CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-3, ΜΠΑΤΕ - Πλζεν 0-1

FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) past Barcelona's captain Carles Puyol celebrates after scoring during the Champions League group H football match AC Milan vs FC Barcelona on November 23, 2011 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) past Barcelona's captain Carles Puyol celebrates after scoring during the Champions League group H football match AC Milan vs FC Barcelona on November 23, 2011 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-2 την Μίλαν μέσα στο "Σαν Σίρο" και πήρε την πρώτη θέση. Για Europa League η Πλζεν (videos)

Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 μέσα στο "Σαν Σίρο" επί της Μίλαν και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 8ου ομίλου.

Στο άλλο ματς, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε με 1-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ και σχεδόν σίγουρα θα παίξει στο Europa League.

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-3

Σκόρερς: 20' Ιμπραχίμοβιτς, 54' Μπόατενγκ / 14' αυτ. Φαν Μπόμελ, 31' πέν. Μέσι, 63' Τσάβι

Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Με αυτογκόλ του Μαρκ φαν Μπόμελ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 14'. Ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπιάτι από κοντά από προσπάθεια του Σεϊντού Κεϊτά, ενώ η ατυχία του ήταν διπλή, καθώς ο Τσάβι που ακολουθούσε ήταν οφ-σάιντ.

Στο 19'΄ο Ρομπίνιο αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η απάντηση από τους "ροσονέρι" ήρθε στο 20', με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να ισοφαρίσει σε 1-1 με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από την καταπληκτική πάσα του Κλάρενς Ζέεντορφ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Ακουϊλάνι.

Τρία λεπτά αργότερα οι Καταλανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μέσι να πλασάρει από κοντά αλλά την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με μεγάλη δόση τύχης η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ξανά στο 31' με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι. Όσον αφορά στην τύχη, έχει να κάνει με τον καταλογισμό του πέναλτι, καθώς ο Τσάβι έπεσε μόνος του στην περιοχή όταν τον μάρκαρε ο Ακουϊλάνι.

Στο 54' ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ "χόρεψε" τον Ερικ Αμπιντάλ στην περιοχή φέρνοντας την μπάλα μπροστά του με "τακουνάκι" και "εκτέλεσε" τον Βίκτορ Βαλντές στην κλειστή του γωνία, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με ένα πανέμορφο γκολ.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μπει και τρίτη φορά μπροστά στο σκορ, με τον Τσάβι να κάνει το 2-3 από πάσα του Λιονέλ Μέσι, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Καταλανών που δεν χρειάστηκαν την τύχη.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (66' Μπονέρα), Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Φαν Μπόμελ (72' Νοτσερίνο), Ακουϊλάνι, Ζέεντορφ, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Ρομπίνιο (46' Πάτο), Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς, Αμπιντάλ, Σεϊντού Κεϊτά, Τσάβι, Τιάγκο Αλκάνταρα (91' Χόναταν ντος Σάντος), Φάμπρεγκας (80' Πέδρο), Βίγια (68' Αλέξις Σάντσες), Μέσι.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Βικτόρια Πλζεν 0-1

Σκόρερ: 42' Μπάκος

Γήπεδο: "Στάντιον Ντινάμα", Μινσκ

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Με γκολ του Μάρεκ Μπάκος στο 42' από πάσα του Πετρζέλα, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε με 1-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ μέσα στην Λευκορωσία και ουσιαστικά εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Βολόντκο, Παβλόβ (69' Γκορντεϊτσούκ), Μπάγκα, Κοντσεβόι (75' Ρούντικ), Ρενάν Μπρεσάν, Σκάβις (77' Κέζμαν).

ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ράιτοραλ, Μπίστρον, Σεβίνσκι, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ, Χόρβατ, Κόλαρ, Πετρζέλα (83' Φίγιο), Πίλαρ (90' Ρέζνικ), Μπάκος (79' Ντούρις).

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 13 (16-4)

2. Μίλαν 8 (9-6)

4. Βικτόρια Πλζεν 4 (2-9)

3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-10)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ

Βικτόρια Πλζεν - Μίλαν

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-3

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Βικτόρια Πλζεν 0-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ