CHAMPIONS LEAGUE

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, Αλέσιο Τακινάρντι και Μικέλε Παντοβάνο αναλύουν στο Sport24.gr τη μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους για το Champions League.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με τη Γιουβέντους για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και το Sport24.gr απευθύνθηκε σε τρεις ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία της "Γηραιάς Κυρίας".

Γεννημένος στην Περούτζα, ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, συνέδεσε το αποδοτικότερο κομμάτι της καριέρας του με τη Γιουβέντους. Από το 1992 έως το 1996 πέτυχε 41 γκολ σε 111 συμμετοχές, πήρε ένα πρωτάθλημα (1994-95), ένα Κύπελλο (1995), ένα Champions League (1995-96) και ένα UEFA (1992-93). Ξεχωριστός από την εμφάνισή του, αλλά και ως προς την εκτελεστική του δεινότητα ο πρώην τεχνικός στις ομάδες νέων της Γιουβέντους, αλλά και την Αζαξιό, καταθέτει στο Sport24.gr τα προγνωστικά του και υποδεικνύει τα κρίσιμα σημεία της μεγάλης ευρωπαϊκής μάχης.

Ραβανέλι: "Η ταχύτητα και η... ελληνική ατμόσφαιρα"

Ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα

"Πρώτα πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πιο πολύ για τη Γιουβέντους γιατί αγωνίζεται εκτός έδρας. Εάν δεν είναι συγκεντρωμένη και στα 90 λεπτά παιχνιδιού, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχει πρόβλημα. Όλα είναι ανοιχτά, και όταν λέω όλα, εννοώ όλα. Σίγουρα η ιταλική ομάδα έχει το προβάδισμα. Είναι καλύτερη και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Από την άλλη δε σημαίνει και τίποτα. Ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα."

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

Ταχύτητα, Ατλέτικο και οι... άλλοι

"Πολλοί λένε, η άμυνα, το κέντρο, ή η επίθεση κερδίζουν τα παιχνίδια. Εάν δεν είσαι στοιχειωδώς καλώς, σε όλες τις γραμμές δεν κερδίζεται τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, η ταχύτητα είναι το στοιχείο που δίνει στη Γιουβέντους ένα μικρό κλικ, παραπάνω. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες φίλαθλοι από τα παιχνίδια, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε μία καυτή έδρα απόψε"

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

"Είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα, δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για το γηπεδούχο, αλλά το Champions League είναι γεμάτο τέτοιες έδρες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει το προβάδισμα και όποιος από τις Γιουβέντους και Ολυμπιακό συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στα δύο αυτά παιχνίδια, θα περάσει δεύτερος κατά τη γνώμη μου."

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

Τακινάρντι: "Φοβού τον... Μήτρογλου"

Ο,τι να πει κανείς για τον Αλέσιο Τακινάρντι είναι λίγο. Μία από τις πιο γνώριμες φιγούρες από τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων με τη Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, έχει τοποθετήσει το όνομά του στη σύγχρονη ιστορία της "Γηραιάς Κυρίας" και τα στατιστικά το αποδεικνύουν. Από το 1994 έως το 2007 μέτρησε 269 συμμετοχές με τους "μπιανκονέρι". Ένας από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της εποχής του και πλέον προπονητής, ο Αλέσιο Τακινάρντι, ακτινογραφεί στο Sport24.gr τους άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση της πρώην του ομάδας με τον Ολυμπιακό, πλέκοντας το εγκώμιο του Μίτσελ και του Μήτρογλου ενώ ανατρέχει στη μνήμη του, ενθυμούμενος τις προηγούμενες επισκέψεις του στην Ελλάδα.

Alessio TACCHINARDI - Barcelone / Juventus - 24.08.2005 - Nou Camp - trophee Joan GASPAR
Alessio TACCHINARDI - Barcelone / Juventus - 24.08.2005 - Nou Camp - trophee Joan GASPAR NEAL MARCHAN / ICON SPORT

Θυμάμαι τους Έλληνες οπαδούς

"Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις αναμετρήσεις και να έχουν αλλάξει πολλά, ποδοσφαιριστές, ακόμη και γήπεδα, αλλά το πνεύμα μένει το ίδιο. Εγώ έχω να το λέω, ότι απέναντι και στις δύο ελληνικές ομάδες που έχω αγωνιστεί, αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η ατμόσφαιρα. Ένιωθες τον αντίπαλο οπαδό κοντά, στα πλαίσια τα αθλητικά βέβαια, και πίστεψέ και σαν φιλοξενούμενο, αυτό σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη να παλέψεις. Σε πεισμώνει περισσότερο. Απόψε περιμένω μία εκρηκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού."

Το γκολ του Κόντε η πιο δυνατή ανάμνηση

"Όποτε ξεκινάμε από αυτό, ότι δηλαδή οι ελληνικές ομάδες είναι δυνατές στην έδρα τους και περιμένω τον Ολυμπιακό πιο δυνατό στον Πειραιά από ότι στο Τορίνο. Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ είναι το παιχνίδι για το Champions League την περίοδο 1998-99. Ήταν κάτι μοναδικό με το γκολ του Αντόνιο (Κόντε), κάτι που το θυμάμαι λες και ήταν πριν μία ώρα, ακόμη και τώρα που σου μιλάω. Έχω ακούσει τη θεωρία σας για το γκολ, δεν την υποστηρίζω, αλλά και δεν έχει και σημασία μετά από τόσα χρόνια. Αυτό που μένει σαν γενική εικόνα είναι ότι αναμετρήθηκαν δύο ομάδες πάνω-κάτω ισάξιες."

NEW JERSEY - JULY 31:  Alessio Tacchinardi of Juventus in action during the Champions World Series game between Manchester United and Juventus on July 31, 2003, at the Giants Stadium in East Rutherford, New Jersey, America. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) Manchester United won the match 4-1.
NEW JERSEY - JULY 31: Alessio Tacchinardi of Juventus in action during the Champions World Series game between Manchester United and Juventus on July 31, 2003, at the Giants Stadium in East Rutherford, New Jersey, America. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) Manchester United won the match 4-1. GETTY IMAGES

Η φιλοσοφία του Μίτσελ, ο φίλος μου Καρεμπέ και ο "Killer" Μήτρογλου

"Ο Ολυμπιακός έχει έναν εξαιρετικό τεχνικό τον Μίτσελ που έχει προσδώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα του και επίσης ένα εξαιρετικό άνθρωπο και φίλο στον προγραμματισμό του, τον Καρεμπέ. Πιστεύω ότι αυτοί οι δύο άνδρες έχουν καταλυτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή εικόνα που παρουσίασε τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν θα μπορούσα να μη σταθώ σε αυτόν τον εξαιρετικό επιθετικό, τον Μήτρογλου. Δεν είναι τυχαίο που το όνομά του κάνει γκελ στην Ευρώπη τόσο πολύ. Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά και είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής για τη "Γιούβε".

Ο Τέβες και τα... χαφ

"Από την άλλη η Γιουβέντους είναι μία ομάδα με ξεκάθαρο σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να συνεχίζει το έργο του Κόντε. Οι παίκτες της έχουν ξεκάθαρο σχέδιο και αυτό φαίνεται από τις πολλές επιλογές που έχει στον επιθετικό τομέα. Όταν δεν είναι καλά ο Γιορέντε, είναι καλά ο Μοράτα και ευτυχώς για την πρώην μου ομάδα είναι πάντα καλά ο Τέβες και τα χαφ."

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

Μου τα είπε ο Γκατούζο

"Για εμένα το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα βρεθεί στην ημέρα της. Είναι δηλαδή εντελώς αμφίρροπο, εντελώς ρευστό. Μου έχει πει και ο Γκατούζο με τον οποίον μίλησα στο τηλέφωνο ότι ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα και έκανε ειδική αναφορά για τους φιλάθλους στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαίωσε αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θεωρώ ότι θα προκριθεί σαν πρώτη και μετά όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Επαναλαμβάνω ότι εάν η Γιουβέντους δεν θέλει να αποκλειστεί, θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα."

Παντοβάνο: "Η καλύτερη άμυνα κερδίζει"

Ο Μικέλε Παντοβάνο αγωνίστηκε με τους "μπιανκονέρι" από το 1995 έως το 1997 και κατέκτησε τόσο το Champions League, και το Διηπειρωτικό με τη "Γηραιά Κυρία", πέρα από τους εγχώριους τίτλους. Ο πρώην επιθετικός της Νάπολι, της Τζένοα και της Κρίσταλ Πάλας μεταξύ άλλων αξιολογεί στο Sport24.gr την άμυνα, ως τον τομέα που θα κρίνει σε ποια ομάδα, ενδεχομένως θα καταλήξουν οι τρεις βαθμοί.

Θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη οι Έλληνες, αλλά ξέρουμε από αυτά

"Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση, αλλιώς θα ήταν μία εύκολη διοργάνωση. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, θέλει μεγάλη προσοχή, ίσως μεγαλύτερη από τα δύο προηγούμενα και το γνωρίζουν άπαντες εδώ στην Ιταλία.

Η ατμόσφαιρα των ελληνικών ομάδων δεν είναι κάτι καινούριο. Το ξέρουμε όλοι όσοι σαν ποδοσφαιριστές αγωνιστήκαμε απέναντι σε ελληνικές ομάδες, το μεταφέρουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι οι Έλληνες φίλαθλοι κάνουν τη ζωή δύσκολη. Η Γιουβέντους είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας και μία πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε έδρα. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία αυτό. Η Γιουβέντους έχει γράψει την ιστορία της μέσα από δύσκολες έδρες."

"Δύσκολη η ζωή της Γιουβέντους"

Η κατάκτηση του Μίτσελ

"Τώρα δεν ξέρω ονόματα από τον Ολυμπιακό και αν τα πω δύο τρία που ξέρω θα τα πω λάθος και θα εκτεθώ. Ξέρω ότι ο Ισπανός προπονητής της ομάδας έχει εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του, το στυλ της χώρας του. Και αυτό νομίζω, είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση ενός τεχνικού."

Κλειδί η άμυνα, Ατλέτι και Γιούβε τα φαβορί

"Ήμουν επιθετικός, αλλά ξέρω ότι η άμυνα είναι το κλειδί σε αυτά τα παιχνίδια. Η γνώμη μου είναι ότι , όποια άμυνα δεν δεχτεί γκολ, ή φανεί πιο συμπαγής παρά την πίεση, αυτή θα δώσει και τους τρις βαθμούς στην ομάδα της.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους είναι τα ξεκάθαρα φαβορί για τον όμιλο. Αγωνίζονται σε δύο από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αυτό τους δίνει άλλες παραστάσεις, άλλον αέρα για να πάρουν την πρόκριση."

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ