CHAMPIONS LEAGUE

Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Η Μίλαν έπαιξε ποδόσφαιρο μετά από αρκετό καιρό και νίκησε με 3-0 την Σέλτικ στην Σκωτία, έτσι πάει σε... τελικό με Άγιαξ την τελευταία αγωνιστική, καθώς οι Ολλανδοί νίκησαν με 2-1 την Μπαρτσελόνα στo Άμστερνταμ (videos)

Η Μίλαν νίκησε με 3-0 την Σέλτικ μέσα στην Γλασκώβη, διατηρήθηκε στην 2η θέση και έβγαλε νοκ-άουτ τους Σκωτσέζους από την Ευρώπη (σίγουρα 4οι).

Αυτό διότι ο Άγιαξ με εξαιρετική εμφάνιση και με 10 παίκτες από το 48' νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα, στην πρώτη ήττα με Χεράρδο Μαρτίνο στην πάγκο της (21ο ματς).

Η Μίλαν έχει 8 βαθμούς και ο Άγιαξ 7, τίθενται αντιμέτωπες στο Μιλάνο τελευταία αγωνιστική, έτσι μόνο με "διπλό" οι Ολλανδοί θα αποκλείσουν τους Ιταλούς.

Στο Άμστερνταμ, όταν ο Άγιαξ πέτυχε το δεύτερο γκολ, έπεσε οπαδός του από τα 10 μέτρα και είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

AMSTERDAM, NETHERLANDS - NOVEMBER 26:  Danny Hoesen of Ajax celebrates scoring the second goal of the game during the UEFA Champions League Group H match between Ajax Amsterdam and FC Barcelona at Amsterdam Arena on November 26, 2013 in Amsterdam, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
AMSTERDAM, NETHERLANDS - NOVEMBER 26: Danny Hoesen of Ajax celebrates scoring the second goal of the game during the UEFA Champions League Group H match between Ajax Amsterdam and FC Barcelona at Amsterdam Arena on November 26, 2013 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images) GETTY IMAGES

Σέλτικ - Μίλαν 0-3

Σκόρερς: 13' Κακά, 49' Σαπάτα, 60' Μπαλοτέλι

Γήπεδο: "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Από εκτέλεση κόρνερ του Βάλτερ Μπίρσα ο Κακά βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φόρστερ, ανοίγοντας το σκορ στο 13' για την Μίλαν.

Και το δεύτερο γκολ των Ιταλών προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Μπίρσα, με τον Κριστιάν Σαπάτα να κάνει το 0-2 στο 49' με κοντινή προβολή, έπειτα από την πάσα του Αντόνιο Νοτσερίνο.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 60' έκανε το 0-3, νικώντας τον Φόρστερ με πλασέ από δεξιά στην περιοχή, έπειτα από φοβερή μακρινή μπαλιά του Μοντολίβο.

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αρχηγός για την Σέλτικ, πήρε μία κίτρινη κάρτα και γενικά είχε αρκετά νεύρα και αρκετές κόντρες με αντιπάλους του.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Λούστιγκ, Μουλγκρού, Ισαγκίρε, Άμπροουζ, Κόμονς (65' Στόουκς), Καγιάλ (31' Λέντλεϊ), Φόρεστ (80' Ρόγκιτς), Μπούριχτερ, Σαμαράς.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (48' Νοτσερίνο), Μπονέρα, Σαπάτα, Εμάνιουελσον, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Μοντολίβο, Πόλι, Μπίρσα (72' Κονστάν), Κακά (80' Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι.

Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1
Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1
Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Σκόρερς: 19' Σερέρο, 42' Χούσεν / 49' πέν. Τσάβι

Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Ο Άγιαξ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση στο "Άμστερνταμ Αρένα" και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19', με τον Τουλάνι Σερέρο να πλασάρει τον Πίντο από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Ρικάρντο φαν Ράιν από δεξιά.

Έπειτα από φάση διαρκείας στο 42' ο Άγιαξ διπλασίασε τα τέρματά του, με το κοντινό πλασέ του Χούσεν, έπειτα από το σουτ του Φίσερ και την απόκρουση του Πίντο, ενώ πριν καταλήξει στα δίχτυα κόντραρε και στον Πικέ.

Στο 48' ο Φέλτμαν, έπειτα από αμυντικό λάθος, ανέτρεψε τον Νεϊμάρ στο όριο της περιοχής, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αίαντα.

Ο Τσάβι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σίλεσεν από τα 11 βήματα και μείωσε στο 49', δίνοντας νέο έντονο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μόισαντερ, Μπόιλεσεν (34' Κρίστιαν Πόουλσεν), Μπλιντ, Κλάασεν, Σερέρο, Σένε (51' Ντένσβιλ), Φίσερ, Χούσεν (84' Ντουάρτε).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Πουγιόλ (68' Πατρίθιο), Μαστσεράνο, Πικέ, Μοντόγια, Σονγκ, Τσάβι (74' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (82' Ανταμά Τραορέ), Πέδρο, Νεϊμάρ.

*κόκκινη 48' Φέλτμαν

Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 10 (10-4)

2. Μίλαν 8 (8-5)

3. Άγιαξ 7 (5-8)

4. Σέλτικ 3 (2-8)

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

Μίλαν - Άγιαξ

Μπαρτσελόνα - Σέλτικ

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Σέλτικ - Μίλαν 0-3

Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ