CHAMPIONS LEAGUE

Ένα πολιτικό-επαναστατικό πανό βάζει την Σέλτικ σε μπελάδες

Ένα πολιτικό-επαναστατικό πανό βάζει την Σέλτικ σε μπελάδες

Οι οπαδοί της Σέλτικ σήκωσαν πανό με τον απεργό πείνας του IRA, Μπόμπι Σαντς και τον Σκωτσέζο, Γουίλιαμ Γουάλας και τώρα κινδυνεύουν από την UEFA. "Τρομοκράτης ή ονειροπόλος", αναφέρει μεταξύ άλλων το πανό.

Σε μπελάδες είναι πολύ πιθανόν να μπει η Σέλτικ, λόγω κάποιων πανό που αναρτήθηκαν στο "Σέλτικ Παρκ", πριν από τη σέντρα του αγώνα με αντίπαλο την Μίλαν.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της σκωτσέζικης ομάδας ("Green Brigade"), αναφέρθηκαν μέσω των πανό στην ιρλανδική και σκωτσέζικη ανεξαρτησία.

Αυτό που βλέπετε και στην φωτογραφία είναι η φιγούρα του Μπόμπι Σαντς και του Γουίλιαμ Γουάλας. Ο πρώτος ήταν Ιρλανδός μέλος του IRA και πέθανε από απεργία πείνας, ενώ ο δεύτερος ήταν Σκωτσέζος που πάλεψε για την ανεξαρτησία της χώρας του και πολλοί τον έμαθα μέσω του Μελ Γκίμπσον στην ταινία "Braveheart".

Τα πανό που υπήρχαν έγραφαν τα εξής:

"Τρομοκράτης ή ονειροπόλος;

Βάρβαρος ή γενναίος;

Εξαρτάται ποιανού ψήφο προσπαθείς να πάρεις ή ποιανού πρόσωπο προσπαθεί να σώσεις".

Από την πλευρά τους, οι παράγοντες της ομάδας και συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος Πίτερ Λόουελ, εξέφρασε την αντίθεσή του και τόνισε πως οι "ultras" θέλουν να κάνουν ζημιά στην Σέλτικ.

"Το πανό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σαφή έλλειψη σεβασμό για τον σύλλογο", είπε μεταξύ άλλων ο παράγοντας της Σέλτικ, ενώ οι οπαδοί ξεκαθάρισαν πως είναι δικαίωμά τους να έχουν πολιτική και πολιτιστική έκφραση στο γήπεδο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ