CHAMPIONS LEAGUE

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Με τον Μήτρογλου να σκοράρει απ' όλες τις θέσεις και μ' όλους τους τρόπους πετυχαίνοντας χατ-τρικ και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει τα ρολά και να αποκρούει πέναλτι για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν τρένο από τις Βρυξέλλες, διαλύοντας την Άντερλεχτ με 3-0! Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών που αγκαλιάζουν την 3η θέση και κρυφοκοιτάζουν πιο ψηλά.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα στο Βέλγιο και βγήκε τελικά νικητής. Ή μάλλον, όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής, αφού πήρε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στο Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός έπαιξε φουλ επιθετικά, η ομάδα του Πειραιά γλίτωσε αρκετές φορές έχοντας τη τύχη με το μέρος της, όμως με τέτοιο Ρομπέρτο και φυσικά τέτοιο Μήτρογλου, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από τις Βρυξέλλες δίχως το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση στο Champions League, όμως ήταν άκρως αποτελεσματικοί, τόσο που δεν τους έχουμε ξαναδεί και δύσκολο να τους ξαναδούμε. Από τις πέντε καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν στις τρεις, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου!

Στο 0-1 ο Σαβιόλα του έδωσε ασίστ πάρε-βάλε, στο 0-2 η μπάλα έφτασε στα πόδια του από μια κεφαλιά του Εντινγκά και τελικά κατέληξε στα δίχτυα της Άντερλεχτ, ενώ στο 0-3, ο Φουστέρ του έδωσε τη μπάλα και εκείνος με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο καθώς και της ομάδας του. Τρίτο φετινό χατ-τρικ για τον Έλληνα επιθετικό, που μοιάζει ασταμάτητος!

Άξιος συμπαραστάτης του Μήτρογλου ήταν και ο Ρομπέρτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποδεικνύει πως είναι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ, οι οποίοι έχουν περάσει από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, καθώς για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς απέκρουσε πέναλτι και με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 3-0 είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών στο Champions League και μ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μίτσελ αγκαλιάζει τη τρίτη θέση του ομίλου και μπορεί να ονειρεύεται για πιο ψηλά. Άλλωστε η Παρί, νίκησε εντός έδρας 3-0 την Μπενφίκα και δείχνει να καθαρίζει την πρώτη θέση.

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 6 (7-1)

2. Ολυμπιακός 3 (4-4)

3. Μπενφίκα 3 (2-3)

4. Άντερλεχτ 0 (0-5)

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης και με σχόλιο από τον Γιάννη Φιλέρη

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Constant Vanden Stock"

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν

Πρώτος Βοηθός: Κιμ Τόμας Χάγκλουντ

Δεύτερος Βοηθός: Φρανκ Άντας

Τέταρτος Διαιτητής: Νταγκ-Ρότζερ Νέμπεν

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άντερλεχτ (Φαν ντε Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινγκ, Ενσακαλά, Τιλμάν, Κλιέσταν, Σουάρες, Πρατ (74' Ασεμπόνγκ), Μπρούνο, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (65' Τσόρι Ντομίνγκες - 78' Χολέμπας), Μήτρογλου.

Γκολ: 17', 56', 72' Μήτρογλου

Κίτρινες: 45' Ενσακαλά, 50' Μπρούνο / 24' Σάμαρης, 28' Μανιάτης, 36' Μανωλάς

Ο αγώνας

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Με πολλές εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα ο Μίτσελ και όσοι επιχείρησαν να κάνουν προβλέψεις έπεσαν εντελώς έξω. Ο Ισπανός κατέβασε έναν Ολυμπιακό άκρως επιθετικό, αφού στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Μήτρογλου και ο Σαβιόλα και ο Βάις και ο Ολαϊτάν. Όλα τα επιθετικά όπλα των Πειραιωτών ήταν στην ενδεκάδα, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Εντινγκά και Σάμαρης. Στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας είχε δίπλα του τον Μανωλά, δεξιά ήταν ο Μανιάτης, αριστερά ο Μπονγκ και την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Εκτός από την ενδεκάδα, η έκπληξη του Μίτσελ ήταν πως έμειναν εκτός 18άδας οι Κάμπελ και Σαλίνο, ενώ στον πάγκο οι μόνοι επιθετικοί παίκτες ήταν οι Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες.

Η αρχή της αναμέτρησης ήταν δύσκολη για τον Ολυμπιακό, αφού οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά κενά που υπήρχαν στην ερυθρόλευκη άμυνα. Στο 4' ο Μίτροβιτς βγήκε σε ευνοϊκή θέση αλλά ο Μανωλάς έδιωξε με σωτήριο τάκλιν, στο 11' το σουτ του Μπρούνο κατέληξε λίγο άουτ, στο 13' ο ίδιος παίκτης είχε και πάλι άστοχο σουτ, ενώ στο 15' ήταν σειρά του Νόιτινγκ να απειλήσει με σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Μπονγκ και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν ψηλά και αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα στις αντεπιθέσεις των Βέλγων, οι οποίοι με λίγες αλλά γρήγορες πάσες έβγαιναν απέναντι από τον Ρομπέρτο. Παρόλα αυτά, τι να τις κάνεις τις ευκαιρίες, αν η μπάλα δεν μπαίνει στο πλεκτό; Η Άντερλεχτ έχανε ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ στην πρώτη του ευκαιρία. Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε... Συγκεκριμένα, στο 17' ο Σαβιόλα έβγαλε υπέροχη πάσα για τον Μήτρογλου και εκείνος με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1 και έφερε τα πάνω κάτω στο ματς.

Το γκολ του Μήτρογλου πάντως δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, αφού οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά πίεσαν ακόμη περισσότερο για το γκολ. Στο 24' ο Σάμαρης έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στους Βέλγους, με πέναλτι κατά τη διάρκεια ενός κόρνερ κι ενώ ο διαιτητής του είχε κάνει 2 παρατηρήσεις για παρόμοιες περιπτώσεις. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίτροβιτς, όμως ο Ρομπέρτο έδιωξε σωτήρια και έπιασε δεύτερο πέναλτι σε ισάριθμα ματς του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετικό επίτευγμα...

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πέρασαν με την Άντερλεχτ να απειλεί, δίχως όμως να καταφέρνει να νικήσει τον Ρομπέρτο και έτσι οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Το σκηνικό δεν άλλαξε πάντως, ούτε στην επανάληψη, αφού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Για την ακρίβεια, πότε ο Σουάρες αστοχούσε (52') και πότε ο Ρομπέρτο νικούσε τον Μίτροβιτς (53') και έμοιαζε πραγματικά ανίκητος.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Κι ενώ η Άντερλεχτ αδυνατούσε να σκοράρει, ο Κώστας Μήτρογλου την τιμώρησε και πάλι! Η μπάλα έφτασε στον Έλληνα επιθετικό έπειτα από κεφαλιά του Εντινγκά και με άψογο πλασέ έγραψε το 0-2! Απίστευτη εξέλιξη για τους "ερυθρολεύκους" που εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία στο έπακρο και με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου, ήταν έτοιμοι για μεγάλο διπλό.

Μετά απ' όλα αυτά, όπως είναι λογικό, οι Βέλγοι δεν είχαν άλλα ψυχικά αποθέματα και συμβιβάστηκαν στην ιδέα της ήττας. Πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και προσπάθησαν, αλλά με τέτοιο Ρομπέρτο και τέτοιο Μήτρογλου, δεν είχαν καμία ελπίδα. Κι αν νομίζετε πως ο "πιστολέρο" σταμάτησε εκεί, κάνετε λάθος.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Ο διεθνής σέντερ φορ, στο 72' πήρε την μπάλα από τον Φουστέρ και με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 0-3, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ονειρική βραδιά για τον Μήτρογλου και φυσικά για τον Ολυμπιακό.

Τα υπόλοιπα 20 λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα, οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στην αναμέτρηση και με το πόδι στο φρένο, ροκάνιζαν το χρόνο δίχως να ανησυχούν. Στο 91' προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος του και να σκοράρει, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Καμίνσκι και το 0-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

*Το ποιος είναι ο MVP της αναμέτρησης σας το γράψαμε παραπάνω, ενώ συμφωνεί και η UEFA. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, από που ήρθε η δύναμη πυρός για τον Ολυμπιακό απόψε. Ο ήρωας Κώστας Μήτρογλου, τον οδήγησε με χατ-τρικ στη νίκη.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ