CHAMPIONS LEAGUE

Από άλλο... πλανήτη η Μπάγερν, 4-0 τον Ολυμπιακό

Από άλλο... πλανήτη η Μπάγερν, 4-0 τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Καταιγιστική η Μπάγερν στο πρώτο 20λεπτο, προηγήθηκε 3-0 στο "Allianz Arena" και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Ακόμη και με 10 από το 52', οι Βαυαροί δεν ανησύχησαν δευτερόλεπτο μέχρι το υπέρ τους τελικό 4-0.

Σε ένα γήπεδο που κατά καιρούς έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλά περιθώρια να ελπίζει σε κάτι καλό. Ο νόμος της "Allianz Arena" είναι αμείλικτος και φέτος, γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν σύλλογοι όπως οι Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ, Άρσεναλ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε όρεξη να το... διαπραγματευτεί και πολύ, όταν ο Έρικσον έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της αναμέτρησης. Στο 20' το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει, αφού στα μάτριξ του γηπέδου αναγραφόταν ήδη το προβάδισμα τριών τερμάτων για τους γηπεδούχους.

Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι έχουν πάει το ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο, όταν έμειναν με δέκα παίκτες στο χόρτο από το 52' αλλά και πάλι έμοιαζαν να παίζουν με περισσότερους ποδοσφαιριστές από τους Πειραιώτες.

Ένας Ολυμπιακός που συν τοις άλλοις ήταν φανερά επηρεασμένος αρνητικά από την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων και μέσα σε όλα τ' άλλα είχε την ατυχία να δει κάμποσους παίκτες του να φτάνουν σε αβίαστα λάθη, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του στο "Allianz Arena".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Allianz Arena"

Διαιτητής: Jonas Eriksson (SWE)

Βοηθοί: Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE)

Επιπρόσθετοι βοηθοί:Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE)

Τέταρτος διαιτητής:Mehmet Culum (SWE)

Παρατηρητής αγώνα (UEFA):Jean-François Crucke (BEL)

Παρατηρητής διαιτησίας (UEFA):Stefan Ormandjiev (BUL)

Μπάγερν Μονάχου (Γουαρδιόλα): Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56' Μπενατιά), Ρόμπεν (33' λ.τ. Κίμιχ), Κόστα (72' Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπάντστουμπερ, Κομάν.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (78' Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67' Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

Γκολ: 8' Ντόουγκλας Κόστα, 16' Λεβαντόφσκι, 20' Μίλερ, 69' Κομάν / -

Κάρτες: 42' Μπόατενγκ, 52' Μπάντστουμπερ (κόκκινη) / 63' Μιλιβόγεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δεν το... συζήτησε η Μπάγερν

Οι ορέξεις της Μπάγερν Μονάχου ήταν ξεκάθαρες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο "Allianz Arena", όπως έδειχνε η επιλογή του Πεπ Γουαρδιόλα με πέντε (!) παίκτες καθαρά επιθετικού χαρακτήρα στο βασικό σχήμα.

Μίλερ, Λεβαντόφσκι (πριν το ματς είχαν πετύχει μαζί τα 8 από τα 13 γκολ των Βαυαρών στον όμιλο, από 4 έκαστος), Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα και Κομάν χώρεσε στην ενδεκάδα ο Καταλανός, επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα από την αρχή.

Παίζοντας απέναντι στην καλύτερη μάλλον ομάδα της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή, ο Σίλβα επέλεξε σχήμα με τρεις καθαρούς κεντρικούς μέσους, θέλοντας προφανώς να δώσει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στον άξονα.

Μόλις στο 8' ο Ντόουγκλας Κόστα άνοιξε το σκορ και μάλιστα όχι με τον τρόπο που συνηθίζει η Μπάγερν Μονάχου. Δεν χρειάστηκε να κρύψουν την μπάλα οι Βαυαροί, όπως κάνουν τις περισσότερες φορές. Έφτανε ένα σουτ του Μπόατενγκ εκτός περιοχής, η απόκρουση του Ρομπέρτο και το ριμπάουντ που πήρε ο Βραζιλιάνος κυνηγός για να εκτελέσει εύστοχα σε δεύτερο χρόνο.

Έχοντας δύο εβδομάδες χωρίς επίσημο ματς στα πόδια του, ήταν ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός υπέφερε στα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Όχι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα άλλαζαν δραματικά τα πράγματα στο "Allianz Arena", αλλά το γεγονός της αγωνιστικής απραξίας ήταν σίγουρα ένα ακόμη χάντικαπ των Πειραιωτών απέναντι στους Πρωταθλητές Γερμανίας.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 20ο λεπτό, ο δείκτης του σκορ είχε ανέβει στο 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Δράστες οι συνήθεις ύποπτοι Λεβαντόφσκι (16') και Μίλερ (20'), που πλέον είχαν μαζί τα 10 από τα 16 γκολ της Μπάγερν στον όμιλο.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ούτε το σκορ, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό, έχοντας και... 75% κατοχή μπάλας. Τρομερό στατιστικό στοιχείο αλλά και συνάμα φυσιολογικό για την συγκεκριμένη ομάδα, ενδεικτικό της ποιότητας της.

Με δέκα αλλά άνετοι οι Βαυαροί

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Μπάγερν Μονάχου έμεινε με δέκα παίκτες στο χορτάρι. Στο 52' ο Ιντέγε πήρε στην ταχύτητα τον Μπάντστουμπερ και ανατράπηκε εκατοστά πριν μπει στην περιοχή, φάτσα με τον Νόιερ. Ο Έρικσον καταλόγισε το φάουλ και απέβαλλε τον Γερμανό στόπερ, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα τους γηπεδούχους.

Ένα λάθος του Μιλιβόγεβιτς στο 59' έδωσε την ευκαιρία στον Ντόουγκλας Κόστα να φύγει τετ-α-τετ, αλλά ο Ρομπέρτο δεν "τσίμπησε" στην λόμπα του Βραζιλιάνου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ιντέγε σπατάλησε μια καλή ευκαιρία εντός περιοχής να μειώσει για τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο αλλά και δεν έβρισκαν τρόπο να το εκμεταλλευθούν, με τον Σίλβα στο 67' να τραβάει στον πάγκο τους Κασάμι, Πάρντο αντί των Φορτούνη και Ερνάνι που πέρασαν στο ματς. Αυτοί που έφτασαν ξανά στο γκολ όμως ήταν οι γηπεδούχοι.

Μια ακόμη λάθος αντίδραση της αμυντικής γραμμής, ήταν αρκετή για τον Κομάν που δεν άφησε την ευκαιρία να πετάξει και με το κεφάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, στο 69ο λεπτό.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν παίκτη λιγότερο στο ματς, αλλά με χαρακτηριστική ευκολία διαχειρίζονταν την κατάσταση ψάχνοντας μάλιστα επιπλέον τέρματα. Δεν τα βρήκαν, με τελευταία μεγάλη ευκαιρία αυτή του Μίλερ στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρομπέρτο ίσα που βρήκε την μπάλα για να της δώσει πορεία προς το αριστερό του δοκάρι, πριν περάσει την γραμμή του άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Έρικσον βρήκε την Μπάγερν Μονάχου ως πρώτη του 6ου ομίλου στην επόμενη φάση και τον Ολυμπιακό να δίνει τον κρίσιμο αγώνα του για την πρόκριση στις 9 Δεκεμβρίου με την Άρσεναλ, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Ήταν πολλές και συνήθως για την Μπάγερν Μονάχου. Η φάση του δεύτερου γκολ πάντως είναι μάλλον καθοριστική και επί της ουσίας αυτομάτως "απαγορεύει" στον Ολυμπιακό να κυνηγήσει το ενδεχόμενο θετικού αποτελέσματος στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Εξαιρετική διαιτησία από τον Σουηδό Έρικσον. Ελάχιστα τα λάθη του, ανεπαίσθητα για την εξέλιξη του αγώνα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Σε μια ομάδα που έχει διακριθέντες 10 στους 11 παίκτες σε κάθε ματς, το πολυτιμότερος είναι σχετικό. Αν πρέπει σώνει και ντε να ξεχωρίσουμε έναν, θα επιλέξουμε τον Τόμας Μίλερ. Παίζει παντού πίσω από τον επιθετικό, σκοράρει, πασάρει, πρεσάρει, απειλεί στον αέρα, απειλεί στο χόρτο και τρέχει μέχρι τις καθυστερήσεις λες και το ματς είναι 0-0. Αντιεμπορικός για πολλούς, υπερπολύτιμος για τον Γκουαρδιόλα.

Μας άρεσε

Δουλειά ουσιαστικά δεν είχε στο ματς, αλλά διακρίνεται για ένα στοιχείο που όμοιο του σπάνια συναντάς. Ο Νόιερ ξέρει άριστα να παίζει σαν τερματοφύλακας... λίμπερο, διαβάζοντας τις φάσεις και βγαίνοντας πολλά μέτρα έξω από τα καρέ του για να προλάβει τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις. Το έκανε δύο φορές όταν ο Ιντέγε προσπάθησε να φύγει στον κενό χώρο και στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Κόντρα σε άλλη ομάδα ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να είχε ισάριθμες ευκαιρίες να απειλήσει. Απέναντι στην Μπάγερν του Νόιερ όμως, όχι.

Δεν μας άρεσε

Σίγουρα υπήρξαν παίκτες που υστέρησαν, όσο κι αν είναι άδικο να κρίνεις αυστηρά τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Αλλά όταν οι Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι κάνουν ακόμη και αβίαστα λάθη στην "Allianz Arena", τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ