CHAMPIONS LEAGUE

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0, Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι 2-0

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0, Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι 2-0

Οι γηπεδούχοι "μίλησαν" στον 4ο όμιλο, με την Άρσεναλ να επικρατεί της Ντόρτμουντ με 2-0 και να ακολουθεί τους Γερμανούς στους "16". Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Άντερλεχτ τη ΓαλατάσαραΪ, παίρνοντας το εισιτήριο για το Europa League. (videos)

Ξεκαθάρισαν τα πράγματα στον 4ο όμιλο, με την Άρσεναλ να νικά στο Λονδίνο την Ντόρτμουντ με 2-0 και να παίρνει, παρέα με τους Γερμανούς που είχαν ήδη προκριθεί, το εισιτήριο για τους "16" του Champions League. Παράλληλα, κρίθηκε και το ποια ομάδα θα καταλάβει την τρίτη θέση, που οδηγεί στους "32" του Europa League, καθώς η Άντερλεχτ νίκησε με 2-0 τη Γαλατάσαραϊ στις Βρυξέλλες και πέταξε εκτός Ευρώπης τους Τούρκους. Το μόνο που απομένει πλέον στον όμιλο είναι το ποια εκ των Ντόρτμουντ και Άρσεναλ θα προκριθεί ως πρώτη.

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0

Σκόρερς: 2' Σανογκό, 57' Σάντσες

Γήπεδο: "Άσμπαρτον Γκρόουβ", Λονδίνο

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Η Ντόρτμουντ είχε ήδη προκριθεί και ταξίδεψε στο Λονδίνο χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, αλλά και χωρίς άγχος. Από την άλλη, η Άρσεναλ χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς καραδοκούσαν η Άντερλεχτ και η Γαλατάσαραϊ.

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο 22χρονος Γιαγιά Σανογκό, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League, έδωσε το προβάδισμα στους "κανονιέρηδες". Ωστόσο, δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αφού το 1-0 ήταν ιδιαίτερα εύθραυστο για τις φαρμακερές αντεπιθέσεις των Γερμανών και ο Αλέξις Σάντσες τέλειωσε τη δουλειά για τους γηπεδούχους στο 57', με ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή. Λίγο νωρίτερα, ο Τσάμπερλεϊν είχε δοκάρι σε ένα μακρινό σουτ που επιχείρησε.

Πλέον, Άρσεναλ και Ντόρτμουντ έχουν ως μοναδικό στόχο την πρώτη θέση του ομίλου, με τους Γερμανούς να διατηρούν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού βρίσκονται στο +2, ενώ και σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχουν μακράν καλύτερη διαφορά τερμάτων (στα μεταξύ τους έχουν από μία νίκη με σκορ 2-0).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνες, Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Ράμσι, Αρτέτα (67' Φλαμινί), Τσάμπερλεϊν (90' Κάμπελ), Καθόρλα, Σάντσες, Σανογκό (79' Ποντόλσκι)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Μχιταριάν, Μπέντερ, Γκιουντογκάν, Γκρόσκροϊτς (78' Γιόιτς), Ομπαμεγιάνγκ (61' Ράμος), Ιμόμπιλε (61' Καγκάουα)

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0, Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι 2-0

Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι 2-0

Σκόρερ: 44' και 86' Εμπεμπά

Γήπεδο: "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", Βρυξέλλες

Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Μπορεί τα νέα από το Λονδίνο να μην ήταν καλά για την Άντερλεχτ, ωστόσο με δύο γκολ του κεντρικού αμυντικού Εμπεμπά, ένα στο τέλος κάθε ημιχρόνου, οι Βέλγοι νίκησαν σχετικά εύκολα με 2-0 τη Γαλατάσαραϊ και κέρδισαν μία θέση στους "32" του Europa League, αφού απέχουν πλέον 4 βαθμούς από τους Τούρκους, που ήταν η απογοήτευση του ομίλου.

Το ματς των "μοβ" στο Βεστφάλεν την τελευταία αγωνιστική δεν αποτελεί τυπική διαδικασία, αφού θα διεκδικήσουν τη νίκη, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς και να έχουν ελπίδες να βρεθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βάντεν Μπόρε, Εμπεμπά, Ντεσάχτ, Ατσίμπονγκ, Ντεφούρ (46' Καβαγιά), Τίλεμανς, Ναχάρ, Πράετ (84' Κλιέσταν), Κοντέ, Μίτροβιτς (89' Σιριάκ)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Τσαμντάλ, Σετζού, Καγιά, Τέλες, Ινάν, Μέλο, Αλτιντόπ (90' Οζκάλ), Σνάιντερ, Μπρούμα (75' Μπουλούτ), Γιλμάζ

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0, Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι 2-0

Η βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 12 (13-3)

2. Άρσεναλ 10 (11-7)

3. Άντερλεχτ 5 (7-9)

4. Γαλατάσαράι 1 (3-15)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Γαλατάσαράι - Άρσεναλ

Ντόρτμουντ - Άντερλεχτ

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Νανί (Σπόρτινγκ)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ

Αντριάν Ράμος (Ντόρτμουντ)

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Ζερβινιό (Ρόμα)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ