CHAMPIONS LEAGUE

Αιώνιοι αντίπαλοι

Αιώνιοι αντίπαλοι

Είκοσι φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, πέντε εκ των οποίων στα ημιτελικά.

Η παράδοση γέρνει υπέρ των Βαυαρών που έχουν 11 νίκες έναντι 7 των Μαδριλένων ενώ δυο αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Τα τέρματα είναι 33-26 υπέρ των Γερμανών ενώ προηγούνται και στους αποκλεισμούς στα ευρωπαϊκά κύπελλα με 5-4.

Η ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των προσεχών αντιπάλων, ξεκίνησε το 1975 για τα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το πρώτο παιχνίδι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" έληξε ισόπαλο 1-1 με τα γκολ των Μαρτίνεθ και Μίλερ. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί που άφησαν στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες, έκλεισαν στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου όταν ο Μίλερ εκτέλεσε την "βασίλισσα" με δύο γκολ και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό επί της Σεντ Ετιέν, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Έντεκα χρόνια αργότερα οι δυο ομάδες συναντιούνται ξανά στα ημιτελικά της περιόδου 1986-1987. Στο πρώτο παιχνίδι η Μπάγερν συντρίβει με 4-1 την Ρεάλ, με τους Ματέους, Αουγκεντάλερ και Βόλφαρτ να κάνουν "πάρτι" και τον Μπουντραγκένιο απλά να μειώνει. Στην Μαδρίτη η Ρεάλ, χρειαζόταν τρία γκολ, έβαλε όμως μόνο ένα με τον Σαντιγιάνα. Οι Γερμανοί πέρασαν στον τελικό, αλλά έχασαν από την Πόρτο.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Την επόμενη ακριβώς σεζόν, η Ρεάλ καταφέρνει και συνέρχεται από την κόλαση του 3-0 (Πφέλγκερ, Έντερ και Βόλφαρτ) και μειώνει σε 3-2 με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα από τους Μπουντραγκένιο και Σάντσες. Η Ρεάλ χρειάζεται δύο γκολ στην Μαδρίτη και τα καταφέρνει αυτή την φορά. Γιάνκοβιτς στο 26' και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονθάλεθ τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου δίνουν την πρόκριση. Στα ημιτελικά η "βασίλισσα" δεν θα μπορέσει να περάσει το εμπόδιο της Αιντχόφεν.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Περνάνε δώδεκα ολόκληρα χρόνια μέχρι να ανταλλάξουν λάβαρα ξανά οι δύο ομάδες. Στην δεύτερη φάση των ομίλων η Μπάγερν θα κάνει πάρτι στην Μαδρίτη με τους Σόλ, Έφενμπεργκ, Φινκ και Πάουλο Σέρζιο να διαλύουν την Βασίλισσα που απάντησε μόνο δυο φορές με τους Μοριέντες και Ραούλ (4-2). Το πάρτι επαναλαμβάνεται στο Μόναχο, αυτή την φορά σε μεγαλύτερη διάσταση (4-1) και τους Σολ, Έλμπερ και Τσίλερ να κάνουν ότι θέλουν.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Ξανά ημιτελικά, αυτή την φορά για την περίοδο 1999-2000. Στην Μαδρίτη, η Ρεάλ χάρη στο γκολ του Ανελκά και το αυτογκόλ του Γιέρεμις ταξιδεύει με σκορ ασφαλείας για τον επαναληπτικό του Μονάχου. Ο Ανελκά είναι που θα δώσει την πρόκριση στην ισπανική ομάδα καθώς με το δικό του εκτός έδρας γκολ ανάμεσα σε αυτά των Γιάνκερ και Έλμπερ, η Ρεάλ θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό όταν και θα τον κατακτήσει απέναντι στην Βαλένθια.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Ημιτελικά της επόμενης σεζόν. Ο Έλμπερ δίνει με δικό του γκολ την μεγάλη νίκη της γερμανικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους. Στην Γερμανία, ο ίδιος μαζί με τον Γιέρεμις θα επιβεβαιώσουν (με τον Φίγκο να μειώνει) την κυριαρχία της Μπάγερν εκείνης της περιόδου. Θα περάσει στον τελικό και θα τον κατακτήσει επί ακόμη μιας ισπανικής ομάδας, της Βαλένθια.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Συναντιούνται πλέον κάθε χρόνο. Προημιτελικά 2001-2002. Ο Γκέρεμι ανοίγει το σκορ στο Μόναχο για την Ρεάλ, αλλά η ανατροπή γίνεται στα τελευταία 10 λεπτά με τους Έφενμπεργκ και Πιζάρο. Ελγκέρα και Γκούτι διαμορφώνουν το 2-0 της Ισπανίας και κάνουν το γκολ του Καμερουνέζου στο Μόναχο να φαίνεται "χρυσό".

Αιώνιοι αντίπαλοι

Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, επιστρέφουν ξανά αυτή την φορά για την φάση των 16. Πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία, ο Ολλανδός Μακάι ανοίγει το σκορ στο 75' με τον Ρομπέρτο Κάρλος να λέει την τελευταία λέξη για την Ρεάλ οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν με το αριστερό σφραγίζει στην ισπανική πρωτεύουσα την πρόκριση των Καστιγιάνων.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Σεζόν 2006-2007. Ο Ραούλ με δύο γκολ βάζει την Ρεάλ μπροστά στο "Μπερναμπέου", ο Λούσιο μειώνει αλλά ο Νιστελρόι βάζει ξανά τους "μερένχες'' μπροστά. Ένας συμπατριώτης όμως, ο Φαν Μπόμελ, διαμορφώνει το τελικό Ρεάλ-Μπάγερν 3-2. Μακάι και Λούσιο θα βάλουν την Μπάγερν μπροστά, αλλά το γκολ του Φαν Νιστελρόι δεν θα φτάσει στην Ρεάλ που θα αποκλειστεί.

Αιώνιοι αντίπαλοι

Τελευταία συνάντηση πριν δύο χρόνια. Ο Ριμπερί θα ανοίξει στο σκορ για την γερμανική ομάδα, με τον Εζίλ να απαντάει. Ο Γκόμεζ είναι αυτός που θα δώσει την νίκη για τους Γερμανούς, εντός έδρας. Το σκορ στην Ισπανία θα είναι το ίδιο με το παιχνίδι να οδηγείται στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι , όπου οι Γερμανοί θα αποδειχτούν πιο ψύχραιμοι και θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό

Αιώνιοι αντίπαλοι
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ