CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έπεσε σχεδόν αμαχητί στο "Βιθέντε Καλδερόν" και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχαιρετά το φετινό Champions League. Ραούλ Γκαρθία και Μάντζουκιτς (χατ-τρικ) υπέγραψαν το τελικό 4-0.

Εφιαλτικό αποδείχθηκε το βράδυ της Τετάρτης για τον Ολυμπιακό στο "Βιθέντε Καλδερόν". Οι Πειραιώτες επέλεξαν να κάνουν την χειρότερη τους φετινή εμφάνιση στο λάθος γήπεδο και απέναντι στον λάθος αντίπαλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύθηκε την άσχημη βραδιά του Ολυμπιακού και έφτασε σε ένα εύκολο 4-0, έχοντας τον Μάντζουκιτς σε μεγάλα κέφια, καθώς ο Κροάτης διεθνής φορ πέτυχε τα 3 από τα 4 (ο Ραούλ Γκαρθία το άλλο) γκολ της ομάδας του.

Ο Αρντά Τουράν έδινε τον ρυθμό, οι υπόλοιποι ακολουθούσαν πιστά και οι "ροχιμπλάνκος" έφτασαν σε μαι επικράτηση που παράλληλα τους έδωσε και το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα σε καμία περίπτωση και σχεδόν παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των αντιπάλων του. Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς "ερυθρόλευκος" δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλδερόν"

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (GER)

Βοηθοί: Μίκε Πίκελ (GER), Τόρστεν Σίφνερ (GER)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Σιμεόνε): Μογιά, Χουανφράν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γοδίν, Ανσάλντι, Τιάγκο Μέντες (46' Μάριο Σουάρεθ), Γκάμπι, Τουράν (66' Ραούλ Χιμένες), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Μάντζουκιτς (69' Γκριεζμάν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (46' Φουστέρ), Αφελάι (46' Κασάμι), Ντομίνγκες (72' Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Γκολ: 9' Ραούλ Γκαρθία, 38', 62' & 65' Μάντζουκιτς / -

Κάρτες: 15' Ανσάλντι, 86' Χιμένες / 53' Εντινγκά, 56' Φουστέρ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δεν μπήκε ποτέ στο ματς

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 5ο λεπτό απείλησε δις εντός περιοχής δίχως αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν θορυβήθηκε από τις... προειδοποιήσεις και στο 9' βρέθηκε πίσω στο σκορ. O Ρομπέρτο απομάκρυνε λανθασμένα τροφοδοτώντας τον Γκάμπι που γύρισε στον Ραούλ Γκαρθία, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 1-0. Αψυχολόγητο λάθος από τον Ισπανό πορτιέρο που επέφερε το μοιραίο για την εστία του.

Με κινητήριο μοχλό τον Αρντά Τουράν τον Χουανφράν να ανεβαίνει συνέχεια στο πλάι του και τον Κόκε να σπεύδει σε στήριγμα τους, οι "ροχιμπλάνκος" χτύπαγαν συνεχώς από την αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού. Ήταν φανερό πως αυτό ήταν μέρος του σχεδίου που είχε εκπονήσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε για το ματς και λειτουργούσε αποτελεσματικά για την ομάδα του.

Τα μεγάλα προβλήματα του Ολυμπιακού στο ματς ήταν δύο: αφενός δυσκολευόταν να ακολουθήσει τον ρυθμό και τις εναλλαγές θέσεων των παικτών της Ατλέτικο και αφετέρου δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας με πολλά αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή.

Στο 38' ήρθε και το 2-0 για τους Πρωταθλητές Ισπανίας. Σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Ανσάλντι από αριστερά, ο Μποτία έκανε ανεπανάλητο... τσαφ και ο Μάντζουκιτς δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για δεύτερη φορά. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο "Βιθέντε Καλδερόν", με τους φίλους των γηπεδούχων να χειροκροτούν τον Ρομπέρτο φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τους Κασάμι και Φουστέρ, στην προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στην μεσαία γραμμή. Η κατάσταση αρχικά διορθώθηκε μέχρι ένα σημείο αλλά όχι αρκετά ώστε να αλλάξει κάτι δραματικά στην αναμέτρηση. Αντιθέτως, οι "ροχιμπλάνκος" είχαν κέφια και το κοινό του "Βιθέντε Καλδερόν" τους παρακινούσε για ένα ακόμη γκολ.

O Μποτία έκοψε την ύστατη στιγμή τον Μάντζουκιτς πριν σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά ο Κροάτης βρήκε στόχο στο 62', σημειώνοντας με το κεφάλι το 3-0. Ενδιάμεσα ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή, με τον Μήτρογλου να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί.

Ο Μάντζουκιτς στο 65' νίκησε για ακόμη μια φορά την αεροπορία του Ολυμπιακού, φτάνοντας σε ένα εμφατικό χατ - τρικ, με το σκορ να αγγίζει τα επίπεδα του 4-0.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε συνοχή, ρυθμό ούτε και εμπνεύσεις στον αγωνιστικό χώρο, με την Ατλέτικο να έχει ευκολότερο έργο από αυτό που ενδεχομένως περίμενε πριν την σέντρα του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Σταρκ βρήκε την ομάδα του Σιμεόνε με το εισιτήριο της πρόκρισης τσεκαρισμένο και μάλιστα πριν καν επισκεφθεί το Τορίνο για την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής με την Γιουβέντους. Εκεί η Ατλέτικο θα παίζει την πρωτιά της (της κάνει η ισοπαλία) στον όμιλο και μόνο.

Οι "ερυθρόλευκοι" από την πλευρά τους την τελευταία αγωνιστική περιμένουν την Μάλμε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με στόχο την νίκη που θα τους διασφαλίσει την 3η θέση και το Europa League, ενώ όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης τους στους "16" του Champions League, αυτές εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέφια της Ατλέτικο στο Τορίνο.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Ατλέτικο 12

2. Γιουβέντους 9

3. Ολυμπιακός 6

4. Μάλμε 3

Η φάση του αγώνα

Ο Ρομπέρτο στο 9ο λεπτό έκανε ένα αψυχολόγητο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο να μπει σε θέση οδηγού στο ματς από πολύ νωρίς. Και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν φανερά σε κακή βραδιά, μόνο ένα τέτοιο λάθος από τον τερματοφύλακα του έλειπε για να... δέσει το γλυκό.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Πολύ εύκολο το έργο του Σταρκ και των βοηθών του στο ματς, καθώς ουσιαστικά όλα κρίθηκαν από νωρίς και δεν υπήρξε πίεση ή αμφισβητούμενες φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Φυσικά ο Μάριο Μάντζουκιτς, που ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού σε χόρτο μα κυρίως αέρα. Ο Κροάτης έφτασε στο χατ - τρικ, γεγονός που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην αναμέτρηση.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Είναι εντελώς διαφορετικό να παρακολουθείς την Ατλέτικο Μαδρίτης από την τηλεόραση και άλλο πράγμα να την βλέπεις ζωντανά. Ομάδα - κομπιούτερ με παίκτες... προγραμματισμένους, να κάνουν κινήσεις σε πλήρη αρμονία σε άμυνα και επίθεση. Εξαιρετικό το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε, που θα τιμωρήσει πολύ ακριβά οποιαδήποτε ομάδα θα τολμήσει να την υποτιμήσει και στο φετινό Champions League.

Δεν μας άρεσε

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό δεν ήταν πως ηττήθηκε με 4 γκολ διαφορά από μια ομάδα όπως οι "ροχιμπλάνκος". Αλλά το γεγονός πως στο "Βιθέντε Καλδερόν" δεν εμφάνισε καμία από τις αρετές που έδειξε σε προηγούμενα παιχνίδια του στον όμιλο. Σε ένα ματς όπου οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούσαν ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, άφησαν στα αποδυτήρια του "Βιθέντε Καλδερόν" τον καλό τους εαυτό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ