CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Η Γιουβέντους νίκησε 3-1 με ανατροπή στην Σεβίλλη, σε ματς αρκετή ένταση, με τους Ιταλούς να προκρίνονται και τους Ισπανούς να απειλούνται από τη Λιόν (videos)

Την πρόκριση στους "16" του Champions League εξασφάλισε η Γιουβέντους, καθώς νίκησε 3-1 την Σεβίλλη, σε ένα ματς με αρκετή ένταση.

Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ, έμεινε με 10 παίκτες, η ισοφάριση ήρθε με πέναλτι, ο Χόρχε Σαμπαόλι από τις έντονες διαμαρτυρίες στον Κλάτενμπεργκ βρέθηκε στην εξέδρα και η "Γιούβε" λυτρώθηκε στο 84' με τον Μπονούτσι, με τον Μάντζουκιτς να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3.

Όπως στην Serie A, έτσι και στο Champions League, o 16άχρονος, Μουάζ Κιν, μπήκε στο ματς ως αλλαγή και έγινε ο πρώτος που αγωνίζεται στην διοργάνωση και έχει γεννηθεί το 2000.

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Όσον αφορά στην Σεβίλλη, έμεινε στην 2η θέση με 10 βαθμούς, αλλά η Λιόν νίκησε 1-0 τη Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ με γκολ του Λακαζέτ και έφτασε τους 7, έτσι το Λιόν - Σεβίλλη την τελευταία αγωνιστική είναι τελικός.

Η Λιόν για να περάσει πρέπει να νικήσει με 2 γκολ διαφορά για να αποκλείσει τους Ισπανούς στην ισοβαθμία. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς είχε νικήσει 1-0 η Σεβίλλη, έτσι το 1-0 για τη Λιόν δεν φτάνει, καθώς έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-3

Σκόρερς: 9' Παρέχα / 45'+2 πέν. Μαρκίζιο, 84' Μπονούτσι, 94' Μάντζουκιτς

Γήπεδο: "Ramón Sánchez Pizjuán", Σεβίλλη

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Ο Νικολάς Παρέχα άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό και σε συνδυασμό με τις απουσίες της Γιουβέντους η Σεβίλλη έδειχνε το απόλυτο φαβορί.

Έπρεπε να γίνει κάτι ιδιαίτερο για να αλλάξει αυτό και τελικά έγινε στο 36', όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Φράνκο Βάσκες. Η "Γιούβε" κέρδισε μάλιστα και πέναλτι για το οποίο υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες και στο 45'+2 από τα 11 βήματα ισοφάρισε ο Κλάουντιο Μαρκίζιο.

Τελικά οι Ισπανοί άντεξαν μέχρι το 84', όταν ο Λεονάρντο Μπονούτσι ολοκλήρωσε την ανατροπή, ενώ ο Μάριο Μάντζουκιτς στο 94' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΣΕΒΙΛΛΗ (5-3-2): Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο (77' Κρανεβίτερ), Ραμί, Παρέχα, Μερκάδο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Ιμπόρα, Βιτόλο, Φράνκο Βάσκες, Βιέτο (46' Σαράμπια).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Εβρά (73' Στουράρο), Μαρκίζιο, Κεντίρα, Πιάνιτς (84' Μουάζ Κιν), Κουαδράδο (87' Κιελίνι), Αλέξ Σάντρο, Μάντζουκιτς.

*κόκκινη 36' Φράνκο Βάσκες

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λιόν 0-1

Σκόρερ: 72' Λακαζέτ

Γήπεδο: "Maksimir", Ζάγκρεμπ

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Και οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Άντονι Λόπες σταμάτησε τους γηπεδούχους, ενώ ο Φερί είχε την σπουδαιότερη για τους Γάλλους, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Η λύτρωση για την Λιόν ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν από κοντά ο Αλεξάντρ Λακαζέτ άνοιξε το σκορ, έπειτα από ασίστ του Ραφαέλ.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ δεν έχει ούτε βαθμό μετά από 5 αγωνιστικές, ενώ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Η Λιόν από την άλλη με νίκη επί της Σεβίλλης με 2 γκολ διαφορά θα προκριθεί!

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Ματσέλ (15' Άνχελο Ενρίκες), Σιγκάλι, Μπένκοβιτς, Πίβαριτς, Κνέζεβιτς, Πάβιτσιτς (73' Πάουλο Μασάντο), Γκόγιακ, Σίτουμ, Τσόριτς (52' Ζόνας), Χούνιορ Φερνάντες.

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ, Γιανγκά-Εμ'Μπιουά, Εν'Κουλού, Μορέλ, Γκοναλόν, Φερί, Νταρντέρ (66' Τολισό), Κορνέ (66' Φεκίρ), Βαλμπουενά (88' Ρίμπους), Λακαζέτ.

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 11 (9-2)

2. Σεβίλλη 10 (7-3)

3. Λιόν 7 (5-3)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Λιόν - Σεβίλλη

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-3

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λιόν 0-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ