CHAMPIONS LEAGUE

Άδεια από το σχολείο για να παίξει Champions League!

Άδεια από το σχολείο για να παίξει Champions League!
© EPA

Ο 17άχρονος άσος της Βασιλείας, Μπριλ Εμπολό, πήρε άδεια από το σχολείο για δώσει το "παρών" στην κρίσιμη αναμέτρηση της ελβετικής ομάδας με τη Λίβερπουλ.

Είναι 17 χρονών, πηγαίνει ακόμη σχολείο αλλά τις πιο δύσκολες εξετάσεις τις δίνει την Τρίτη το βράδυ. Ο Μπριλ Εμπολό αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της Βασιλείας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, υπό το βλέμμα πάνω από 20 scouts κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Γεννημένος στο Καμερούν ο Εμπολό μετακόμισε στην Ελβετία σε ηλικία 6 ετών, στην αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής. Μετά από τέσσερα χρόνια παρακολούθησης από το τμήμα scouting της Βασιλείας αποκτήθηκε από τους Old Boys.

Άδεια από το σχολείο για να παίξει Champions League!
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Βασικός στην νίκη της Βασιλείας επί της Λίβερπουλ, έκτος νεαρότερος σκόρερ στη νίκη της ελβετικής ομάδας επί της Λουντογκόρετς.

"Μου αρέσουν τα πάντα στον Μπριλ", λέει ο τεχνικός του στη Βασιλεία, Πάουλο Σόουζα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν άλλωστε που τον εμπιστεύτηκε, παρά το νεαρό της ηλικίας. Και βγήκε κερδισμένος, και αυτός και ο Εμπολό. Εξάλλου, 20 scouts κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων θα βρεθούν στο "Anfield" για τον δουν. Όσο για τις απουσίες από τα μαθήματα, μάλλον θα είναι εύκολο να δικαιολογηθούν.

Άδεια από το σχολείο για να παίξει Champions League!
© AFP/GETTY IMAGES
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ