεν. Βασικά, ήταν μία κοινή αίσθηση στο Τορίνο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ότι ήταν θέμα χρόνου η Γιουβέντους να βάλει το γκολ."

Η αχίλλειος πτέρνα της Γιουβέντους

"Για εμένα ο τρόπος για να κερδίσεις τη Γιουβέντους είναι ένας: Να κρατήσεις την άμυνα συμπαγή, να έχεις ένα λογικό σύστημα που να υποβοηθά τις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτείς στο ακέραιο τα κενά που αφήνουν τα πλάγια μπακ της. Και πιστέψτε με, υπάρχουν κενά. Πατρίς Εβρά και Στέφαν Λιχστάινερ έχουν ξεκάθαρη εντολή από τον Αλέγκρι να προωθούνται. Μερικές φορές πάνω στον ενθουσιασμό τους, αμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά η Μάλμε δεν είχε... Ντουρμάζ και Αφελάι για να εκμεταλλευτεί αυτά τα κενά."

Juventus Spanish foward Fernando Torres Llorente (L) fights for the ball with Malmo's midfielder Markus Halsti during the UEFA Champions League football match Juventus vs Malmo at "Juventus Stadium" in Turin on September 16, 2014 AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Juventus Spanish foward Fernando Torres Llorente (L) fights for the ball with Malmo's midfielder Markus Halsti during the UEFA Champions League football match Juventus vs Malmo at "Juventus Stadium" in Turin on September 16, 2014 AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE AFP

Μποτία, ο αδύναμος κρίκος

"Μετά επιστρέψαμε στο Μάλμε και παίξαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχοντας μία πιο σφαιρική άποψη και για τις δύο ομάδες, επιτρέψτε μου να πω ότι ο Μποτία είναι ο αδύναμος κρίκος της ομάδας. Ειδικά όταν είναι υπό πίεση, διώχνει άτσαλα, χάνει τη ψυχραιμία του, πελαγώνει. Και αν το έκανε απέναντι στη Μάλμε, απέναντι στη Γιουβέντους τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Για εμένα θα είναι μεγάλη έκπληξη, εάν η Γιουβέντους δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό, για να είμαι ειλικρινής."

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ