CHAMPIONS LEAGUE

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Μόνο χαμόγελα φέρνουν στις ελληνικές ομάδες οι "τελικοί" μέσα στην Κροατία στο πλαίσιο του Champions League. Το Sport24.gr θυμάται (photos, videos)

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League περνά απόψε (22/8, 21:45) μέσα από την Ριέκα για τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς- επιτυχημένα- συνέβη και με τον Παναθηναϊκό πριν από 22 χρόνια.

Παράλληλα, οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι έχουν υπέροχες αναμνήσεις από την συγκεκριμένη χώρα στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς στο Ζάγκρεμπ πανηγύρισαν πρόκριση στους "8" αλλά και "διπλό" σε ομίλους πριν δύο χρόνια.

Πρώτος "τελικός" - Ριέκα

23/08/95 Χάιντουκ Σπλιτ - Παναθηναϊκός 1-1 (5' Στίματς - 55' Μπορέλι)

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός έρχεται ισόπαλος χωρίς σκορ με την Χάιντουκ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ακολουθεί η ρεβάνς στη Ριέκα, στην ίδια πόλη όπου αγωνίζεται απόψε ο Ολυμπιακός.

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Η Χάιντουκ παίρνει προβάδισμα πρόκρισης πολύ νωρίς (5') με τον Στίματς, ωστόσο ο Μπορέλι "παγώνει" τις εξέδρες στο 55', για να έρθει και η αποβολή του Κροάτη σκόρερ (57') να 'τελειώσει" το ματς. Το τριφύλλι περνά στους ομίλους και φτάνει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

*οι φωτογραφίες της Eurokinissi είναι από το ματς του ΟΑΚΑ

Δεύτερος "τελικός" - Ζάγκρεμπ

09/12/98 Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1(36' Γιέλιτσιτς / 64' Γιαννακόπουλος)

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Ζάγκρεμπ για "τελικό" πρόκρισης στους "8". Έχει περιθώριο να χάσει μέχρι και με δύο γκολ διαφορά, ωστόσο το 1-0 του ημιχρόνου- σε συνδυασμό με τις δύσκολες για τους ερυθρόλευκους καιρικές συνθήκες- κρατούν ανοικτή την υπόθεση πρόκριση.

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος

Στο 64' όμως ο Γιαννακόπουλος έγινε ένα με το "παγοδρόμιο" και με κεφαλιά-ψαράκι έβαλε τέλος σε σενάρια και υπολογισμούς, καθώς μία ήττα του Ολυμπιακού την περίμενε στη... γωνία και ο Άγιαξ. Έτσι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Διπλό με Ιντέγε - Ζάγκρεμπ

20/10/15 Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1 (79' Ιντέγε)

0-1
0-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τρίτη αναμέτρηση ελληνικής ομάδας στην Κροατία στο πλαίσιο του Champions League, δεν είχε χαρακτήρα "τελικού", ωστόσο έδωσε σημαντική ώθηση στον Ολυμπιακό για να φτάσει μέχρι το φινάλε των ομίλων να διεκδικεί την πρόκριση στους "16", έχοντας εξασφαλίσει το Europa League.

Καν' το όπως ο Μπορέλι και ο Γιαννακόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντίπαλος η Ντίναμο, την οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής τη νίκησε ο Ολυμπιακός με 1-0, χάρη σε γκολ του Ιντέγε λίγο πριν το τέλος. Για την ιστορία, την επόμενη αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τους Κροάτες με 2-1 στο Καραϊσκάκης με ανατροπή, σε ένα ματς που είχε πάρα πολλά κοινά με τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ριέκα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ