CHAMPIONS LEAGUE

"Διπλό" η Τότεναμ, βαθμό στο 94' η Μονακό

"Διπλό" η Τότεναμ, βαθμό στο 94' η Μονακό

Η Μονακό με γκολάρα του Γκλικ στο 94' γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από την Λεβερκούζεν (1-1), ενώ η Τότεναμ νίκησε 1-0 την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (videos)

Πάλι πανηγύρισε στο φινάλε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς η Μονακό με γκολάρα του Κάμιλ Γκλικ στο 94' ισοφάρισε 1-1 την Λεβερκούζεν, έτσι έμεινε μόνη στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Οι Γερμανοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Χαβιέρ Ερνάντες στο 73', αλλά απέτυχαν να διατηρήσουν το προβάδισμα, όπως και στην πρεμιέρα που το 2-0 με την ΤΣΣΚΑ έγινε 2-2!

Όσον αφορά στην ομάδα της Μόσχας, ηττήθηκε 0-1 στην Ρωσία από την Τότεναμ, η οποία πήρε τους πρώτους της βαθμούς, έχοντας ήρωα τον Σον Χέουνγκ-Μιν.

CSKA's Georgi Schennikov walks away as Tottenhamplayers celebrate scoring their side's first goal during the Champions League Group E soccer match between CSKA Moscow and Tottenham Hotspur, in Moscow, Russia, Tuesday, Sept. 27, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin)
CSKA's Georgi Schennikov walks away as Tottenhamplayers celebrate scoring their side's first goal during the Champions League Group E soccer match between CSKA Moscow and Tottenham Hotspur, in Moscow, Russia, Tuesday, Sept. 27, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μονακό - Λεβερκούζεν 1-1

Σκόρερς: 94' Γκλικ / 73' Χαβιέρ Ερνάντες

Γήπεδο: "Stade Louis II", Μονακό

Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Από μία σπουδαία ευκαιρία είχαν Γάλλοι και Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεμάρ να αστοχεί με σουτ από το ύψος της περιοχής οι πρώτοι και με τον Σούμπασιτς να αποκρούει το σουτ του Χαβιέρ Ερνάντες οι δεύτεροι.

Τελικά ο Μεξικανός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς ο "Τσιτσαρίτο" άνοιξε το σκορ στο 73' με κεφαλιά από την σέντρα του Αντμίρ Μεχμέντι, ο οποίος είχε περάσει στο ματς δευτερόλεπτα πριν.

Η Λεβερκούζεν απέτυχε να κρατήσει το προβάδισμα (όπως και στην πρεμιέρα προβάδισμα 2 τερμάτων με την ΤΣΣΚΑ), καθώς στο 94' ο Πολωνός στόπερ, Κάμιλ Γκλικ, ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την μπαλιά του Φαμπίνιο και την ασίστ με κεφαλιά από τον Γκουίντο Καρίγιο.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ράτζι, Μπακαγιοκό (77' Μ'Μπαμπ Λοτέν), Φαμπίνιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81' Μποσίλια), Λεμάρ, Ζερμέν (73' Καρίγιο).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χένριχς, Τα, Τοπράκ, Λαρς Μπέντερ, Αράνγκις, Καμπλ, Φόλαντ (73' Μεχμέντι), Μπραντ (63' Κίσλινγκ), Τσαλχάνογλου, Χαβιέρ Ερνάντες (90' Μπάουμγκαρτινγκερ).

MONACO - SEPTEMBER 27:  Jemerson (R) of AS Monaco FC in action against Kevin Volland of Bayer 04 Leverkusen during the UEFA Champions League Group E match between AS Monaco FC and Bayer 04 Leverkusen at Louis II Stadium on September 27, 2016 in Monte Carlo, Monaco.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
MONACO - SEPTEMBER 27: Jemerson (R) of AS Monaco FC in action against Kevin Volland of Bayer 04 Leverkusen during the UEFA Champions League Group E match between AS Monaco FC and Bayer 04 Leverkusen at Louis II Stadium on September 27, 2016 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τότεναμ 0-1

Σκόρερ: 71' Σον Χέουνγκ-Μιν

Γήπεδο: "Arena CSKA", Μόσχα

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Η ΤΣΣΚΑ είχε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την κορυφαία την είχε η Τότεναμ, με το σουτ του Ντέλε Άλι να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ίγκορ Ακινφέεβ στο 35'.

Ο Ρώσος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του πρώτη φορά στο Champions League μετά από το 2006 (39 σερί ματς που δέχεται γκολ), καθώς νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σον Χέουνγκ-Μιν στο 71'. Έχει βρει την μπάλα με το αριστερό χέρι, αλλά τελικά απλά αυτή κατέληξε αργά στα δίχτυα του.

Την ασίστ την έκανε το Έρικ Λαμέλα, ο οποίος και λίγο αργότερα έβγαλε τον Νοτιοκορεάτη σε θέση για γκολ, αλλά έσωσε με εξαιρετικό τάκλιν την ομάδα του ο Σένικοβ.

Η είσοδος του Μπίμπρας Νάτχο... ζωντάνεψε τους Ρώσους, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα, έτσι έμειναν στην τελευταία θέση.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι (46' Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Σένικοβ, Γκολοβίν, Βέρνμπλουμ, Τόσιτς (72' Νάτχο), Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Λασινά Τραορέ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Γουανιάμα, Άλι (82' Γουίνκς), Έρικσεν, Λαμέλα, Σον Χέουνγκ-Μιν, Βίνσεντ Γιάνσεν (67' Εν'Κουντού).

"Διπλό" η Τότεναμ, βαθμό στο 94' η Μονακό
© REUTERS

Η βαθμολογία

1. Μονακό 4 (3-2)

2. Τότεναμ 3 (2-2)

3. Λεβερκούζεν 2 (3-3)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 (2-3)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (18/10)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μονακό

Λεβερκούζεν - Τότεναμ

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

2 γκολ

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μονακό - Λεβερκούζεν 1-1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τότεναμ 0-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ