CHAMPIONS LEAGUE

Αλέγκρι: "Το 2015 δεν είχαμε πίστη"

Αλέγκρι: "Το 2015 δεν είχαμε πίστη"

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε πως το 2015 στον τελικό με την Μπαρτσελόνα η Γιουβέντους δεν είχε αυτοπεποίθηση, όμως τώρα στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ τα πράγματα είναι διαφορετικά

Η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό του Champions League δύο χρόνια μετά την ήττα απ'την Μπαρτσελόνα, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να εκτιμά πως τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά κόντρα στη Ρεάλ.

"Το 2015 πήγαμε στον τελικό και το αξίζαμε, αλλά επίσης πιθανότατα δεν είχαμε ισχυρό κίνητρο, ίσως δε νιώθαμε πίστη, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση, δεν αισθανόμασταν αρκετά καλά αγωνιστικά έπειτα από πολλά χρόνια μετριότητας στο Champions League", τόνισε ο τεχνικός της "γηραιάς κυρίας".

"Δεν είχαμε πάει τυχαία στον τελικό του CL, αλλά δεν περιμέναμε να νικήσουμε. Αυτήν την χρονιά είναι διαφορετικά. Πέρσι κάναμε καλή χρονιά, αλλά αποκλειστήκαμε απ'την Μπάγερν στο τελευταίο λεπτό. Έχουμε ωριμάσει σταδιακά. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά".

"Θα αντιμετωπίσουμε το αυριανό ματς με απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για αυτό. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς η Ρεάλ είναι η πρωταθλήτρια που υπερασπίζεται τον τίτλο, αλλά ξέρουμε τι έχουμε χρίσει μέσα στο χρόνο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τη Ρεάλ".

"Δεν έχω πάρει αποφάσεις για την 11άδα ακόμη. Το ματς ίσως έχει διάρκεια 90 λεπτά, ίσως και 120. Έχουμε νέα τρόπο παιχνιδιού τους τελευταίους 3-4 μήνες, ενώ όταν προσπαθείς να νικήσεις στα 90 λεπτά θες συγκεκριμένο σύστημα, θες όμως και καλές εναλλακτικές. Πρέπει να σκεφτώ και τις δύο περιπτώσεις (90 ή 120) για να είναι η ομάδα μου ανταγωνιστική και σε υψηλό επίπεδο σε όλο το ματς".

"Έχουμε δουλέψει όλοι το χρόνο. Κάθε ματς, κάθε τρόπαιο, ήταν κατά κάποιο τρόπο προπόνηση για αυτό το ματς. Πρέπει να νικήσουμε. Είναι ένα ματς, πρέπει να το αναλύσουμε και να δούμε πότε πρέπει να κάνουμε επίθεση, πότε να αμυνόμαστε και αν το κάνουμε αυτό έχουμε πιθανότητες. Πρέπει να αισθανόμαστε ήρεμοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να πάρουμε το τρόπαιο".

photo: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ