CHAMPIONS LEAGUE

"Αστακός" το Etihad για το Σίτι - Λίβερπουλ

A flare burns as fans try to see the Manchester City team bus as it arrives ahead of the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
A flare burns as fans try to see the Manchester City team bus as it arrives ahead of the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα έξω από το Etihad, προκειμένου να μην υπάρξουν θλιβερές εικόνες όπως αυτές στο Άνφιλντ με την επίθεση στο πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ έκανε πάρτι στον πρώτο προημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε 3-0 και άπαντες ήταν στους επτά ουρανούς για τον θρίαμβο της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ απέναντι σε αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Εντούτοις, η νίκη αυτή στιγματίστηκε από τα επεισόδια έξω από το Άνφιλντ. Η αναμέτρηση στιγματίστηκε απ' την επίθεση των οπαδών των "κόκκινων" στο πούλμαν των "πολιτών" κατά τη άφιξη της αποστολής στο γήπεδο.

Μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν προς το πούλμαν της Σίτι, προκαλώντας ζημιές στο όχημα, αλλά και την αντίδραση της Λίβερπουλ, που καταδίκασε το γεγονός και απολογήθηκε στους φιλοξενούμενους για ό,τι συνέβη.

Προς αποφυγή παρόμοιων θλιβερών γεγονότων, η αστυνομία του Μάντσεστερ προχωρά σε επιπλέον προσλήψεις προσωπικού για να διασφαλίσει ότι θα δεν θα συμβεί στο λεωφορείο των "κόκκινων" κάτι αντίστοιχο.

Υπάρχει, βέβαια, ανησυχία ότι οπαδοί της Λίβερπουλ θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν περισσότερα εισιτήρια απ' όσα αναλογούν στην ομάδα, με δεδομένο το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης, που δίνει μεγάλο αβαντάζ για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Σίτι και οι αστυνομικές αρχές της πόλης βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να επαναληφθούν οι ίδιες θλιβερές. Η αστυνομία φοβάται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα και για τον λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Η Λίβερπουλ θα έχει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής της μέχρι το γήπεδο, ενώ έχουν επιστρατευτεί επιπλέον άτομα στην ομάδα ασφαλείας που θα επιβλέπει τις κερκίδες και στους αστυνομικούς που θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και στην πόλη.

Ο γενικός επιθεωρητής του Μάντσεστερ είναι καθησυχαστικός: "Τα σχέδια που κάνουμε είναι για να διευκολύνουμε την ασφαλή διεξαγωγή του ματς. Ας ελπίσουμε να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ