CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Γκολ με το τσουβάλι, αγγλική κυριαρχία

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, celebrates scoring with teammate Isco during a Champions League group H soccer match between Real Madrid and Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, celebrates scoring with teammate Isco during a Champions League group H soccer match between Real Madrid and Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Paul White) AP

Η Ρεάλ που κυνηγά τη Σάντος του Πελέ, η πανδαισία γκολ που θύμισε τη σεζόν 2000/01, ο ιστορικός Ίκερ Κασίγιας, ο on fire Γκαμπριέλ Ζεζούς και ο Κριστιάνο που νικά τον Μέσι (και οι Ισπανοί όλους) στα πέναλτι. Τα στατιστικά της Τετάρτης (13/9).

Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (13/9) και όπως συμβαίνει κάθε βράδυ που κουνιέται το "σεντόνι" προκύπτουν ενδιαφέροντα ρεκόρ. Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρεάλ Μαδρίτης και ομάδες της Premier League είχαν την τιμητική τους.

Ο Ισπανός στατιστικολόγος, "Mr Chip", έπιασε δουλειά και το Sport24.gr συγκέντρωσε τα στατιστικά που προέκυψαν από τη χθεσινή ευρωπαϊκή βραδιά.

  • Συνολικά μπήκαν 54 γκολ στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Τόσα πολλά γκολ είχαν να παρατηρηθούν εδώ και 17 χρόνια. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2000/2001 είχαν σημειωθεί 63 γκολ.
  • Καλός απολογισμός για τις ομάδες της Premier League στην πρεμιέρα. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με 18 γκολ υπέρ και 3 κατά. Το 5/5 το "χάλασε" η Λίβερπουλ, ή μάλλον η Σεβίλλη.
  • Η Μπεσίκτας πέρασε από το "Dragão" με 3-1. Η Πόρτο δέχθηκε τρία γκολ στην έδρα της σε ματς Champions League έπειτα από 12 χρόνια (ήττα 2-3 από την Αρτμέντια).
  • Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε εύκολα από το Ρότερνταμ επικρατώντας με 4-0 της Φέγενοορντ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των "πολιτών" στη διοργάνωση.
  • Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς συνεχίζει να μαγεύει. Έχει φθάσει τα 11 γκολ σε 16 ματς με τη φανέλα της Σίτι.
  • Νόμος! Η Ρεάλ νικά πάντα σε πρεμιέρα Champions League στην έδρα της. Έντεκα νίκες σε έντεκα ματς. Ο "νόμος" αυτός επαληθεύτηκε και απέναντι στο ΑΠΟΕΛ (νίκη με 3-0).
  • Η Σεβίλλη έχει πετύχει 51 γκολ στο Champions League. Από αυτά τα 44 έχουν σημειωθεί από ξένους (μη Ισπανούς) ποδοσφαιριστές. Το γκολ του Μπεν Γεντέ ήταν το πιο γρήγορο εκτός έδρας των "νερβιονένσες" στη διοργάνωση.
  • Ο Σέρχιο Ράμος αγωνίστηκε απέναντι στο ΑΠΟΕΛ κι έφθασε τις 528 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ. Ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Κάρλος (527 συμμετοχές) και είναι 11ος στη σχετική λίστα των "μερένγκες".
  • Το γκολ που πέτυχε ήταν το 85ο στην επαγγελματική του καριέρα. Τα 70 εξ' αυτών με τη φανέλα της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.
  • Μάλιστα, με "ψαλιδάκι" η Ρεάλ είχε να πετύχει γκολ στο Champions League από τον Οκτώβριο του 2012 (ο Μπενζεμά απέναντι στον Άγιαξ).
  • Ισπανία και... πέναλτι. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα υπέρ τους πέναλτι (44). Ακολουθούν οι Μπάγερν (42), Άρσεναλ (30), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25) και Γιουβέντους (21).
  • Κριστιάνο - Μέσι σημειώσατε 1! Ο Πορτογάλος έχει 12 γκολ από εκτελέσεις πέναλτι και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση με το συγκεκριμένο τρόπο. Άφησε δεύτερο τον Αργεντινό, ο οποίος έχει ευστοχήσει σε έντεκα εκτελέσεις.
  • Αυτή είναι η 12η διαφορετική σεζόν Champions League που βρίσκει δίχτυα ο Κριστιάνο. Υπάρχουν κι άλλοι που τον ξεπερνούν. Οι Γκιγκς (16), Ραούλ (15) και Μέσι (13).
  • Ο Ίκερ Κασίγιας κατέγραψε την 174η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι αυτός με τα περισσότερα ματς. Άφησε πίσω του, τους Τσάβι (173), Μαλντίνι (168), Ζέεντορφ (161) και Σανέτι (160).
  • Αυτό ήταν το 72ο διαδοχικό ματς που βρήκε δίχτυα η Ρεάλ. Θέλει ακόμη ένα για να φθάσει τα 73 και να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ της Σάντος του Πελέ.
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ