CHAMPIONS LEAGUE

Ζενίτ - ΑΠΟΕΛ 0-0, Σαχτάρ - Πόρτο 0-2

Ζενίτ - ΑΠΟΕΛ 0-0, Σαχτάρ - Πόρτο 0-2
INTIME SPORTS

Το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία χωρίς σκορ από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16", γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου (videos)

Το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 0-0 από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Οι Κύπριοι έφτασαν τους 9 βαθμούς και η Ζενίτ τους 8, ενώ η Πόρτο έφτασε τους 7 νικώντας με 2-0 την Σαχτάρ μέσα στο Ντόνετσκ.

Την τελευταία αγωνιστική η Πόρτο υποδέχεται την Ζενίτ, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν να νικήσουν και οι δύο... έτσι το ΑΠΟΕΛ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - ΑΠΟΕΛ 0-0

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Μετά το Ντόνετσκ και το Πόρτο, το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία και στην Αγία Πετρούπολη με 0-0 από την Ζενίτ.

Αν καταφέρει μάλιστα να νικήσει την Σαχτάρ στην Κύπρο την 6η αγωνιστική θα πάρει την πρώτη θέση, τερματίζοντας αήττητο με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για το ΑΠΟΕΛ ήταν ένα κοντινό "τακουνάκι" του Αΐλτον μετά από προσπάθεια του Μαντούκα στο πρώτο ημίχρονο.

Για την Ζενίτ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπουχαρόβ είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα από πλασέ του έδιωξαν σχεδόν στην γραμμή οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Λίγο πριν το τέλος ο πολύ σταθερός, Ούρκο Πάρντο, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ντάνι, ενώ το ματς δύο φορές διεκόπη προσωρινά λόγω ομίχλης!

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (55' Μπιστρόβ), Σιροκόβ (88' Λάζοβιτς), Φαϊζούλιν, Ντάνι, Μπουχαρόβ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σολωμού, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Πάουλο Ζόρζε, Αλεξάνδρου (46' Ηλία), Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Τρίτσκοβσκι (90' Αντόρνο), Αΐλτον (67' Γιάχιτς).

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Πόρτο 0-2

Σκόρερς: 79' Χουλκ, 90' αυτ. Ρατ

Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Είτε με ισοπαλία, είτε με νίκη, η Πόρτο μόνο την νίκη θα κυνηγούσε στην τελευταία αγωνιστική με την Ζενίτ στο "Ντραγκάο".

Το άγχος πάντως για τους "δράκους" έφυγε στο 79', με τον Χουλκ να ανοίγει το σκορ νικώντας στο τετ-α-τετ τον Ρίμπκα έπειτα από την πάσα του Ζοάο Μοουτίνιο, ενώ το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 90' με αυτογκόλ του Ρατ.

Η Σαχτάρ πάντως ήταν καλύτερη, είχε αρκετές ευκαιρίες για ανοίξει αυτή το σκορ, με κορυφαίες τα δύο δοκάρια, από τον Λουΐζ Αντριάνο στο πρώτο ημίχρονο και από τον Φερναντίνιο στο δεύτερο.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Κόμπιν (87' Ντόουγκλας Κόστα), Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Μχιταριάν, Ουΐλιαν (69' Αλέξ Τεϊσέιρα), Εντουάρντο (59' Ζάντσον), Λουΐζ Αντριάνο.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μάικον, Οταμέντι, Ρολάντο, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ντεφούρ (88' Σόουζα), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ, Χάμες Ροντρίγκες (81' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ντζαλμά (73' Κριστιάν Ροντρίγκες).

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-4)

2. Ζενίτ 8 (7-5)

3. Πόρτο 7 (7-7)

4. Σαχτάρ 2 (4-8)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Πόρτο - Ζενίτ

ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Ζενίτ - ΑΠΟΕΛ 0-0

Σαχτάρ - Πόρτο 0-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ