CHAMPIONS LEAGUE

Αυτούς θα βρει στην κλήρωση ο ΠΑΟΚ

epaselect epa04813944 UEFA General Secretary Gianni Infantino picks up a ball during the draw of the first two qualifying rounds of the UEFA Champions League 2015/16 at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, 22 June 2015.  EPA/VALENTIN FLAURAUD
Champions League EPA

Διαβάστε το προφίλ των πέντε πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ για τον 3ο γύρο των προκριματικών του Champions League μία ημέρα πριν την κλήρωση στην Νιόν της Ελβετίας.

Στα τέλη του μήνα (26-27/7) ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Champions League. Το καλό για τον δικέφαλο του βορρά είναι πως γνωρίζει από τώρα τους πέντε πιθανούς αντιπάλους του ( Σαχτάρ Ντονέτσκ, Άγιαξ, Άντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας ), οπότε μπορεί να σχεδιάσει με μεγαλύτερη άνεση το μεταγραφικό του πλάνο.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα ήθελε από τις πέντε ομάδες της Σπάρτα Πράγας, παρά την καλή περσινή της πορεία στο Europa League, ενώ ως δεύτερη επιλογή θα ήθελε μία εκ των Άντερλεχτ, Άγιαξ. Τα πάντα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή στις 13:00 στην κλήρωση.

Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.

Σαχτάρ Ντονέτσκ

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν δεν αφορά το ρόστερ, αλλά τον πάγκο της ομάδας. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μετά από 12 χρόνια αποχαιρέτησε την Ουκρανία με σκοπό υπογράψει στην Ζενίτ. Ο αντικαταστάτης του Ρουμάνου τεχνικού είναι ο Πάουλο Φονσέκα και όλοι εύχονται να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που άφησε πίσω του ο έμπειρος προπονητής.

Στο μεταγραφικό παζάρι οι Ουκρανοί δεν έχουν μπει ακόμα δυνατά. Αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν από δανεισμό, ενώ αποκτήθηκε ο Γεβγέν Σελέζνιοβ που έμεινε ελεύθερος από την Κουμπάν Κράσνονταρ. Όσον αφορά τη φόρμα, η Σαχτάρ έχει δώσει τέσσερα φιλικά μέχρι στιγμής μετρώντας δυο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Σκοράρει αρκετά, αλλά δέχεται και πολλά γκολ.

Μην ξεχνάμε πως μπορεί να έχασε παίκτες τους τελευταίους μήνες, όμως διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς Βραζιλιάνους.

Άγιαξ

Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε αλλαγή στον πάγκο μετά από έξι χρόνια. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ μετά την "αυτοκτονία" πέρσι που κόστισε τον τίτλο αποχώρησε από τον τιμόνι της ομάδας, με τον Πέτερ Μποζ να τον αντικαθιστά.

Μεταγραφικά ο Άγιαξ έχει πραγματοποιήσει δυο καλές κινήσεις που κόστισαν συνολικά 11.000.000€. Αναφερόμαστε στον Σάντσες της Νασιονάλ (κεντρικός αμυντικός) και τον Ματέο ΚΑσιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (επιθετικός). Οι Ολλανδοί έχασαν τους Φίσερ και Φαν Ντερ Χορν που πήγαν σε Μίντλεσμπρο και Σουόνσι αντίστοιχα, ενώ θα ενισχυθούν κι άλλο στη συνέχεια.

Όσον αφορά την φόρμα, οι παίκτες του "Αίαντα" έχουν δώσει δυο φιλικά μέχρι στιγμής μετρώντας μία ήττα και μία ισοπαλία με 5 γκολ ενεργητικό και 6 παθητικό!

Άντερλεχτ

Μαντέψτε. Και η Άντερλεχτ άλλαξε προπονητή! Ο Χάσι έφυγε και ο Ρενέ Βέιλερ πήρε τη θέση του μετά από δυο σεζόν στην Νυρεμβέργη. Στόχος των Βέλγων είναι η επιστροφή στις επιτυχίες μιας και αγνοούν τον τίτλο του πρωταθλητή από το 2013-2014 και το κύπελλο από το 2008.

Μεταγραφικά ο μέχρι πρόσφατα αρχηγός της ομάδας Προτό έφυγε ως ελεύθερος για την Οστάνδη, όπως και ο Ματίας Σουάρες. Το χτίσιμο λοιπόν ξεκινά από την άμυνα και γι αυτό έχουν αποκτηθεί δυο αμυντικοί (Άπια, Ντε Μάιο) και ο Τρεζεγκέ που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και παίζει στο κέντρο.

Στα φιλικά προετοιμασίας η Άντερλεχτ... πετάει. Μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία σκοράροντας 15 γκολ με μόλις τρία παθητικό!

Φενέρμπαχτσε

Έμπειρη ομάδα η Φενέρ με τον Βίτορ Περέιρα να παραμένει στον πάγκο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Το ρόστερ παραμένει ποιοτικό και μπορεί να κάνει πολλές ζημιές σε ανύποπτο χρόνο, κάτι που είχαμε στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (νίκη με 2-1 για τους Τούρκους).

Ο Νάνι αποχώρησε από την Φενέρ με προορισμό την Βαλένθια, όμως είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν 2-3 παίκτες πρώτης γραμμής. Ήδη ο Κομπαγιάσι ανακοινώθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Σκρτελ πέρασε ιατρικά και μένουν τα τυπικά.

Δυο φιλικά έχουν δώσει οι Τούρκοι και μετρούν δυο νίκες με 3-1 και 2-1.

Σπάρτα Πράγας

Την περσινή σεζόν η Σπάρτα με τον Σκάσνι στον πάγκο έκανε εκπληκτικά πράγματα στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι τους "8" της διοργάνωσης, όμως αποκλείστηκε από την Βιγιαρεάλ. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε δεύτερη και όλα δείχνουν πως φέτος θα τα πάει ακόμα καλύτερα μιας και δεν έχασε παίκτες.

Μοναδική σημαντική αποχώρηση αυτή του Λάντισλαβ Κρέιτσι που πήγε στην Μπολόνια έναντι 5.000.000€. Σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα του Σκάσνι αυτή του Κάντλετς για το κέντρο της άμυνας, ενώ από εκεί και πέρα πήρε πολλούς ελεύθερους από το πρωτάθλημα της Τσεχίας.

Στα φιλικά βέβαια δεν έχει ξεκινήσει καλά μετρώντας τρεις ήττες και μία νίκη. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ