CHAMPIONS LEAGUE

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1, Ζενίτ - Σαχτάρ 1-0

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1, Ζενίτ - Σαχτάρ 1-0
INTIME SPORTS

Το απίστευτο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 την Πόρτο και πλέον βλέπει την ιστορική πρόκριση στους "16" να μην μοιάζει με όνειρο. Ήρωας ο Μαντούκα στο 90' (videos)

Νέα ιστορική νίκη πήρε το ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με 2-1 της Πόρτο στην Κύπρο και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της με 8 βαθμούς.

Ήρωας για τους Κύπριους ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, χαρίζοντάς τους την νίκη με γκολ στο 90', ενώ ένα μόλις λεπτό νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Χουλκ με πέναλτι.

Η Ζενίτ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στην Αγία Πετρούπολη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης.

Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λόμπερτς, ο οποίος κατάφερε να νικήσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τον μέχρι τότε... ανίκητο, Ρίμπκα.

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1

Σκόρερς: 42' πέν. Αΐλτον, 90' Μαντούκα / 89' πέν. Χουλκ

Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Ο Αΐλτον με κεφαλιά είχε δοκάρι 20', αλλά στο 42' με το 3ο του γκολ στο Champions League το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο "ΓΣΠ".

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κέρδισε το πέναλτι από τον Μανγκαλά, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε από τα βήματα τον Έλτον για το 1-0.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Κύπριους και η μεγάλη νίκη φαινόταν κοντά, ο Χάμες Ροντρίγκες με μια καλή... βουτιά στην περιοχή κέρδισε πέναλτι στο 88' και ο Χουλκ ισοφάρισε από τα 11' βήματα σε 1-1 (89').

Ένας 3ος βραζιλιάνος, ο Γκουστάβο Μαντούκα, στην επόμενη φάση κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να χαρίσει την νίκη στο ΑΠΟΕΛ στο 90', από μπαλιά του Κώστα Χαραλαμπίδη, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Εστέμπαν Σολάρι.

Τα νεύρα ήταν πολλά στις τάξεις της Πόρτο και ο Χουλκ, με το ξανθό του μαλλί, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και επιτέθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης!

Θυμίζουμε πως το ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει και την Ζενίτ στο "ΓΣΠ", ενώ έχει πάρει ισοπαλίες στην έδρα της Πόρτο και της Σαχτάρ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Σολωμού, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (91' Αλεξάνδρου), Τρίτσκοβσκι (85' Εστέμπαν Σολάρι), Αΐλτον (77' Γιάχιτς).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Μανγκαλά, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (60' Γκουαρίν), Μπελούστσι (76' Ντεφούρ), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ, Σιλβέστρε Βαρέλα (60' Χάμες Ροντρίγκες), Κλέμπερ.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Σκόρερ: 45'+1 Λόμπερτς

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ, Ολεξάντρ Ρίμπκα, έκανε εντυπωσιακή διπλή απόκρουση σε σουτ των Ντενισόβ και Ζιριανόβ στο 30' και μάλιστα αυτό του δεύτερου ήταν από πολύ κοντινή απόσταση.

Έσωσε ξανά την ομάδα του σε κεφαλιά του Μπουχαρόβ στο 40', αλλά σε νέο κοντινό σουτ του ίδιου στο 45', αλλά στο 45'+1 δεν τα κατάφερε ξανά και οι Ρώσοι έκαναν το 1-0 με τον Λόμπερτς.

Από κόρνερ του Ζιριανόβ ο Λόμπερτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον μέχρι τότε ανίκητο, Ρίμπκα και η Ζενίτ άνοιξε το σκορ.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχαν πολλές φάσεις, η Ζενίτ πήρε αυτό που ήθελε και έφτασε τους 7 βαθμούς έχοντας χάσει μόνο από το ΑΠΟΕΛ, ενώ η Σαχτάρ έχει μόνο 2 βαθμούς.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Φαϊζούλιν, Ζιριανόβ, Ντενισόβ, Σιροκόβ, Ντάνι (85' Λάζοβιτς), Μπουχαρόβ (81' Σεμάκ).

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Χούμπσμαν, Μχιταριάν, Άλεξ Τεϊσέρα (68' Ντόουγκλας Κόστα), Ουΐλιαν, Εντουάρντο, Λουΐζ Αντριάνο (77' Σελεζνιόβ).

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)

2. Ζενίτ 7 (7-5)

3. Πόρτο 4 (5-7)

4. Σαχτάρ 2 (4-6)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1

Ζενίτ - Σαχτάρ 1-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ