CHAMPIONS LEAGUE

Αυτογκόλ μετά από επτά χρόνια η Άρσεναλ

Αυτογκόλ μετά από επτά χρόνια η Άρσεναλ
Σάντσες Εζίλ

Έπρεπε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια για να πετύχει ξανά αυτογκόλ στο Champions League η Άρσεναλ με τον Βενγκέρ, ωστόσο, να κάνει ένα δικό του ρεκόρ (VIDEOS).

Η Άρσεναλ έκανε άνω-κάτω τον όμιλο του Ολυμπιακού, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την επόμενη αγωνιστική θέλει σίγουρα το τρίποντο απέναντι στους ερυθρόλευκους στην Αγγλία.

Το... κακό κλίμα δεν άργησε να φανεί για τους "κανονιέρηδες" που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ενώ στο 40' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ζιρού.

Μένοντας στο αυτογκόλ του 22άχρονου μεσοεπιθετικού, πρέπει να αναφέρουμε πως ήταν το πρώτο της Άρσεναλ στο Champions League εδώ και επτά χρόνια! Πότε ήταν το προηγούμενο;

Το λες και κακό ντεμπούτο

Στις 21/10/2008 ο Μίκαελ Σιλβέστρ έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Άρσεναλ. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ξεκίνησαν καλά για τον Γάλλο αμυντικό ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης!

Ευτυχώς για τον ίδιο και την Άρσεναλ, στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε εντυπωσιακή νίκη με 5-2 επί της Φενέρ στο "Σουκρού Σαράτσογλου".

Το ρεκόρ του Βενγκέρ

Με τον Άλεξ Φέργκιουσον να έχει αποσυρθεί από την προπονητική ήταν θέμα χρόνου έτσι ώστε ο Βενγκέρ να γίνει ο τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στο Champions League.

Ο Αλσατός τεχνικός μετρά 19 χρόνια στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον σερ Άλεξ με 18. Αναλυτικά η λίστα με τους πρώτους:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Αρσέν Βενγκέρ 19
Άλεξ Φέργκιουσον 18
Κάρλο Αντσελόνι, Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ζοζέ Μουρίνιο 14
Ράφα Μπενίτεθ 11
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ