CHAMPIONS LEAGUE

Έτσι πάει στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα των playoffs, η οποία μπορεί να βρεθεί στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, αν πάρει την 1η θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Διαβάστε πώς θα συμβεί αυτό.

Την ευκαιρία να βρεθεί στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, έχει φέτος ο ΠΑΟΚ, αρκεί να κατακτήσει την 1η θέση στα playoffs.

Ο "Δικέφαλος" είναι η μόνη ελληνική ομάδα (πέραν του Ολυμπιακού που λογικά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα εκκινήσει από το μονοπάτι των πρωταθλητών), η οποία έχει τόσο υψηλή βαθμολογία (35.080 βαθμοί) στην κατάταξη της UEFA, κάτι που ενδεχομένως να του δώσει τη δυνατότητα να μπει στα προκριματικά ως ισχυρός. Το οποίο σημαίνει (θεωρητικά) πιο εύκολη κλήρωση, ενώ μία ενδεχόμενη πρόκριση, θα του εξασφαλίσει -στη χειρότερη- την παρουσία στους ομίλους του Europa League!

Για να συμβεί αυτό βέβαια, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Αρχικά, να πάρει ο ΠΑΟΚ την 1η θέση στα playoffs, όπου εξασφάλισε ήδη τη συμμετοχή του, χάρη στο εντυπωσιακό 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Αν ολοκληρωνόταν αυτή τη στιγμή η Super League, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο. Επομένως, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Από κει και πέρα, θα βάλουμε ένα ακόμα "αν" στην κουβέντα. Αν ολοκληρώνονταν αυτή τη στιγμή όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ θα είχε μία θέση στους ισχυρούς, έστω και ως τελευταίος. Ουσιαστικά, σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός πως η Στεάουα, που έχει καλύτερη βαθμολογία από την ελληνική ομάδα, ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής στην πρώτη θέση του ρουμανικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να μεταπηδήσει στο μονοπάτι των πρωταθλητών και να στείλει στους μη πρωταθλητές τη δεύτερη Βιτορούλ, η οποία έχει σαφώς χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

Για την ακρίβεια, η τύχη του "Δικεφάλου" εξαρτάται από την εξέλιξη έξι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, του ολλανδικού, του βελγικού, του γαλλικού, του τουρκικού, του τσεχικού και του ρουμανικού. Σε κάθε ένα από αυτά, ο ΠΑΟΚ "υποστηρίζει" συγκεκριμένες ομάδες, που θα σταθεροποιήσουν τη θέση του στους ισχυρούς.

Από κάθε ένα από τα προαναφερθέντα πρωταθλήματα, ο δεύτερος είναι αυτός που παίρνει το εισιτήριο για το μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 3ου προκριματικού γύρου. Μόνη εξαίρεση το γαλλικό, όπου προκρίνεται ο τρίτος. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (2η θέση)

Από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου (Φέγενορντ, Άγιαξ, Αϊντχόφεν), μόνο η Φέγενορντ έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς θέλουν την ομάδα του Ρότερνταμ να τερματίσει δεύτερη. Προς το παρόν, δεύτερος είναι ο Άγιαξ.

ΒΕΛΓΙΟ (2η θέση)

Η Άντερλεχτ, η Κλαμπ Μπριζ και η Γάνδη, που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις, έχουν όλες υψηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ. Επομένως, βασίζει τις ελπίδες του σε μία εκ των Ζούλτε Βάρεχεμ, Οστάνδης και Σαρλερουά, οι οποίες δεν απέχουν πολύ από τη δεύτερη θέση.

ΓΑΛΛΙΑ (3η θέση)

Όσο η Νις παραμένει στην 3η θέση, όλα είναι καλά για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να μην προσπεράσει η παρέα του Μπαλοτέλι κάποια εκ των Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν, που έχουν πολύ υψηλότερη βαθμολογία.

ΤΟΥΡΚΙΑ (2η θέση)

Αυτή τη στιγμή, η 2η θέση της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, καραδοκούν η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατάσαραϊ, που αν της "φάνε" τη θέση, θα αφήσουν από κάτω τους το "Δικέφαλο".

ΤΣΕΧΙΑ (2η θέση)

Μεγάλη μάχη για τον τίτλο στο τσεχικό πρωτάθλημα, με τις Βικτόρια Πλζεν και Σλάβια Πράγας να απέχουν μόλις ένα βαθμό μεταξύ τους. Ο ΠΑΟΚ θέλει πρωταθλήτρια την Πλζεν, καθώς βρίσκεται ψηλότερα από εκείνον στην κατάταξη της UEFA.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (2η θέση)

Η Στεάουα είναι πλέον πρώτη κι εκεί τη θέλει ο ΠΑΟΚ, αφού είναι η μόνη ρουμανική ομάδα που έχει περισσότερους βαθμούς από εκείνον (35.370 έναντι 35.080) και απέχουν μόλις μία θέση στην κατάταξη της UEFA (59η η Στεάουα, 60ός ο ΠΑΟΚ). Επομένως, θα είναι κρίμα να χάσει μία θέση στους ισχυρούς μόλις για 290 βαθμούς.

Δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, με καμία από τις ομάδες να μην έχει εξασφαλίσει τη θέση της:

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 67.526 Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 28.915
Άγιαξ (Ολλανδία) 60.972 Νις (Γαλλία) 16.499
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 39.606 Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 10.260
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 39.400 Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 8.135
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 35.080 Βιτορούλ (Ρουμανία) 5.870

* Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ θέλει να του "βγουν" οι 4 από τις 6 προαναφερθείσες περιπτώσεις, για να είναι ισχυρός.

** Σε Ουκρανία, Ρωσία και Ελβετία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση και γι' αυτό δεν αναφέρονται παραπάνω.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ