CHAMPIONS LEAGUE

Δεν άντεξε την πολιορκία ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-0 από την Μπάγερν

Δεν άντεξε την πολιορκία ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-0 από την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην πίεση της Μπάγερν και ηττήθηκε στο Φάληρο με σκορ 3-0 από τους Βαυαρούς στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Μίλερ (52', 90+1') και Γκέτσε (89') οι σκόρερ της γερμανικής ομάδας.

Με ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις φετινές του υποχρεώσεις στους ομίλους του Champions League. Η Μπάγερν υποχρέωσε τους Πειραιώτες να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης", καθώς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Έστω και κόντρα σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο την περισσότερη ώρα, ήταν ασύνδετος και με σοβαρά προβλήματα στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ, ωστόσο στην επανάληψη οι Γερμανοί μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή τους και πήραν τους τρεις βαθμούς. Με το παιχνίδι στον 0-1, ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές στιγμές να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Σαλίνο σπατάλησε τις δύο από αυτές και ο Νόιερ είπε "όχι" στον Ιντέγιε.

Δεν άντεξε την πολιορκία ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-0 από την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Carlos Velasco Carballo (ESP)

Βοηθοί: Roberto Alonso (ESP),Juan Yuste (ESP)

Βοηθοί περιοχών: Jesús Gil Manzano (ESP),Carlos Del Cerro (ESP)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (66' Φορτούνης), Σαλίνο, Κασάμι, Ντομίνγκες (61' Ερνάνι), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγιε.

Μπάγερν (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο (76' Κίμιχ), Αλκάνταρα, Βιντάλ (79' Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι (59' Κομάν).

Γκολ: / 52' & 90+1' πεν. Μίλερ, 89' Γκέτσε

Κάρτες: 5' Κασάμι, 23' Καμπιάσο, 25' Ελαμπντελαουί / 45' Μίλερ, 86' Κίρμιχ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γερμανική... πολιορκία στο Φάληρο

Πολύ γρήγορα η Μπάγερν επέβαλλε τον ρυθμό της στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο. Κάτι που σίγουρα δεν έχουν συνηθίσει οι "ερυθρόλευκοι" στο σπίτι τους, αλλά όταν αντιμετωπίζεις μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η αμυντική προσήλωση απαιτείται στον μέγιστο βαθμό.

Οι Βαυαροί είχαν ανάπτυξη από τον άξονα και έδιναν πλάτος στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι με την μπάλα στην κατοχή τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν 10 παίκτες πάνω από το κέντρο! Ακόμη και οι δύο στόπερ της Μπάγερν δεν δίσταζαν να περάσουν την μεσαία γραμμή προς την επίθεση, παρασύροντας μαζί τους και τον Ιντέγιε.

Συμπληρώνοντας 25 λεπτά αγώνα η Μπάγερν αύξανε διαρκώς την πίεση της, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να ακολουθήσει το τέμπο των Γερμανών, έχοντας εμφανή προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και τρεις παίκτες "κιτρινισμένους" σε αυτό το διάστημα.

Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Λεβαντόφσκι ήταν αμαρκάριστος από την αρχή της φάσης, στην εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο από αριστερά, έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όμως ο Ιντέγιε απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, με τον Ρομπέρτο εξουδετερωμένο! Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η κατοχή μπάλας έφτανε στο 28% - 72% υπέρ της Μπάγερν.

Οι επιθέσεις των Βαυαρών συνεχίζονταν κατά κύματα, με κύριο εκφραστή στο δημιουργικό κομμάτι τον Κόστα, που ταλαιπωρούσε την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Ένα γύρισμα του Βραζιλιάνου στο 35' έφτασε στον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός πλάσαρε πάνω στην κίνηση αλλά ο Ρομπέρτο απομάκρυνε σωτήρια με το δεξί του πόδι. Δύο λεπτά αργότερα ο Σιόβας ήταν αυτός που απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Αλκάνταρα, που είχε κατεύθυνση χαμηλά στην δεξιά γωνία της "ερυθρόλευκης" εστίας.

Μια ωραία ατομική προσπάθεια του Ντομίνγκες στο 44' ζωήρεψε τους φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο το κέρδος ήταν ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης" ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Δεν άντεξε την πολιορκία ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-0 από την Μπάγερν
INTIME SPORTS

"Κρύο" γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τους δύο προπονητές, με την Μπάγερν να έχει την διάθεση να επαναλάβει τα όσα έπραξε και στο αρχικό 45λεπτο.

Και τελικά οι Βαυαροί έφτασαν στο γκολ -που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του ματς- αλλά με έναν "κρύο" τρόπο. Αφού δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ρομπέρτο μέσα από συνδυασμούς, το έπραξαν με μια σέντρα - σουτ του Μίλερ.

Από θέση δεξιά και αρκετά μακριά από την περιοχή, ο Γερμανός επιθετικός έψαξε μάλλον τον Λεβαντόφσκι αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία και βρήκε τον Ρομπέρτο μισό βήμα εκτός θέσης, καταλήγοντας ψηλά στην δεξιά του γωνία. Το 0-1 για την Μπάγερν στο 52' ήταν γεγονός.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 54' ο Σαλίνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά έκανε "τσαφ" και ουσιαστικά... χάρισε την μπάλα στο Νόιερ. Δύο λεπτά αργότερα και σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Ελαμπντελαουί τροφοδότησε τον Ιντέγιε, που είδε τον γκολκίπερ της Μπάγερν να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ την προσπάθεια του εκτός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει την ισοφάριση, ωστόσο αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες στην ανάπτυξη από το πρέσινγκ της Μπάγερν, που μπορεί να είχε ρίξει στροφές επιθετικά, ωστόσο δεν κινδύνευε από τον Ολυμπιακό. Ο Σίλβα με τις αλλαγές του προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ την ίδια ώρα ο Γκουαρδιόλα έριχνε φρέσκους παίκτες για να έχει κατοχή της μπάλας (33% - 67%) και τρεξίματα στον άξονα.

Έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και μαζί το ματς

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως ο Σαλίνο που βρέθηκε φάτσα με τον Νόιερ αστόχησε με το αριστερό στο 83'.

Έξι λεπτά αργότερα ο Γκέτσε από δύσκολη γωνία νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-2, βάζοντας τίτλους τέλους στο ματς. Ο Μίλερ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 0-3. Επόμενη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό στο "Emirates", όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, με τους "κανονιέρηδες" να χάνουν στο Ζάγκρεμπ από την Ντίναμο, γεγονός που σημαίνει ότι για την ομάδα του Βενγκέρ είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης στο Λονδίνο κόντρα στους Πειραιώτες.

Δεν άντεξε την πολιορκία ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-0 από την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Σίγουρα αυτή του 83ου λεπτού. Ο Σαλίνο είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο προ του Νόιερ απέτυχε να σκοράρει με το αριστερό.

Ο διαιτητής

Μέχρι το 25' είχε δείξει κίτρινη σε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και έδειξε σεβασμό στην Μπάγερν δίνοντας υπέρ της όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στη συνέχεια τα σφυρίγματα του ήταν πιο ισορροπημένα και σωστά και οι αποφάσεις του σωστές κατά το πλείστον στις πιο δύσκολες φάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο με τα σφυρίγματα του στην τελική έκβαση του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Είχε κάμποσους παίκτες που ξεχώρισαν η Μπάγερν. Ωστόσο ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ο εγκέφαλος της στον αγωνιστικό χώρο, αυτός που έδινε ρυθμό στην μεσαία γραμμή των Βαυαρών και καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του. Σπουδαία εμφάνιση από τον πολύπειρο Ισπανό μέσο.

Μας άρεσε

Ο Ντόουγκλας Κόστα ήταν ένας πραγματικός δαίμονας στο Φάληρο, προκαλώντας συνεχώς πονοκεφάλους στην άμυνα του Ολυμπιακού με τις επελάσεις του. Εξαιρετικός παίκτης ο Βραζιλιάνος, το πλέον απρόβλεπτο στοιχείο της γερμανικής μηχανής.

Δεν μας άρεσε

Κακό ματς συνολικά από τον Ολυμπιακό, έστω και κόντρα στην Μπάγερν, με τον Μαζουακού να είναι ίσως ο χειρότερος παίκτης του. Δεν βοήθησε ο Γαλλοαφρικανός μπακ, ούτε στο αμυντικό, ούτε στο επιθετικό κομμάτι. Χωρίς συγκέντρωση και με κακές επιλογές σχεδόν σε όλο το 90λεπτο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ