CHAMPIONS LEAGUE

Αύξηση 2.000% στις τιμές των δωματίων στο Κάρντιφ λόγω τελικού

Das Millenium Stadion in der Stadt Cardiff in Wales am Freitag, dem 25. Maerz 2005 wo am Samstag die Begegnung der Fussball-EM Qualifikations Oesterreich gegen Wales stattfindet. (AP Photo/Ronald Zak)
Das Millenium Stadion in der Stadt Cardiff in Wales am Freitag, dem 25. Maerz 2005 wo am Samstag die Begegnung der Fussball-EM Qualifikations Oesterreich gegen Wales stattfindet. (AP Photo/Ronald Zak) ASSOCIATED PRESS

Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να βρεθούν στο Κάρντιφ για τον τελικό του Champions League, θα χρειαστούν χιλιάδες ευρώ μόνο για μία βραδιά διαμονής στην ουαλική πρωτεύουσα.

Η ώρα του τελικού Champions League πλησιάζει και το Κάρντιφ φοράει τα... καλά του για να φιλοξενήσει το σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν. Η πρωτεύουσα της Ουαλίας, με μόλις 350.000 κατοίκους, είναι η μοναδική πόλη στην ιστορία που έχει λιγότερο από ένα εκατομμύριο κόσμο και φιλοξενεί τον τελικό.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη εκ των πραγμάτων είναι λίγα, αφού οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές, συγκριτικά με τις προηγούμενες πόλεις που διοργάνωσαν τον τελικό, όπως το Μιλάνο, η Λισαβόνα και το Λονδίνο.

Ως εκ τούτου, ξενοδοχεία και καταλύματα αναμένεται να είναι γεμάτα για το παιχνίδι, αφού θα προκριθεί τουλάχιστον μία κορυφαία ομάδα της Μαδρίτης (Ρεάλ ή Ατλέτικο) και είναι πιθανό να περάσει και η Γιουβέντους, που διαθέτει και αυτή πιστό κοινό που την ακολουθεί παντού.

Η " Gazzetta dello Sport" πραγματοποίησε μία πρώτη έρευνα αγοράς στην πόλη λίγο πάνω από έναν μήνα πριν από την 3η Ιουνίου, την βραδιά του τελικού, σχετικά με το πού μπορούν να διαμείνουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις εξέδρες του "Μιλένιουμ".

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά της λογικής με την οποία αντιμετωπίζουν τον αγώνα οι ντόπιοι. Ένα μίνι διαμέρισμα με κουζίνα στο "Cwrt Sofia" κοστίζει 4.154 ευρώ για διανυκτέρευση το Σάββατο του τελικού, σε σχέση με τα 89 ευρώ που κοστίζει όλες τις υπόλοιπες βραδιές.

Για όσους αναζητούν πιο φθηνή λύση και θα προτιμήσουν τη λύση του κάμπινγκ στην πόλη, ο χώρος που θα χρειαστούν μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2.134 ευρώ.

Το Κάρντιφ μοιάζει με sold out και γι' αυτό αρκετοί φίλαθλοι θα χρειαστεί να αναζητήσουν κατάλυμα σε γειτονικά χωριά και πόλεις, όπως το Νιούπορτ, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά. Οι τιμές δεν είναι καλύτερες, αφού ένα δωμάτιο στις 3 ή 4 Ιουνίου στο "Newport Student Village" κοστίζει 1.015 ευρώ αντί για 59 όλες τις υπόλοιπες ημέρες, ενώ το κάμπινγκ για δύο άτομα μπορεί να φτάσει τα 356 ευρώ, περίπου τρεις φορές πάνω από το κανονικό.

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ