CHAMPIONS LEAGUE

Δυο χρόνια από τον άθλο του ΑΠΟΕΛ

Δυο χρόνια από τον άθλο του ΑΠΟΕΛ
Χιώτης INTIME SPORTS

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Λιόν.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΑΠΟΕΛ είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη, αφού έχει κατορθώσει να συμμετάσχει δυο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν δυο χρόνια, ωστόσο, γράφτηκε η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα, με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει την πρόκριση στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν απέναντι στην Λιόν των Σέλστρομ, Μπάστος, Μπακαρί Κονέ, Λορίς και Ρεβεγιέ με τον "Θρύλο" να κερδίζει εντός 1-0, πηγαίνοντας στην παράταση και τα πέναλτι.

Εκεί μίλησε ο τεράστιος Διονύσης Χιώτης που με δυο σωτήριες αποκρούσεις έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στην επόμενη φάση και την αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο δρόμος μέχρι τους "8"

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη δεύτερη προκριματική φάση. Ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε αρχικά την Κόρτσε με συνολικό σκορ 6-0. Στη συνέχεια απέκλεισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας με συνολικό σκορ 2-0, για να φτάσει στον γύρο των πλέι οφ.

Η τύχη χαμογέλασε στον ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού η Βίσλα Κρακοβίας δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία που ερχόταν (3-2 το σκορ της πρόκρισης).

Στους ομίλους ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ, κερδίζοντας στο τέλος την πρωτιά στον όμιλο με 9 βαθμούς (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Στους "16" η Λιόν νίκησε στην έδρα της με 1-0, για να χάσει στη συνέχεια στο ΓΣΠ με το ίδιο σκορ (το γκολ ο Μαντούκα). Βέβαια στους "8" ο ΑΠΟΕΛ έπεσε στην πανίσχυρη Ρεάλ που πέρασε με συνολικό σκορ 8-2.

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Σάββας Πουρσαϊτίδης, Αΐλτον, Εστέμπαν Σολάρι, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Γκουστάβο Μαντούκα, Νούνο Μοράις, Έλντερ Σόουζα, Γουίλιαμ Μπουαβεντούρα.

Στον πάγκο: Ούρκο Πάρδο, Κακά, Ιβάν Τρικόφσκι, Μαρίνος Σατσάς, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Άνθος Σολωμού, Μαρτσίνιο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ